Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Egy mozgalom, amit lehetetlen nem észrevenni

2013.04.15. 15:11 VKaufer

Ma érte el úti célját a fiatalokból álló Greenpeace-expedíció, és négyezer méterrel az Északi-sark jege alá elhelyezte a Jövő zászlaját, és egy időkapszulában 2,7 millió sarkvidék-védő aláírását - többek között az enyémet és nagy eséllyel a Tiédet is, kedves Olvasó. A Greenpeace expedíciójának tagjai a mínusz harminc fokban egy hetet gyalogoltak sítalpakon és sátoroztak a sarki jégen, 80 kilós szánokat húzva maguk után. Erőfeszítéseik ellenére a mozgó jégtáblák egyre távolabb sodorták őket céljuktól, és amikor már készleteik fogyóban voltak, egy helikopter segítségével tértek vissza az eredeti útvonalra, hogy onnan sítalpakon fejezhessék be az utat a Föld legészakibb pontjáig.

team_Aurora_flag.jpg

A csapat indulásakor hírül vettük, hogy a Sarkvidéki Tanács (egy kormányközi egyeztető testület) látogatást tesz az Északi-sarkon. A Greenpeace-csapat egyik tagja, Josefina Skerk, a svéd parlament számi származású képviselője találkozót kért tőlük. Jó lett volna azon a helyen találkozni a politikai vezetőkkel, amelyre éppen a figyelmüket kívánjuk felhívni. Szerda éjjel jött a szomorú hír, hogy a tanács tagjai már megjárták a sarkpontot és el is indultak haza - válaszra sem méltatva Josefinát.

Mi azonban nem az a mozgalom vagyunk, amelyet ilyen egyszerűen figyelmen kívül lehet hagyni: ezért most szombaton, április 20-án a világ különböző pontjain több ezren veszünk majd részt egy közös akcióban.

Aznap Buenos Airestől Bangkokig, Yellowknife-tól egészen Johannesburg-ig több száz városban fogjuk hatalmas csoportképekben megjeleníteni: I ♥ Arctic. Az eseményről készült fotókat pedig egy névre szóló albumban adjuk át májusban a Sarkvidéki Tanács külügyminisztereinek az észak-svédországi Kiruna városában.

Ami az Északi-Sarkvidéken történik az mindannyiunkat érint, mert a klímaváltozás az emberiség jövőjét veszélyezteti. Ezért jövünk össze Április 20-án Budapesten is, hogy több százan egy szívet formálva küldjük el a magyarok üzenetét a világ vezetőinek: Mentsük meg a Sarkvidéket!

Várunk Téged is a Critical Mass felvonulás indulása előtt egy órával. További részletek itt.


Szólj hozzá!

Címkék: politika akció aktivizmus sarkvidék piszkos energia északi-sark északi-sarkvidék

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr355225451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása