Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Az Élet hívó szava - a Vörösmarty moziba hív vasárnap

2011.06.01. 08:00 Bob_

Manapság bolygónkon a fajok 1000-10.000-szer gyorsabban halnak ki, mint amennyire a természetes folyamatokból számíthatnánk. A biodiverzitás csökkenése rohamossá vált, így a kutatók már tömeges kipusztulásról is beszélnek.

Az Élet hívó szava: Nézzünk szembe a kipusztulással!
Ez az első egész estés dokumentumfilm, amely feldolgozza az egyre növekvő fenyegetést, amit a példátlan mértékű kihalás okoz a Föld életfenntartó rendszereiben. A film vezető kutatókkal, pszichológusokkal, antropológusokkal, filozófusokkal, indián és vallási vezetőkkel készített beszélgetéseken keresztül mutatja be a pusztulás okait, mértékét és egyes fajok kihalásának lehetséges következményeit. Ezzel egyidejűleg a válság közvetlen okai mögé is betekint, és azt kutatja, hogyan járult hozzá kultúránk, gazdasági rendszerünk illetve a mélyen gyökerező pszichés- és viselkedésmintáink a válsághoz. Sőt ezek a tényezők ugyanazok, melyek a probléma elmélyítéséért is felelősek, sőt még az erre adott válaszainkat is meghatározzák.

A mozipremiert a Greenpeace és a Diverziti Egyesület szervezi.
A vetítés ingyenes! Találkozzunk vasárnap, a környezetvédelmi világnapon, a Vörösmarty moziban, öt órakor!


2 komment

Címkék: film biodiverzitás

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr182945559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos Zsolt Ferenc 2011.06.05. 20:28:36

2011 Június 05.-én láttam a filmet a Vörösmarty moziban du 5 órai kezdettel. Egy tárgyilagosabb film van ennél. a címe HOME. Ha nincs meg nektek, szívesen eljuttatom hozzátok ingyen. Kereskedelmi forgalomba nem került. De ti szerintem megszervezhetitek a levetítését. Sok képet tartalmazott a moziban látott is belőle... A probléma óriási, s nem sok időnk van már hátra. kb 10 év.... Várom válaszotokat a zsoltlajos@pr.hu ra. Köszönöm, hogy ott lehettem.

Lajos Zsolt Ferenc 2011.06.05. 20:31:40

S mégegy dolog, amit kérni szeretnék tőletek: A Nibiru (Planet X )nevű bolygó kb. 3600 évenként kerül a Föld közelébe. Ha létezik film arról, hogy kb 3600 évvel ezelőtt a közelsége mit is okozott, szeretném megnézni. A www.google.com on üssétek be Nibiru s borzalmas dolgokat fog kiköpni. S 2012 áprilisban újra a Föld közelében lesz ez a bolygó....
süti beállítások módosítása