Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A neonikotinoid mindent visz? – Rovarirtó szerek veszélyeztetik a biológiai sokféleséget

2014.06.30. 18:23 Bob_

Az IUCN (http://www.tfsp.info/) napokban publikált tanulmánya szerint a bizonyítékok egyértelműek: a világ legelterjedtebb rovarölő szerei ugyanolyan veszélyesek a környezetre, mint a hírhedt DDT. A neonikotinoidoknak komoly szerepük van a méhek, és más beporzó rovarok…


Szólj hozzá!

Címkék: méhek méhpusztulás neonikotinoid rovarirtó szerek IUCN

„Hajt a lelkiismeret, így ami szabadidőm csak van, azt környezetvédelemmel töltöm...”

2014.06.25. 14:08 Greenpeace

A hazai Greenpeace-aktivisták között kiemelkedő szerepe van a négy éve csatlakozott Antonovits Bencének. Mászóként nemzetközi akciókban vesz részt, éles helyzeteket old meg terepen, néha több napot tölt rendőrségi fogdákban, de emellett gyerekeknek tart előadásokat és…


1 komment

Címkék: interjú aktivizmus

süti beállítások módosítása