Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Háromezer transzparens

2009.12.12. 17:49 Greenpeace

... és kétszázötven aktivista harminckét országból. Minden készen áll a tüntetésre, most lett vége az utolsó eligazításnak. Ma, december 12-én délután egykor indul a Global Day of Action nemzetközi demonstrációja, de egyeseknek már reggel fél kilencre a helyszínen kell lenni. Hosszú nap lesz.

Mindenki fáradt az akció első (az építésben résztvevőknek, mint például nekem és Johnnynak a második) hetében. Merthogy a "Havanna" warehouse lakói számára a konferencia egy nagy kéthetes akció, melynek minden percében, éjjel és nappal aktivistaként állnak a nyilvánosság előtt: az utóbbi napokban egy dán televízió filmezte a bannerkészítést, az esti eligazítást, az étkezéseket (vagyis nagyjából mindent), a rendőrség pedig unalmában napi kétszer látogat minket, természetesen bejelentés nélkül. A szervezők és aktivisták egyre feszültebbek, az alvási és mosakodási lehetőségek (hiánya) sokakat kimerített.
 
 
 
 

Az itt élő száz (ma már kétszázötven) aktivista közössége tizenöt-húszfős csapatokra oszlik, és az egyes csapatok feszített tempóban, mindent beleadva dolgoznak: bannerkészítés, konyha, mosás-takarítás, metróállomáson lobbizás. Mindehhez és az egyéb Greenpeace akciókhoz óriási logisztikai háttér is kapcsolódik. A konferencia két hete rövid idő, épp ezért fontos, hogy percre pontosan minden személy, konténer és csomag a rendeltetési helyén legyen. Nekem ez az első Greenpeace-akcióm, de biztos, hogy minden ittlévő számára ez élete legnagyobb GP-hadművelete.
 
 
 
 
 

 

Ma déután sok más civil szervezettel és rengeteg emberrel együtt a városközpontból indulunk, és egy hatkilométeres sétával a konferenciaközponthoz érkezünk meg, ahol gyertyás virrasztással fogadjuk a konferenciáról kijövő delegáltakat. Remélhetőleg minél többen, óriási a médiaérdeklődés, és több kormánydelegált is mondta hogy csatlakozik hozzánk.


Szólj hozzá!

Címkék: klíma aktivizmus nemzetközi koppenhága

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr291778649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása