Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Anekdota a halászatról

2011.03.08. 10:11 Zöld_Dani

Mivel - a főleg EU-s, központilag támogatott - nagyipari halászhajók a szegény arikai országok körüli vizeket is túlhalászták, ezért a helyi, kis halászok dolga nagyon megnehezedett. Ezek apró bárkákon dolgoznak, több embernek jelentenek munkát, nem dobják vissza gyakran a fogás 80%-át döglötten mint a nagy hajók (nem kell minden, amit kifognak). Szóval teljes mértékben fenntartható módon halásznak, szeretjük őket, értük dolgozunk, fontos szövetségeseink a nagyipari halászat ellen.

Már amíg megvannak.

Mert mivel a part menti vizekben egyre kevesebb hal van, ezért mind gyakrabban kell a nem arra tervezett kis bárkákkal kimenni a mélytengerekre, gyakran ott is éjszakázni. És mivel ezek nagyon szegény emberek, rendes éjszakai világítás a legritkább esetben van a bárkájukon. Az óriás halászhajók viszont éjjel-nappal mennek, több száz méter hálót húzva maguk után, természetesen ugyanarra. Egy ilyen vonat ha észre is veszi a kis bárkát, sem tud megállni. A rádióbeszélgetésekből pedig pontosan tudni, hogy gyakran akkor sem próbálnak megállni, ha észrevették a bárkát, hiszen akkor a drága háló látná kárát.

Bizony, nem egy, nem kettő bárka legénysége lelte így halálát.


1 komment

Címkék: európai unió anekdota halászat óceánok szégyelljék magukat

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr532683441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rézkalapács 2011.03.09. 11:28:36

Fasza.
Aztán meg gondolom szedhetik ki a hálóból a szerencsétlenek maradványait. Már ha nem csomagolják be a konzervekbe őket is. :-(
süti beállítások módosítása