Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Megcsináltuk! Méregtelenítjük a természetet!

2017.02.07. 12:26 SimonG

Amikor 2015 végén elindítottuk a Detox Outdoor kampányunkat, nagyon egyszerű célt tűztünk magunk elé: veletek, azaz természetjárókkal és a Greenpeace támogatóival közösen megtisztítani a túrafelszereléseket a veszélyes PFC-vegyületektől.

Ma pedig nagy örömmel adunk hírt arról, hogy a túraruhaiparban megkezdődött a PFC-mentes forradalom!

A Gore Fabrics – amely nemcsak a Gore-Tex-termékek gyártója, hanem olyan túraruhamárkák számára is gyárt membránokat és külső bevonatot, mint a The North Face és a Mammut – elkötelezte magát amellett, hogy termékcsaládjaiból kivonja a veszélyes PFC-vegyületeket.

happy-family-gif.gif

A Gore Fabrics azt vállalta, hogy 2020 végére előbb az általános vízálló túraruházati rétegekből távolítja el a PFC-ket, 2023-ra pedig a speciális vízálló bevonatokból is.

A kampány sikere a TI érdemetek!

133635_236686.jpg
Önkéntesek és lelkes túrázók Stockholmban mindent levetettek a természet védelme érdekében.

Több százezren cselekedtetek online: rákérdeztetek, hogy melyik nagy márkák használnak PFC-ket, és szavaztatok arról, hogy melyik kedvenc termékeiteket teszteljük.

A túrázók, futók, kempingezők, hegymászók és a síelők különféle közös akciókat szerveztek a Detox Outdoor-akcióhét keretében. A gyártókra egyre nagyobb nyomás nehezedett, néhány cég pedig – mint a Páramo, a Rotauf és a Vaude – utat mutatott az iparág többi szereplőjének azzal, hogy írásban is leszögezte, hogy megtisztítja termékeit a PFC-ktől.

gp0stpjwa_low_res_with_credit_line.jpg
Greenpeace-aktivisták tüntetnek egy budapesti „The North Face” üzlet előtt, és követelik a PFC-k kivonását a cég termékeiből.

Ezután 150 fantasztikus akciót szerveztetek világszerte, és követeltétek, hogy a The North Face, a Mammut, a Haglöfs, a Black Yak és más nagy márkák is vonják ki a veszélyes PFC-vegyületeket a termékeikből.

Majd több márka is nyomást gyakorolt a Gore Fabricsra, az általuk felhasznált membránok fő beszállítójára, hogy a továbbiakban ne használjanak PFC-ket.

FANTASZTIKUSAK vagytok! Ha összefognak a természet szerelmesei, a Greenpeace támogatói, adományozói és önkéntesei, akkor bármit elérhetünk!

Köszönjük az erőfeszítéseket és a támogatást, ez a győzelem a ti sikeretek!

Szeretettel:
Edyta, Stefan és a Detox Outdoor csapata

Edyta Sitko a Kelet-ázsiai Greenpeace Detox Outdoor projektjének külső kapcsolati vezetője.
Stefan Dürrenberger a Greenpeace Svájc Detox Outdoor projektjének online mobilizációért felelős vezető munkatársa.


Szólj hozzá!

Címkék: siker életmód vegyi anyag outdoor detox PFC Gore-Tex Gore Fabrics

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr1712190688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása