Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A szénkorszak vége

2013.07.03. 15:49 VKaufer

Az elmúlt hét mozgalmas volt a klímabanditák számára: Obama bejelentette az USA első klímaprogramját, szombaton pedig több ezer ember demonstrált a Szénkorszak végét követelve.

Hogy mi az a Szénkorszak? A fosszilis energiahordozókra épülő gazdaság, ami a széndioxid kibocsátás legnagyobb részéért felel és így a klímaváltozás legfőbb előidézője. A szénipar a bányászattól az égetés okozta környezeti és egészségügyi hatásokon át, a nagy, központi erőművekre épülő  rugalmatlan energiahálózatig minden fázisában a megújulók elleni bűntett. A szénkorszak utolsó napjait éljük, már látható, hogy a piszkos energiaipar hogyan igyekszik mindent megmozgatni, hogy időt nyerjen és előnyt szerezzen a rohamosan fejlődő megújulókkal szemben.

Az elmúlt hétvégén 13 országban, közel 70 eseményen követelték  a szénkorszak végét. Aktivisták a Föld minden kontinensén megmozdultak. A központi esemény Isztanbulban volt, ahol a Gezi park védelmezői és az energiaforradalmat követelők a Greenpeace vezetőjével Kumi Naidoo-val az élen vonultak fel. Kumi élményeit itt olvashatod.

Az akció a Globális Energiaváltás (Global Powershift) című, egy hetes aktivista konferenciát zárta, amelyen 134 ország 500 fiatalja vett részt. Az esemény új lendületet adott a megújuló energiaforrások terjedéséért, és az energiaforradalom megvalósulásáért küzdő mozgalomnak. Az eseményen magyar aktivisták is részt vettek. Létrehoztak egy facebook oldalt, ahol követheted őket.

Ősszel az akciók tovább folytatódnak. tartsd szemmel a mozgalmat és csatlakozz az eseményekhez itt



3 komment

Címkék: videó egészség akció klíma aktivizmus szén megújulók piszkos energia szén-dioxid-kibocsátás

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr25389360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FloesTsai 2013.07.04. 15:21:12

@calabria007: én annyira szeretem a szenet, hogy legszívesebben mindet a föld alatt tartanám, eredeti helyén! Micsoda kegyetlen dolog kibányászni onnan és elégetni!

calabria007 (törölt) 2013.07.04. 16:13:19

@FloesTsai:

Nehéz olyan cikket komolyan venni, ami a „klímabanditák” ellen íródik:)
süti beállítások módosítása