Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Van remény a túlélésre?

2013.05.09. 09:32 Zöld_Dani

- kérdi a Disturbed ebben a számában. 
Hát, ha rajtunk múlik, van. 


6 komment

Címkék: zöldmetál

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr155286413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amergin 2013.05.11. 10:37:19

Elnézést, nem off-olásnak szánom, szerintem kapcsolódik a topic témájához.
Lehet, hogy érdemes volna a szerzőknek reagálni a kapitalizmus blog egyik-másik cikkére.
(Alább mindjárt be is linkelem, idézni fogom, hogy mely cikkre gondoltam most konkrétan).
Rólam azt kell tudni, hogy alapvetően baloldali, de piacpárti (szociáldemokrata) emberke vagyok; (radikális baloldali barátaim piacellenes hőbörgésén mindig szoktam fogni a fejem, de inkább nem szólok semmit).
Ezzel együtt radikálisan fenntarthatóság-párti vagyok; egész egyszerűen azért, mert ez a túlélés záloga (és személyes meggyőződésem szerint a morálisan helyes életstratégia - de ez egyénenként változhat, hogy ki mit tart morálisan helyesnek).
És ezért fogom a fejem a kapitalizmus blog zöldellenes őrjöngésein, (a szolidaritás-ellenes őrjöngéseken is szoktam fogni a fejem; a legutóbb Tokfalvi Elek Marx-cikkét olvasva szökött fel a vérnyomásom az egekbe).
Szóval az ilyen cikkekre itt, a greenpeace-blogon is lehet, hogy érdemes volna reflektálni:
kapitalizmus.hvg.hu/2013/05/08/a-trafikugy-es-az-egeszsegugyi-fasizmus/

"Minden represszív, szabadságellenes lépésnek (alkoholtiltás, cigaretta-tiltás, trafikredukálás, chipsadó stb.) valahol zöld gyökere van, éppen ezért lényeges lenne végre pár alapvető dolgot kimondani: / - A környezetvédők jó része ember-, élet- és szabadságellenes."

Erről egyébként én is tudnék cikket írni, csak sajnos nincs rá mostanság időm. Gondoltam, talán a blog szerzőinek van.

Zöld_Dani 2013.05.11. 11:15:31

@amergin: köszi a tippet és megtisztelő a kérés :-) Sajnos sokkal több mindenre kéne reagálni, mint amennyire tudunk/lehet - ha tesszük, akkor igyekszünk a fontosabb, színvonalasabb dolgokra.
Ez nem üti meg a minimális színvonalat. Még ha a különben remek hvg.hu-n is van a blog.

amergin 2013.05.11. 11:41:42

@Zöld_Dani: Csatlakozom. Egyébként lehet, hogy legalább a június hónapot igyekszem úgy megszervezni, hogy a zöldpolitikával kapcsolatos libertárius ellenvetésekkel kapcsolatban írjak egy hosszabb elemzést - ha ezt valóban meg tudom majd tenni, akkor esetleg elküldöm a cikket a blog szerkesztőinek, (ha esetleg vendégszerzők cikkeit is le szoktátok hozni).
(A libertarianizmus az az álláspont, amely szerint a piaci működések zavartalanságának biztosításán kívül az államnak nincs különösebb feladata, és szerepét a minimálisra kell korlátozni. - Ezt csak a kívülállók kedvéért írom. A fenntarthatóság, általában a zöldpolitika összeegyeztethető a baloldali, konzervatív és (nem libertárius) liberális politikai felfogásokkal. A libertarianizmus nem. A libertarianizmus viszont - szerintem - az emberiség hosszú távú fennmaradásával sem összeegyeztethető - erről majd igyekszem részletes cikket írni).

Zöld_Dani 2013.05.14. 09:14:18

@amergin: Köszi, az ilyeneket meg kell írni. Nekünk kicsit (eléggé) offtopic, de legfeljebb lehozza más, akár a téma iránt jobban érdeklődő olvasókkal bíró blog.
süti beállítások módosítása