Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Hat Greenpeace-es aktivistalány hihetlen akciója

2013.08.06. 14:35 Toma001

Hihetetlen tettet hajtott végre az a hat fiatal Greenpeace-es aktivistalány, aki felmászott Nyugat-Európa legmagasabb épületének, a Shardnak a tetejére! A kontinens 5 különböző országából (Anglia, Belgium, Svédország, Hollandia, és Lengyelország) érkező lányok nem kisebbet tettek, mint elsőként hódították meg ezt az eddig bevetetlen csúcsot! Végül 15 órán át másztak mire felérték! A céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet az Északi sarkon megint cseszekedni akaró olajóriás, a Shell  tevékenységére. Az élő közvetítést folyamatosan 5-6 ezren követték, több mint 70 ezer ember aláírásával segítette őket!  A médiában, még itthon is, nagyon sok helyen megjelentek. (És itt  a nem franciaországi bátor aktivistákra gondolok, akik nemrég,  egy  atomerőművet foglaltak el.)  Ilyen akciókban nagyon sokszor találhattok magyar aktivistákat is  mint például   Major Dávidot Grönlandon:    vagy Karády Borit Moszkvában a Gazprom székházánál. 

Bill Darnell, aki részt vett a legelső Greenpeace akción 1971-ben Amchitka szigeténél, így kommentálta a mostani akciót: "Gratulálok a brit Greenpeace-nek és ennek a hat lánynak, akik felmásztak a Shard tetejére. Ez a videó hasonló érzéseket kelt bennem a félelemről és annak legyőzéséről, mint amiket 1971-ben Amchitkánál éreztem. Reménnyel és optimizmussal tölt el látni ennek a hat Greenpeace-esnek a bátorságát ahogy a Shell ellen lépnek fel."


Itt található a videó az akcióról magyar felirattal:

És te mit teszel a sarkvidékért?
sarkvidek.hu


Szólj hozzá!

Címkék: aktivizmus shell sarkvidék

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr755447602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása