Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A Hírös városban járt a Karbonszaurusz

2010.09.30. 08:35 gagi10

Szeptember 22-én a Nemzetközi Autómentes napon Kecskemétre látogatott a híres Greenpeace Karbonszaurusz, ami nem kis meglepetést okozott a Fő téren összegyűlt sokaság körében. Mégis azt gondolom a legnagyobb figyelmet nem a 1,5 tonnás vashulladékból összeállított monstrum kapta, hanem a Greenpeace sátorban fellelhető játékok. Volt ott csodaszépen festett fa halacskákból álló peca, génmanipulált kukoricákat ábrázoló tekebábuk és természetesen Greenpeace totó a klímaváltozás és a génmanipulált növénytermesztés kapcsán.

A Greenpeace csapatát 5 szuper aktivista alkotta és legalább annyira szuper támogató toborzók, akik legalább annyian voltak. 

Szerencsére nagy volt a sürgés-forgás, így nem volt időnk unatkozni.

A pecánál egyébként minden kifogott hal után járt egy kérdés és ha jól válaszolt a delikvens, akkor egy Greenpeaces kitűzővel, vagy éppenséggel matricával lehetett gazdagabb. A szemfülesek a tekét is kipróbálták, így gyűjtve be a további kérdéseket és helyes válaszok esetén a további ajándékokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csapatot az égiek is kegyükbe fogadták, mert egész nap csodás időnk volt, aminek nem csak a Greenpeace örült, hiszen nagyon sok más szervezet is képviseltette magát az eseményen. Mindeközben a színpadon különböző koncertek és történések zajlottak. Valamint biciklisek sokasága lepte el a Fő teret, hiszen budapesti mintára itt is egyre erősebb a kezdeményezés, miszerint egy napra elfoglalják az utakat a biciklisek. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték, hogy a pöfögő autósok helyett kétkerekű (vagy olykor csupán egy kerekű J ), klímabarát járgányok suhantak végig az aszfalton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsit visszakanyarodva a totóhoz, a nap végén két Greenpeaces póló talált gazdára. Na és hogy jön ehhez a totó? Hát úgy hogy a pólókat azok között sorsoltuk ki, akik kitöltötték a feladatlapokat és maximum két hibát ejtettek. Jócskán akadt helyes megfejtő, de olyan szerencsés csak kettő, aki bezsebelhette a Megújulós túránkat népszerűsítő pólóinkat. Ezúton is gratulálunk nekik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényt egy zenés előadás zárta este kilenckor, amiben szerepet kapott drága Karbonszauruszunk is. Valójában teljesen spontán, mert a rendezőnek annyira megtetszett, hogy megkért minket, hogy hagy maradjon a dínó végig, mert szeretnék rendkívül kedvező adottságait kihasználni. 

Hát így esett, hogy szeptember 22-én feje tetejére állt Kecskemét, amikor is biciklik vették át az uralmat, a Dinoszauruszokból sztár lett, a halak fából voltak, viszont az ember szívek határozottan nem kőből! 

Ez egy jó kis nap volt, nagyon nagy köszönet mindenkinek, a segítségért, a toborzásért és egyáltalán a részvételért!


Szólj hozzá!

Címkék: kommunikáció bicikli támogatás aktivizmus toborzás

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr1002328023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása