Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Kedves önkéntesünk, ma téged ünnepelünk –
december 5. az önkéntesség világnapja

2013.12.05. 13:53 Greenpeace

Az ENSZ Közgyűlése 1985-ben foglalta határozatba az önkéntesek nemzetközi napjának megtartását, ez tehát a te napod. Egyben lehetőség arra, hogy a Greenpeace Magyarország nevében köszönetet mondjak nektek, aktivistáknak, akik minden veszéllyel, hőséggel, faggyal dacolva, vállvetve küzdötök egy élhető bolygóért.

Japántól Brazíliáig, Norvégiától Új-Zélandig csaknem 200 000 önkéntes harca ez, nem ritkán kamerák kereszttüzében egy-egy akció alkalmával, de sokszor „csupán” számítógép előtt ülve, cikkeket, tanulmányokat fordítva. Egyik tett sem kisebb vagy nagyobb a másiknál. A Greenpeace Magyarország minden egyes önkéntesének köszönhető, hogy itthon is egyre többen veszik észre a környezetvédelem fontosságát, és emelik fel a szavukat egy zöldebb és békésebb jövőért.

A ti segítségetek nélkül a Greenpeace nem lehetne az az energikus, konfrontatív, a környezetszennyezőkkel szemben a világon bárhol cselekedni képes szervezet, amilyen ma.

A szervezet nem működne nélkületek, önkéntesek nélkül. Ti viszitek sikerre a közös ügyet, ti vagytok azok, akik megszámlálhatatlan munkaórányi időt és energiát áldoztok hónapról hónapra a Greenpeace kampányainak sikeréért – legyen szó akár egy erőszakmentes akcióról az Északi-sarkvidék védelmében, akár a kampányosaink feladatait segítő irodai, kutató, fordító munkáról. Röviden: az önkéntesek tevékenysége mindig is nélkülözhetetlen volt azokhoz a sikerekhez, amelyeket a Greenpeace az 1971-es megalakulása óta elért.

Az elmúlt évek tapasztalataiból pedig az is egyértelmű, hogy a magyar Greenpeace nem csak egy hatékony és elszánt csapat, de egy összetartó, melegszívű közösség is, ahol sokan, és mind többen töltik szívesen az idejüket. Mindez csak megerősíti bennem, hogy jó úton járunk. Ennek fényében zárom soraimat a Greenpeace vezetőjének szavaival:

„Fontos felismernünk, hogy aktivistának lenni nem csak nehézségekből és áldozatokból áll. Ez maga az élet ünnepe, az együttműködés, és az életre szóló nagy barátságok születésének helye. Őszintén hiszem, hogy az aktivizmus is lehet szórakoztató, sőt szexi :-)” – Kumi Naidoo

Még nem vagy aktivista, de része akarsz lenni a csapatnak? Jelentkezz itt, vagy írj e-mailt a norbert.schmidt@greenpeace.hu címre.

Schmidt Norbert
aktivistakoordinátor
Greenpeace Magyarország


Szólj hozzá!

Címkék: önkéntes aktivizmus önkéntesség világnap köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr305677036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása