Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Szállj be egy facebookos világrekordba!

2011.04.11. 14:39 Kumi Naidoo

Kedves Barátaim!

Mindössze öt percet kérek tőletek és támogatóitoktól, hogy április 13-án, szerdán segítsetek a Greenpeace-nek világrekordot dönteni a megújuló energiaforrások támogatása érdekében. Kérünk titeket, hogy ahonnan csak lehet, támogassátok ezt az újszerű kampányelemet.

Április 13-án, szerdán egy Facebook-akciót tervezünk, amellyel megmutathatjuk a megújuló energiaforrások világméretű támogatottságának erejét. Ezzel az akcióval szeretnénk elérni, hogy a Facebook álljon át a szénről a megújuló energiák használatára, és egyben megdönteni az egy posztra 24 órán belül adott hozzászólások számának világrekordját. A Guinness Official World Records-nál dolgozó srácok megerősítették, hogy a világrekordhoz 24 órán belül 50 000 kommentre lesz szükségünk.

A Föld minden részéről érkező, megújuló energiaforrásokat támogató hozzászólásokat egy hatalmas kivetítőn fogjuk végiggörgetni a Facebook főhadiszállása előtt, hogy a munkába érkezők élőben láthassák a világrekord-kísérletet. A kísérlet  magyar idő szerint április 13., szerda 07:00-tól csütörtök 07:00-ig tart.

Elsősorban Facebook-profillal rendelkező emberek hozzászólásait várjuk, de lehetőséget fogunk biztosítani azoknak is, akik nem regisztráltak a Facebookra; az ő megjegyzéseiket mi fogjuk továbbítani a közösségi oldalra.

Ha a facebookos Greenpeace-tagok közül csak 500-an ráveszik 10 ismerősüket, hogy ez alatt a 24 óra alatt kommentjükben támogassák a Facebook megújuló energiákra váltását, már 10%-át elértük a kitűzött célnak. Ha 10 nemzeti és regionális iroda kapcsolatba lép támogatóival, és egyenként 5000 hozzászólást gyűjtenek, már könnyedén megdöntjük a rekordot.

Habár tisztában vagyok vele, hogy rengeteg iroda és munkatárs dolgozik a fukusimai katasztrófa és az olajárrobbanás után kialakult új energiahelyzeten, kérlek titeket, hogy csatlakozzatok hozzánk ebben az egynapos műveletben, hogy megmutathassuk a megújuló energiaforrások választásának világméretű támogatottságát, amelyet nem csak a Facebook-nak, hanem minden vállalatnak, kormánynak és társadalomnak is követnie kellene.

Csatlakozz az eseményhez itt (és most :-))!
Minden jót:
Kumi

(Kumi Naidoo magyar hangja Ekler Beatrix volt.)


2 komment

Címkék: facebook akció technológia megoldások aktivizmus megújulók piszkos energia

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr152817396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tmarton 2011.04.13. 09:31:19

Két és fél óra telt el eddig; ezekben a percekben lépjük át a 9000 hozzászólást. Másodpercenként átlagosan úgy két komment érkezik most.

fuck.the.system 2011.04.14. 16:44:41

Ez szépen megvolt.
Várjuk az FB reakcióját! :-)
süti beállítások módosítása