Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Totális gyomirtó szer a kismamák szervezetében

2017.06.04. 09:29 Greenpeace Magyarország

Minden kismama vizeletében jelen volt a glifozát nevű totális gyomirtó szer Olaszországban. 14 várandós nőt vizsgáltak meg, és mind a tizennégynél kimutatták a növényvédő szer maradványait – közölte az olaszországi fogyasztóvédelmi tesztmagazin, a Salvagente.


Szólj hozzá!

Címkék: egészség mezőgazdaság vegyszer élelmiszer vegyi anyagok glifozát Olaszország

A Föld se nem lapos, se nem forog visszafelé Trump kedvéért

2017.06.02. 09:10 Bozsó B

Hosszú vajúdás után a mai nap az amerikai elnök végül bejelentette: az USA kilép a 2015-ben, Párizsban 195 ország egyetértésével elfogadott globális éghajlatvédelmi megállapodásból. Az USA kilépésétől függetlenül a megállapodás érvényben marad. Ám ahhoz, hogy a klímakatasztrófát elkerüljük, így még…


Szólj hozzá!

Címkék: éghajlatváltozás klíma klímaváltozás éghajlat USA UNFCCC Trump párizsi megállapodás

Hamarosan kezdődik a szúnyogirtás – Ma már létezik a vegyszerek helyett hatékony mikrobiológiai eljárás

2017.05.30. 13:22 Greenpeace Magyarország

Élednek a szúnyogok, és ezzel együtt az önkormányzatok is hamarosan intézkedni fognak a rendszeres szúnyogirtásról. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módszert választanak ehhez. Ma az általánosan elterjedt kémiai szúnyogirtás találati aránya a balatoni mérések szerint 0,2% alatt van,…


1 komment

Címkék: szúnyog szúnyogirtás méhgyilkos rovarirtó szerek deltametrin

süti beállítások módosítása