Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Világforradalom és ökobéke: elmélet, gyakorlat és tábortűz

2010.07.14. 12:55 Zöld_Dani

Ez egy programajánló. Az előző két nyár legjobb hete a horányi Árnyas szigetben a Védegylet és az Ökopolitikai Műhely Alapítvány által szervezett Ökopolitikai Nyári Egyetem napjai voltak. Idén újra lesz tekintélyes greenpeace-es közreműködéssel.

Ha érdekel az ökopolitika, de nem tudod hol kezdd, ha már elkezdted, de nem tudod, hol folytasd, ha kíváncsi vagy, hogy gondolkodnak erről mások, ha nem csak az érdekel, amit az újságok írnak, ha már tudod, ki Ivan Iljich ha többet akarsz egy egyszerű fesztiválnál, akkor gyere.

 

Nyári egyetemünk célja az ökopolitika iránt érdeklődő aktivisták képzése, az aktivisták közötti kapcsolat építése, na és persze az, hogy legyen együtt néhány jó napunk. Közel kétszáz aktivista, negyven hazai és húsz külföldi előadó, négy panel és harminc szeminárium, helyi biokaja, táncház, tábortűz, gitár és dobolás, részvételi színház, filmek, jóga, régi és új arcok, egy közös élmény.

A nyári egyetem tematikus napjain kiderül, lehet-e más a globális gazdasági rendszer, mit jelent az ökológiai adósság, a környezeti igaz

ságosság vagy az élelmiszer-önrendelkezés. Foglalkozunk magyar és közép európai ökopolitikával, szélsőjobbal, vidékkel és várossal, megnézzük, hogy miért élünk úgy, ahogy, és hogyan csinálhatnánk máshogy, fenntarthatóbban, igazságosabban. Minden nap lesz a társadalmi nemekkel (gender) foglalkozó előadás, öko-aktivista képzés és fórum színház. Találjuk ki együtt merre van előre!

A következő lépés itt van.

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: védegylet nemzetközi ökopolitika jó dolgok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr82151186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása