Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Az Apple hallgat az ügyfeleire

2012.05.21. 09:33 tmarton

Az Apple pénteken bejelentette, hogy megnöveli a megújuló energia arányát az egyesült államokbeli, észak-karolinai Maiden városban létesített adatközpontjának ellátásában. Gary Cook, a Greenpeace International vezető IT-elemzője ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott:

„Az Apple mai bejelentése jól mutatja, hogy a cég komolyan veszi azt a több százezer ügyfelét, akik azt kérték, az iCloud piszkos szén helyett tiszta energiát használjon.

Azzal, hogy a vállalat megkétszerezi a napenergia-kapacitást és a helyi megújuló energiába történő beruházást, kulcsfontosságú lépéseket tesz az iCloud megtisztítása felé. Az Apple-vásárlók és a Greenpeace érdeklődve várja a további részleteket arról, hogyan tervezi a cég teljesíteni a megújuló energiával kapcsolatos vállalásait az észak-karolinai és az oregoni adatközpontjai kapcsán. Az Apple továbbra is a Duke Energy áramszolgáltató egyik legnagyobb ügyfele, és a cupertinói vállalatnak követelnie kell a Duke-tól a tiszta energiát azért, hogy jogosan állíthassa, az iCloudot 100%-ban megújuló energia látja el.

A Greenpeace tovább folytatja a nyomásgyakorlást az Apple-re – és további IT-óriásokra, például a Microsoftra és az Amazonra –, hogy tisztítsák meg a felhőiket, amíg az Apple-nek nem születnek vállalati előírásai annak biztosítására, hogy az észak-karolinai és további adatközpontjainak növekedése során (http://www.greenpeace.org/international/en/news/Blogs/makingwaves/apple-come-clean-about-your-coal-problem-then/blog/40221/) azok továbbra is kizárólag tiszta energiát fogyasztanak. Ennek érdekében az Apple-nek határozott telepítési előírásokat kell életbe léptetnie, amelyek az új adatközpontok helyszínének kiválasztásakor előnyben részesítik a megújuló energiához való hozzáférés szempontját. A felhasználók csak ezután lehetnek biztosak abban, hogy az iCloud növekedése közben továbbra is egyre tisztábbá válik."


Szólj hozzá!

Címkék: it apple technológia megújulók piszkos energia maszatos adatok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr634527648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása