Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Küldj petíciót Obamának

2013.03.19. 09:37 Schmidt Gergő

fegyver.jpgAz Amnesty International itthon is aláírásgyűjtésbe kezdett  egy olyan fegyverkereskedelmi egyezményért, amely megakadályozza, hogy olyan országokba, térségekbe adjanak el és szállítsanak fegyvert, ahol azokat nagy valószínűséggel tömeges emberi jogi jogsértések vagy háborús bűncselekmények elkövetésére használják. (ilyen jelenleg pl. Egyiptom, Szíria, Szudán, Kongói Demokratikus Köztársaság)

A petíció aláírásához, és egy békésebb világért kattints ide.

Nyílt levél Barack Obamának, az Amerikai Egyesült Államok elnökének

Barack Obama
Fehér Ház
1600 Pennsylvania Avenue
Washington, DC 20500

Tisztelt Elnök Úr!

Az Amerikai Egyesült Államoknak mint a világ legnagyobb fegyverszállítójának különös felelőssége van egy olyan Fegyverkereskedelmi Szerződés létrehozásában, amely a lehető legmagasabb szintű követelményeket tartalmazza a nemzetközi fegyverszállítmányokra vonatkozóan.

Arra szorgalmazzuk Önt, hogy határozottan járuljon hozzá az ENSZ Fegyverkereskedelmi Szerződésről szóló végső márciusi tárgyalásokhoz, a Fegyverkereskedelmi Szerződés megvalósulásához és gondoskodjon róla, hogy:

  • államok ne engedélyezhessenek fegyverszállítmányokat olyan fogadó országba, ahol azokat nagy valószínűséggel a nemzetközi emberi jogi normák és a humanitárius jog megsértésére használnák fel;
  • a szerződés biztosítsa, hogy a szigorú kockázatfelmérési és kockázatcsökkentő eljárások alapvető részét képezzék a nemzeti exportellenőrző rendszernek;
  • lőszer, töltény és minden alkatrész és összetevő, valamint minden nemzetközi fegyverkereskedelmi tranzakció szigorú szabályozás alá esik;
  • a szerződés tartalmazzon erős végrehajtási mechanizmusokat, köztük a felhasználás dokumentációját, egy engedélyezési rendszert, a Szerződés rendelkezéseinek kikényszerítését szolgáló intézkedéseket, beleértve a büntetőjogi és adminisztratív szankciókat, és átfogó és átlátható jelentési kötelezettséget.

infographic_fegyveres_harcok_kovetkezmenye_hu.jpg

Háttér

Célunk egy olyan fegyverkereskedelmi egyezmény, amely nem teszi lehetővé, hogy olyan országokba vagy térségekbe adjanak el és szállítsanak fegyvert, ahol azokat nagy valószínűséggel tömeges emberi jogi jogsértések vagy háborús bűncselekmények elkövetésére használják (jelenleg pl. Egyiptom, Szíria, Szudán, Kongói Demokratikus Köztársaság).

Bővebben


A fegyverkereskedelem hatásai számokban

  1. Évente átlagosan több mint 500,000 embert ölnek meg hagyományos fegyverekkel: percenként egy embert.

  2. Becslések szerint az illegális kézifegyverek 80-90 százaléka az államilag támogatott kereskedelmi csatornákból kerül törvénytelen kezekbe.

  3. 300,000 gyermekkatona vesz részt fegyveres harcokban.

  4. Az 1. világháborúban az áldozatok 14 százaléka civil volt. A másodikban ez az arány 67%-ra nőtt. A mai fegyveres összecsapások némelyikében még ennél is magasabb az arány.

  5. Nőkön és lányokon rendszeresen követnek el nemi erőszakot fegyveres konfliktusokban - Horvátországban és Boszniában 25.000 eset fordult elő.

  6. 639 millió kézifegyver van a világon, azaz minden tizedik emberre jut egy.

  7. Évente 8 millió új kézifegyver kerül forgalomba.

  8. A világ országainak egyharmada többet költ a hadseregére, mint az egészségügyre.

    Ha még nem tetted meg:

    A petíció aláírásához, és egy békésebb világért kattints ide.

1 komment

Címkék: usa béke aktivizmus profit szégyelljék magukat

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr325143512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Istvan Nyitrai 2013.03.28. 00:50:12

A peticiohoz a kep nem illik, mert ez egy Kalasnyikov es ezt Putin arulja!
süti beállítások módosítása