Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A szarvassá vált tehén

2011.08.17. 08:21 stradivari



Valamit tudhatott, de legalább is sejthetett Yvonne, a bajor tehén, mert megszökött gazdájától (egyes hírek szerint a vágóhídról), s csatlakozott a környék erdeiben szabadon élő szarvasokhoz. Nem lett volna ebből a szökésből ekkora ügy (már a fészbukon is van oldala és temérdek híradás látott napvilágot egész Európában a dezertőrről), ha Yvonne nem téved (?) az országútra és nem ütközik vele majdnem egy rendőrautó.

De így történt, s Mühldorf városka illetékese kilövési engedélyt adott Yvonne-ra, mivel veszélyezteti a közlekedés biztonságát. S innentől ragyogott fel a tehén csillaga. A környék környezetvédői élve, a vadászok pedig holtan szerették volna Yvonne-t, és megindult a bajorországi hajtóvadászat, ami azóta – egyes hírek szerint tíz hónapja, mások szerint május végétől – tart. A minapi híradóban azt láttam, hogy miután borjával –hogy szoptassa -  nem sikerült előcsalogatni, most egy bikát vetnek be, hátha szexuálisan megfogható a lázadó tehén.


Mert, hogy ez lázadás, afelől semmi kétség.

Van ez az Yvonne, aki éli a tehenek megszokott életét, legelészik, borjadzik, tejet ad, nyilván naponta megfejik és aztán a szokásos befejezés: a vágóhíd. Ehhez képest Yvonne tudhatott valamit, vagy legalább is sejtette a véget, s elképzelésem szerint feltette magában a tehén-és csorda világban elég szokatlannak tűnő kérdést: biztos, hogy belőlem pörkölt kell legyen? Vagy felsál? Azért, mert a felmenőim így végezték, nekem is így kell?  Azért mert születésemtől marhának neveltek, nekem is annak kell tekinteni magamat? Nem lehet, hogy ez az egész egy Nagy Hazugság, és csak addig tart, ameddig elfogadom ezt a hivatalos baromságot? Nincs esetleg valami alternatíva?
Nem lehet tudni mi játszódott le Yvonne fejében, vagy inkább a lelkében, nem kizárható, hogy ismerte Bartók Cantata Profana-ját a szarvassá vált fiukról, akik csak tiszta forrásból isznak vizet, és lábuk a puha avarba lép, nem tűzhely hamujába, a tény, hogy egy szép napon a gazda már csak hűlt helyét találta tehenének, amit 750 euróért vett.  Azóta Yvonne médiasztár lett – pedig elég ritkán mutatkozik nyilvánosság előtt, de sokan látták, amint szarvasok közt legelészik -, s egyre többen figyelik a világban a tehenek Robin Hoodját, aki bántani senkit nem bánt, viszont azt üzeni, hogy hagyják őt békén és szabadon. Mert elég volt a marha létből.
 


5 komment

Címkék: szabadság életmód állatok húsfogyasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr623158242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zöld_Dani 2011.09.05. 10:02:57

Nem lövik le! :-)- A német hatóság feladta a magát szarvasnak vélő Yvonne tehén hajtóvadászatát és visszavonta a tűzparancsot.
www.blikk.hu/blikk_kedvencek/gyozott-yvonne-ellen-mar-nincs-tuzparancs-2063178?nocache

Gloucester 2011.09.05. 13:31:06

@Zöld_Dani: Ezzel a vágóhidat is megúszta? Ahogy ismerem az embert, inkább rámondják, hogy igazi biotehén lett belőle, így többet is kérhetnek a húsáért. Végülis sokba került a hajtóvadászat, nyugtatóinjekcióstúl.

Ha jól emlékszem, akkor önként csatlakozott (beugrott) egy másik gazda csordájához. (Annyira nem tartottam fontosnak, hogy kövessem az eseményeket.) Megunta a lázadást? Netán az a tanulság, hogy vad szarvascsorda mellé vad tehéncsordát is kellene az erdőkbe engedni? Tiszta india-feeling. :-D

stradivari 2011.09.05. 23:09:31

valami ilyesmi, sőt ez olvasható Dani, az lmv.hu-n. a címe: Yvonne, a küldetéses Tehén :-))
süti beállítások módosítása