Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Kenguruhús

2010.06.13. 11:11 Vay M

Hogy a húsfogyasztás mekkora környezeti terheléssel jár, arról már itt írtunk – aki lusta a linkre kattintatni, annak legyen elég annyi, hogy pl Ausztrália kibocsátott üvegházhatású gázainak 67%-a vágómarhák bélrendszeréből szabadul fel (magyarul: kifingják).
S bár a környezeti szempontok figyelembevétele, a zöldség már szinte mindenhol polgárjogot nyert, ennek nekimenni igencsak sötétzöld dolognak számított. Ez most úgy tűnik, változóban: miután úgy döntöttünk, a Greenpeace-irodából száműzzük a húst, - nyilvánvalóan ennek hatására :-) - két állam is kormányzati szinten foglalkozik azzal, hogy a marhahúst visszaszorítsák, és ha már nem tud az ember lejönni a húsról, helyette kengurut egyenek.

A francia és az ausztrál kormány is elég komolyan fontolgatja, miként lehet egy ilyen váltást elősegíteni: a kenguru ugyanis sokkal CO2 semlegesebb életet él, és ez most egyre fontosabb szempont.  A marhatenyésztők persze ezt nem szeretik, és tény, hogy a kérdés elég összetett. Azt simán lehet nekik mondani, hogy nem munkanélkülieket akarnak belőlük csinálni, váltottak a lótenyésztők, kádárok, szegkovácsok, kintornások is munkát, ők is tenyészthetnek eztán kengurut a halálgyárakban. Az is tény, hogy az étkezés mégis csak a hagyományokat erősen érintő dolog, amiket nem lehet egy sima rendelettel átírni.

Bár ha egy civilizáció hagyományai egy bolygó tönkretételét eredményezik, az elég oknak tűnik újragondolásukra.

Forrás:  Szabad föld
 


2 komment

Címkék: klíma vegetáriánus húsfogyasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr522080414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fixilány 2010.06.14. 22:40:48

Itt a Skippy sorozat trailerje, biztos nem csak én emlékszem rá gyerekkoromból:
www.youtube.com/watch?v=uRQnrY5V-rY

fixilány 2010.06.14. 22:41:17

@fixilány: Aki egy kenguru volt, ugye, ezt elfelejtettem mondani. :-)
süti beállítások módosítása