Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A chemtrail összeesküvés-elmélet

2012.08.08. 13:41 SimonG

A Greenpeace-t is egyre többen keresik meg az úgynevezett „chemtrail”-nek nevezett összesküvés elmélettel kapcsolatosan. Sokan aggódnak amiatt, hogy a repülőgépek mögött látható kondenzcsíkok igazából szándékosan kibocsátott veszélyes vegyi anyagok. Megvizsgáltuk ezért a rendelkezésre álló információkat, ami alapján kijelenthetjük, hogy nem találtunk olyan információt, ami alátámasztaná a chemtrail elméletet.

chemtrail-contrail.jpg 

Mi is az a chemtrail? A chemtrail, azaz chemical trail (vegyi nyomvonal) kifejezés több hasonló elméletet is takar. Az interneten a Google több mint 2 millió találatot ad a chemtrail kifejezésre, azaz sokakat foglalkoztat a jelenség. A legelterjedtebb elmélet szerint, mind a katonai, mind a polgári repülőgépekből kipermeteznek vegyi anyagokat, elsősorban alumíniumot annak érdekében, hogy manipulálják a klímánkat. A „chemtrail hívők” szerint a permetezést bizonyítja, hogy az égen a repülőgépek mögött látható kondenzcsíkok az utóbbi időben megváltoztak. Rengeteg film található videó megosztó oldalakon, mely a közzétevők szerint furcsán viselkedik: szétterül, hirtelen megszűnik, stb. A chemtrail elmélet szerint az összeesküvő nagyhatalmak, világszervezetek (USA, NATO, ENSZ, EU, stb.) megállapodtak abban, hogy ezzel a titkos kibocsátással hűtik le a klímát és állítják meg a klímaváltozást. A „chemtrail szakértők” szerint az ENSZ is tudja, hogy ez a kísérlet járulékosan több milliárd embert megöl, de ennek ellenére fontosabbnak tartják a magasztos célt. Van olyan chemtrail elmélet miszerint, nincs is klímaváltozás, hanem gazdasági érdekekből a chemtrail révén manipulálják a klímát, sőt egyesek szerint a chemtrail célja az emberiség irtása – népességszabályozás. A chemtrail leírások szerint alumíniumot és báriumot, vagy nano méretű alumíniumot és báriumot, polimer-mikroszálakat, sőt egyéb anyagokat is kijuttatnak, ami képzi a szerintük gyilkos vegyi felhőt. A chemtrail elméletekben gyakran szerepel az USA ionoszféra-kutató program a HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) felelőssége, szerepe is, amihez szintén több összeesküvés elmélet kapcsolódik.

A legelterjedtebb chemtrail elmélet szerint a polgári és a hadi repülőgépek szándékosan a levegőbe juttatnak alumíniumot, mely az elmélet terjesztői szerint földre kiülepedve károsítja az emberek egészségét. Ha valóban valaki nagy mennyiségű alumíniumot juttatna ki, akkor sem lennénk nagy bajban. Először is elemi alumínium a légkör levegőjével reagálva alumínium oxiddá válik, ami semmiképp nem nevezhető mérgező anyagnak. A földre kijutó alumínium vegyületektől sem szabad megijedni, hisz a talajban is nagy mennyiségben találhatóak alumínium vegyületek. Az alumínium a harmadik leggyakoribb elem a Földön (8,13%) és a leggyakoribb fém a földkéregben. Minden étel, ital és a környezeti elemek is tartalmaznak valamennyi alumíniumot. Alumíniumvegyületeket élelmiszer-adalékként és gyógyszerekben is felhasználnak. Egy átlagos felnőtt naponta 30-50 mg alumíniumot eszik meg. Ehhez képest több chemtrail-es oldal is bizonyítani próbálja az alumínium mérgező hatását. Természetesen, mint a legtöbb anyag az alumínium is káros nagy mennyiségben. Például, ha 100 miligramm/liter (mg/l) felett van alumínium az ivóvízben, akkor az gyomor- és bélrendszeri irritációt okozhat. A „chemtrail bizonyítékok” során viszont esővízben csupán 0.080-0.12 mg/l alumíniumot mutattak ki. Az igen szigorú uniós magyar és EU-s ivóvíz határérték is 0.200 mg/liter (200 mikrogramm/liter) alumíniumot engednek, így a „chemtrail bizonyíték” esővizet bárki nyugodtan meg is ihatja. A folyamatos alumínium szennyezés kockázataira, például az Alzheimer-kór és az alumíniumkitettség kapcsolatára egyes kutatások felhívták a figyelmet[1], ám a „chemtrail bizonyítékok” viszont a normális környezeti alumínium kitettség töredékét mutatták csak be.

 trail.jpg

A másik gyakran emlegetett, ám esővízben ritkán kimutatott anyag a bárium. Az emberi szervezet átlagosan 0,3 mg/kg báriumot tartalmaz – ami döntően a csontokban található -, viszont a nem kötött bárium valóban akut mérgező hatású az emberre. 3-4 gramm már halálos lehet, a légzés bénulását okozza. Ilyen mennyiséggel összevethető bárium koncentrációról viszont egyetlen chemtrail mérés sem számolt be.

Egyes chemtrail elmélet szerint a mérgező anyagokat nanoméretben juttatják ki a levegőbe. A nano anyagok viselkedése eltér a normál méretű anyagokétól, így egészségügyi hatásuk is akár súlyosabb lehet. A chemtrail dokumentumok azonban nem mutatták be semmilyen bizonyítékot nano anyagok jelenlétére a légkörben, esővízben.

A chemtrail hívők egyik fő bizonyítéka, hogy a kondenzcsíkok sokáig megmaradnak, időnként eltűnnek és furcsa alakot öltenek a levegőben. A megszakadt kondenzcsíkok a Chemtrail-ben hívők számára bizonyítja, hogy permetezés folyik, hisz mikor kihagy a csík, „akkor cserélik a palackot”. A kondenzcsík akkor keletkezik, amikor a repülőgép motorja elégeti az üzemanyagot és a légkörbe kerülve az égéstermékek kondenzációs magvakként szolgálnak a levegőben lévő vízpára számára, ugyanúgy, mint az a hagyományos felhőképződés során vagy a fűszálon a dérkiválás során is történik. A repülőgép hajtóművének égésterméke a többi kipufogógázhoz hasonlóan többek között koromszemcséket, vizet, valamint egyéb oxidokat tartalmaz. A vízzel túltelített magaslati levegőben ezeken a magokon könnyen kicsapódik a víz. Alacsonyabb magasságban fel-, illetve leszállásnál a szárnyak csúcsainál kialakuló légörvények miatt is kialakulhat kondenzcsík.

 airplane.jpg

A kondenzcsík viselkedése - azaz hogy mennyi ideig marad meg és hogy milyen formában terjed szét - a körülötte lévő levegő páratartalmától, hőmérsékletétől és a szélviszonyoktól függ. Egy hidegfront utáni száraz levegőben egészen rövid kis csík várható, míg egy melegfront előtti nedves levegőben órákig is megmaradnak a fokozatosan kiszélesedő, feldarabolódó csíkok. Az Időkép.hu cikke is pontosan elmagyarázza, hogy miért tűnnek el illetve jelennek meg újra, miért váltanak alakot a kondenzcsíkok a levegőben. „Maguk a kondenzcsíkok is teljesen másként viselkedhetnek (eltűnhetnek, majd újra megjelenhetnek), ha a gép felváltva repül alacsonyabb, illetve magasabb páratartalmú (telítettségű) légrétegekben. Az "alakváltás" pedig az esetek 99 %-ában teljesen nyilvánvalóan a Nap, a repülő és a szemlélő által bezárt szögek gyors változásainak tudható be, összeadódva a torzító légrétegek fent említett hatásaival; a tükröződések és árnyékok játéka teljesen becsaphatja a kevéssé jártas szemlélőt, vagy éppen videót/fotót készítő amatőrt.” (Forrás: http://www.idokep.hu/hirek/hologram-repulok-es-chemtrail-csikok)

A repülésnek és a kondenzcsíkoknak természetesen vannak kedvezőtlen környezeti hatásai. A repülőgépek felelnek a világ teljes üvegházgáz kibocsátásának 2 százalékáért, ráadásul ezen szektor kibocsátása jelentősen növekszik. A kondenzcsíkok, pedig - bár az átlagos üvegházhatású gázokhoz képest rövid ideig -, de külön is hozzájárulnak a globális melegedéshez.

A chemtrail ügyében már többen hivatalos kérdéseket intéztek hatóságokhoz, államigazgatási, uniós szervekhez, amire rendre megkapták cáfoló válaszukat. A Greenpeace-t ez még önmagában egyáltalán nem győzné, viszont amíg nincs meggyőző tudományos eredmény, mely bizonyítaná a jelenséget, addig nem lehet az ilyen globális összeesküvéseket feltételező állításokat komolyan venni. Sajnos van pont elegendő valós környezet és egészségpusztító tevékenység, cég mint az északi tengeren olajat fúró Shell,  a radioaktív anyagok, hulladékok biztonságos kezelését megoldani képtelen nukleáris ipar vagy az egészségünket és a környezetet károsító növényvédőszereket, vegyi anyagokat, GMO-kat gyártó óriásvállalat, akik ellen nagyon is indokoltnak látja a Greenpeace a határozott fellépést. Így szakmai, tudományos szempontból nem megerősített jelenségekkel nem tartjuk indokoltnak foglalkozni.

Simon Gergely

Regionális vegyianyag szakértő,  Greenpeace Kelet- és Közép-Európa

Megjegyzések:

  1. A cikk alapja, hogy a Greenpeace-t, a Védegyletet és a Kockázatos.hu-t is megkereste több érdeklődő a chemtrail-el kapcsolatos kérdéseivel. Bizonyos adatokat a Védegylet adott át nekünk, melyeket egy lakostól kaptak.
  2. Az általunk megkérdezett repülőgépszerelő szakemberek is kizártnak tartják a feltételezést: a gépeket olyan gyakran és annyian nézik át, a beépített elemek engedélyeztetése annyira soklépcsős, hogy  mindez igencsak megnehezíti a nemzetközi összeesküvést kivitelezését, titokban tartását.


[1] A brit Alzheimer Társaság, nem tartja elegendőnek a bizonyítékokat, ám egyes tudományos elemzések kockázati tényezőként tekint az alumínium kitettségre


64 komment

Címkék: média hülyeség technológia levegő nemzetközi vegyi anyagok piszkos energia

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr954692612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zöld_Dani 2012.08.08. 23:14:18

Á, zöldnácik, akik mindenre csak nemet mondanak :-)

pandava 2012.08.09. 10:30:39

@Zöld_Dani: mintha valaki meg lenne kicsit sértődve:)

Zöld_Dani 2012.08.09. 12:08:45

Csak próbálom megkönnyíteni a minket utáló felebarátaim életét. Tudod, a szeretet parancsa :-)

Unbeliever.? 2012.08.09. 12:16:51

Remélem sokakhoz eljut ez a félrevezető és mellébeszélésben igen gazdag post!

Emberek, gondolkodjatok el azon, hogy mi az amivel megcáfolják azt, legtöbbünk nap mint nap láthat a saját szemével, vagy ha mégse , a "chemtrails" google képek találatain. Ugyan mit magyaráz meg az alumínium káros hatásának nem-bizonyítottsága azon, hogy szabályos alakzatokban behálózzák az eget a feltehetően "ellenőrzött" és "békés" nameg "polgári" és leginkább "személyszállító" gépek?

Mennyire hiteles bizonyíték, hogy egy Általad(?) megkeresett repülőgépszerelő nem tud a legtitkosabb katonai műveletek egyikéről?

Arról lekéstél volna, hogy amit tagadni igyekszel(hogy amit látunk, az nem kondenzcsík), a politika szinjén is elismerték már, mert tagadhatatlan és azzal próbálták magyarázni, hogy hűtik vele a Bolygót a túlzott felmelegedés ellen?

Sajnos a cikk egyre erősíti bennem azt a feltevést hogy még egy ilyen szimpatikus tevékenység folytatásának a benyomását keltő, és nagyon lelkes , tényleg a jó ügyért tenni akaró tagsággal rendelkező szervezet sem mentes a politikai- és pénzérdekek hajhászásától, illetve ezek képviselőinek kiszolgálásától!

Remélem (akaratod ellenére) pár embernek ezen cikk alapján nyílik fel a szeme, vagy legalábbis kezd el keresgélni, és 2-3 google-zással ráébredni hogy nem feltétlenül kell elhinni az itt leírtakat!

pandava 2012.08.09. 18:00:05

@Zöld_Dani: jaj te kis szent:)

Ebbe a posztot nem lehet igazából belekötni, mert amennyire meg tudom ítélni, nagyon rendben van. Felteszem az író, Simon Gergely vegyészmérnök.

"Lásd pl egyetemi képzés, nem véletlen, h a műszakisok nagy része atomos: két évtizeddel korábbi infók alapján képzik őket :-)"

Még jó, hogy a vegyészeknél ez nem így van.:) Bele se merek gondolni mi lenne, ha egy energetikáról szóló posztot nem egy kommunikáción vagy bölcsészeten végzett valaki, hanem mondjuk egy energetikus írná:)

@Unbeliever.: lehagytad a smile-t a szöveged végéről!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.08.09. 20:00:01

@Unbeliever.: A hozzád hasonlókat cirkuszban kellene mutogatni...

Unbeliever.? 2012.08.09. 20:28:26

@molnibalage:

Örülök, ha ennyire tehetségesnek találsz, Te az az ember lehetsz, akinek ha azt mondják hogy a fű az piros, akkor elhiszed. Akinek ha azt mondják, egészséges dolog aluminium ételadalékokat tömni az arcodba, akkor még érzed is , milyen egészséges. Ez a cikk olyan dolgokat cáfol, ráadásul olyan érvekkel, amik nevetségesek, képek, videók tanúskodnak róla hogy egyszerűen nem állja meg a helyét. Informálódj kicsit..bár lehet felesleges...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.08.09. 21:24:12

@Unbeliever.: Nem. Csak ismerek olyan embereket akik a repiparban dolgoznak. Pl. apám is. Egyébként úgy szeretném tudni, hogy miféle katonai műveletek zajlanak civil géppel. Ott kezdődik, hogy nagyon sokszor nem is az adott légitársaság végzi a gépeken a D checket, hanem n+1 kontraktor. Csak feltűnne nekik egy tartály, hogy az meg micsoda...

A gépek kiszolgálását is alvállalkozók végzik, akik az adott reptéren dolgoznak.

Röviden, konteós baflaszságaiddal fárassz mást. Van elég hülyeség enélkül is a gp-n. Végre egy ritka alkalom, hogy egy nyilvánvaló hülyeségről kijelentik, hogy tényleg az. Mondjuk ez is egy ritka pillanat...

Unbeliever.? 2012.08.09. 21:41:58

@molnibalage:

Komoly gondok vannak..NEM, azaz NEM állítottam,hogy a normál utasszállító gépekkel csinálják!

aircrap.org/category/chemtrail-evidence/

Azt állítom, hogy az ezeken a videókon látható csíkokat nem nevezheted sem normálnak, sem kondenzcsíknak. Ezeket létezését pedig azt hiszem nem sikerült megcáfolni..Sőt szerintem nem is nézte végig őket a cikkíró, úgy leplezte le hogy mekkora kamu..

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.08.10. 09:26:39

@Unbeliever.: Nettó marhaság az egész. Persze abban hiszel, amiben akarsz, csak ne csodálkozz, ha a világ értelmesebb fele totál hülyének és bohócnak tart.

Igaznából mindig meglepődök, hogy a hozzád hasonló buta embereket ki alkalmazza. Mert, hogy én nem vennélek fel semmire, az ziher...

Unbeliever.? 2012.08.10. 10:11:24

@molnibalage:
Annyira, de annyira tipikus szavak egy beszűkült látókörű embertől! "marhaság", "buta ember", de egy érvet, egy magyarázatot nem mondasz még mindig arra amit belinkeltem.

Régen máglyán égették el azokat akik nem hitték el az akkori mesét, hogy lapos a Föld.

Most azt hiszi el a világ szerinted "nem bohóc fele", hogy az ételek,vegyi alapú gyógyszerek, amiket eszünk egészségesek, ja az hogy minden ötödik ember rákos lesz az csak egy dolog..

Amikor valakinek a sértegetésen kívül nincs érve, akkor ott baj van!

cakula 2012.08.11. 19:59:46

@Unbeliever.: Ja, az első ami kiveri az ember szemét ezen az oldalon az a Donate now!
Itt az igazán veszélyes kondenzcsík:
video.miner.hu/v/hokamera-a-reptereken

VIc 2012.08.12. 21:32:09

szerintem valóban permeteznek ,aluminiumot a levegőbe ,ám az nem az emberre a leginkább káros ,mert az úgyanúgy a "megrendelőket" is megölné katonákat ,politikusokat sokkal inkább a terményt ,növényeket teszi tönkre ,hogy a világra rá bírják erőltetni a GMOt génmódosított növényeket

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.17. 18:30:58

"sőt egyesek szerint a chemtrail célja az emberiség irtása – népességszabályozás"

mint látjuk, eszméletlen hatásfokkal működik.

idióták...

Blake / Mitch and Murray 2012.09.21. 15:47:54

Én csak azért tartok az ilyenektől,mert ugyanazok cáfolják,akik szerint Irakban volt tömegpusztító fegyver,meg akik"elkapták"Osamát és "egy kapszulába zárva az óceánba dobták"a hulláját.Ezek után aki nem szkeptikus,ez legalább agymosott,vagy rosszabb.Azt pedig viccesnek tartom amikor ilyen kérdésekben a vita a harmadik hozzászólás után személyeskedésbe csap át.Pffff.Egy dolog biztos(szerintem :),a világ jelenlegi TÉNYLEGES urai nem akarnak jót nekünk,hétköznapi embereknek.Innentől pedig bármit elhiszek.Majdnem. :)

Gergice 2012.09.21. 23:37:09

@Unbeliever.?: Bevallom a belinkelt videódnak csak az első négy percét néztem meg.

Ott a felvételt készítő nagyokat agonizál azon, hogy az alacsonyan szálló repülőgép nem húz kondenzcsíkot, bezzeg az ami éppen magasan van.

Az érettségi megszerzéséhez elméletileg legalább két év földrajz tanulmány szükséges. Aki ezeket az órákat nem aludta át, az tudja, hogy az alacsonyabb légrétegek melegebbek, mint a magasak. Az okok nyilvánvalóak, de ha nem világosak, akkor szólj, és szívesen kifejtem őket.

A fosszilis üzemanyagok egyik égésterméke a víz, ami nulla fok alatt (standard légköri nyomáson) megfagy és a levegőben kondenzcsík néven nevezett jelenségként manifesztálódnak a kiváló jégkristályok. Ha a repcsi alacsonyan száll, ahol a levegő hőmérséklete nulla fok fölött van, akkor a kondenzcsík elmarad, de azért hadd biztosítsalak afelől, hogy a vízgőz azért ott is jelen van.

2-4 perc között vészjóslóan kommentálja, ahogy a légrétegekben található gázok a diffúzió évszázadok óta leírt (Fick I-II. törvénye) rendjének megfelelően csodaszép fraktálmintákba rendeződnek.

Ha a 13 perces videó további érvei is hasonlóak, akkor ne fárasszuk egymást, de ha esetleg vannak ott szerinted egyéb figyelmet érdemlő dolgok is, akkor szólj, és ezen nem fogom múlni, ígérem végignézem az egészet.

PS: Fentebb érveket olvashatsz, kímélj meg tehát az agymosott, stb. jelzőktől.

rézkalapács 2012.09.24. 09:50:28

@CzinkesshyGróf: kedves gróf úr, látod, nem csak a világ urai cáfolják, hogy a chemtrail-elméletek igazak volnának. Itt például a Greenpeace, aki szinte mindenben ellenfele a "világ urainak".

Bobby Newmark 2012.09.26. 12:09:42

@Unbeliever.?: Tudom kicsit késő már erre reagálni...

Ha olyan kurvára titkos, akkor hogy lehet, hogy a hozzád hasonló milliónyi hülye mégis tudomást szerzett róla?

Bobby Newmark 2012.09.26. 12:10:21

@Unbeliever.?: Megkérdezhetem, hogy az evőeszközeid miből vannak? Csak nem alumíniumból? Úristen, te azokat a szádba veszed?

Unbeliever.? 2012.09.28. 11:08:22

@Bobby Newmark: Rozsdamentes acélból.

De az hogy nem eszem meg az alumíniumot, nem azt jelenti hogy egy alu villával nem ennék, ez kb. egy olyan értelmes ember hozzászólása volt aki nem tudja megkülönböztetni azt, hogy mi történik, ha a szájába vesz valamit, meg ha lenyeli és feldolgozza azt a szervezete. Vagy amit a szádba teszel azt lenyeled mind? Rágó? Ok , hogy nem akarod a buszülésbe nyomni, de jó tanács: ne nyeld le!

Unbeliever.? 2012.09.28. 11:12:51

@Bobby Newmark: Te kinek hiszel? Mert ha a világ urainak, akkor elhiszed, hogy nem kondenzcsík, ami nem is annak látszik. Ugyanis hivatalosan lenyilatkozták már többször is, hogy képesek az időjárást befolyásolni, esőt, vihart okozni, ill. hogy "hűtik" a bolygót a csíkokkal.
Ha a saját szemednek hiszel, akkor is rá fogsz döbbenni, hogy a hasonló magasságban repülő gépek közül az egyik húz, a másik nem, illetve eltűnik. Néztél már fel az égre, vagty csak blogokon trollkodsz?

pandava 2012.09.28. 13:06:41

@Unbeliever.?: "esőt, vihart okozni, ill. hogy "hűtik" a bolygót a csíkokkal."

Ez elég érdekes állítás annak fényében, hogy e cikk, és még számos más forrás szerint is a kondenzcsíkok növelik és nem csökkentik a hőmérsékletet.

Unbeliever.? 2012.09.28. 13:55:55

@pandava: nem azt mondtam hogy az en allaspontom ez.meg azt sem hogy az osszes ilyen elmelet minden ilyen reszletevel egyetertenek.csak annyit hogy ez volt a hivatalos magyarazat ra hogy mik ezek es miert nem tunnek el. es ha ok ugy gondoljak hogy meg kell valamivel magyrazni a jelenseget akkor ti jopar lepessel le vagytok maradva mikozben azt bizonygatjatok hogy ezek normal kondenzcsikok.azt mar azok is beismerik hogy nem akik csinaljak. aluminium kanal...olvassatok..

rézkalapács 2012.09.28. 14:34:53

Szerintem ez a kérdés eldőlt. Hogy ha az ilyen tökéletesen ostoba emberek az ilyen iszonyú sötét helyeken, mint az Echo Tv is komolyan veszik, akkor kész, nincs miről tovább beszélni, a chemtrail hülyeség.
www.youtube.com/watch?v=aHv2nFYV_xQ&feature=share
A műsorvezető szerint ez a pénzügyi világnak ellenálló Magyarország elleni akció, hogy végképp kifüstöljenek minket a Trianon után megmaradt kicsinyke szigetünkről.
Beszarás.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.09.29. 10:38:52

@rézkalapács: OMG. És erre van vevő... Nem is tudtam, hogy a konteós balfaszoknak már saját TV adójuk is van.

Vándor777 2012.10.05. 14:36:24

greenpeace.blog.hu/2012/08/08/a_chemtrail_osszeeskuvesi_elmelet

"(...) A „chemtrail bizonyítékok” során viszont esővízben csupán 0.080-0.12 mg/l alumíniumot mutattak ki. Az igen szigorú uniós magyar és EU-s ivóvíz határérték is 0.200 mg/liter (200 mikrogramm/liter) alumíniumot engednek, így a „chemtrail bizonyíték” esővizet bárki nyugodtan meg is ihatja. (...)"

Magyarországi mérési eredményeket még nem láttam (bizonyára lehetnek ilyenek), de ez ahogy írtam az amerikai SZAKEMBEREK által végzett laborméréseken VÉRZIK EL, mert ennek a TÖBB EZER SZERESÉT MÉRTÉK pl. Alumíniumból az esővízben és hóban (300-400 mg/liter)* Ha nem szórnák az égből a fejünkre a "mannát", akkor ennek gyakorlatilag NULLA KÖZELI értéken (~desztillált víz) kellene lennie.

HOGY kerülnek ezek a vegyi anyagok az esővízbe/hóba?! Csak a józan LOGIKÁT használva...

Milyen egyéb magyarázat van rá a repülőgépes permetezésen kívül...?

A Greenpeace vegyianyag szakértője Simon Gergely csúsztat, vagy nem ásta bele magát kellőképpen a kérdésbe.

____________
* forrás: What in the World Are They Spraying?, bemutatott dokumentumok, szakértők nyilatkozatai - www.youtube.com/watch?v=tjdxWrkfJbQ

* * *

vilaghelyzete.blogspot.hu/2012/10/tokeletes-bizonyitek-chemtrail.html

Chemtrail fotók MŰHOLDAKRÓL:

* www.chemtrails911.com/archive_photos/00_Satellite%20Imagery/00_Satellite%20Imagery.htm
* www.google.hu/images?q=chemtrail+satellite

Mel Gibson 2012.10.05. 17:01:52

Magyarország a vegyi-permetezés (Chemtrail) célkeresztjében!

Az üzenet egyértelmű és nyilvánvaló! Hazánk légterébe ki-be járkálhat bármely ország légi-ereje, a vegyi csíkokat létrehozó repülőgépek, és mindenféle, magukat EU-s, NATO-s vagy izraelinek tartó terroristák.

Terroristának tekintendő az a csoport, szervezet, hatalom, ország, amely más nemzetek életvitelébe, társadalmi berendezkedésében, politikai rendszerébe erőszakos változást idéz elő!
Terrorizmus, az országok lakosságának módszeres kifosztása, ellehetetlenítése, nyomorba döntése, és bábkormányokkal történő irányítása!

A vegyi-permetezés (Chemtrail) aszályokat okozott Magyarországon, a mezőgazdasági terményeket nagy részében tönkretették, az élővilágban máris súlyos károsodásokat okozott, ami nem csak ökológiai katasztrófával, de az élelmezés ellehetetlenítésével, drágulásával jár!

Korrupt politikusaink miatt, a hazánkat módszeres felvásárlók már közvetlenül az életünkre, életterünkre törnek, mindez a tudjuk kik kezében lévő média hallgatása, és csalással, megtévesztéssel megválasztott politikusok tudtával és beleegyezésével történik!

Nem a globális felmelegedés, hanem a globális cion-terrorizmus hozza létre érdekeinek megfelelően a GMO mérgező növényeket, az időjárás befolyásolását, árvizeket, aszályt, és a háborúkat! Mérgeznek bennünket, befolyásolják az időjárást, hogy élelmiszerhiányt tudjanak előidézni, majd azokra a bajokra hivatkozva, melyeket ők okoztak, a végletekig sarcolják, pusztítják a lakosságot!

Az ország kifosztása, kiárusítása, a munkalehetőségek felszámolása, etnikai feszültségek szítása, egészségügy és oktatás lerombolása, bankcsalások, és fiktív államadósság után, elérkezett az idő, amikor az életterünkkel, vagyonunkkal együtt az életünket is el akarják venni!

Európában már sok országban nyíltan foglalkoznak ezekkel, és feljelentések százai készülnek, az Európa kiirtására irányuló tevékenységek miatt. Ideje lenne, hogy Magyarország lakossága is csatlakozzon!

Mel Gibson 2012.10.05. 17:27:59

Továbbá,
1. Simon Gergely úr egyéni véleménye a fent említettek, vagy az egész magyarországi Greenpeace képviseletek nevében nyilatkozott??

2. A "megjegyzésekben" egy állítólagos repülőgép-szerelő véleményére hivatkoznak, ami valljuk be - önmagában nem egy meggyőző, s hitelteles forrás!

3. A világháló tele van a "Chemtrail" szóra rákeresve különféle anyagokkal, írásokkal, temérdek videó, fotó, stb... bizonyítják a kérdéses repülők "nem szokványos" tevékenységét az égbolton. Ennyi ember nem tévedhet!

4. Az „összeesküvés elmélet” jelzőt arra találta ki a háttérhatalom, hogy ellehetetlenítse, a pálya szélére tolhassa azokat az embereket, akik dolgokat máshogy látnak, vagy fel akarják hívni a figyelmet bizonyos jelenségekre, igazságokra.

A mai kor agyoninformált és agyonszórakoztatott emberének elég, ha csak egyet bemutatnak ezekből a részigazságokat kombináló. és könnyen „lebuktatható” elméletekből, utána már ha valamire a fősodratú (mainstream) média, és a megmondóemberek rásütik, hogy "összeesküvés elmélet", - a gondolkozásra képtelen tömegek már azon is röhögni fognak és legyinteni rá, ami valójában lehet, hogy a legsúlyosabb igazság!

Mel Gibson 2012.10.05. 17:47:54

Valamint,
Magyarországon is már több csoport, szervezet foglalkozik a mérgező vegyi-permetezések leleplezésével:
"Stop Chemtrails in Hungary - Vegyi-felhőmentes Magyarországért!"

Mindazonáltal a vegyi-permetezések tegnap és ma is intenzíven zajlanak Magyarország felett!!! Csak a vak és a legostobább nem látja mi folyik a Magyar légtérben!

Nem kívánom minősíteni a magyarországi Greenpeace tevékenységét, munkáját, de véleményem szerint az, hogy egy ilyen pongyola, semmitmondó, érdemi bizonyítékok nélküli nyilatkozatot ad ki - egy mindenkit érintő, jelentős kérdésben - az részemről a szervezet negatív megítélését erősíti.PONT

Mel Gibson 2012.10.05. 18:43:23

Még valami.
Az igazság előbb, vagy utóbb utat tör magának!
A hatalom jobb ha nem várja meg míg a kellőképpen felháborodott tömegek a saját kezükbe veszik az igazságszolgáltatást, és Isten irgalmazzon akkor a kollaboráns, méregszórókkal együtt kooperálókkal, és azoknak is - akik hallgatólagosan elnézik ezt az előre kitervelt, különös kegyetlenséggel, aljas szándékból elkövetett népirtást, s "tömeggyilkosságot"!!!

2012.10.05. 20:17:00

Azt meg nőként csak megjegyzem, mi az, hogy egyes kutatások felhívták a figyelmet az alumínium kitettség kockázataira, hogy óvatosan vásároljunk alumíniumsót tartalmazó dezodort. Óvatosan?! A mellrákos daganatok alumíniumot tartalmaznak. Férfiaknál is. És akkor még a permetezés, az kell nekünk, aha.

fodor balazs 2012.10.06. 10:02:17

Té Greenpeace. Szerintem le lehet zárni ezt a szálat nyugodtan, mert csak azok fognak ide irkálni, akiknek már az agyára mentek a vélt nehézfémeik.

Mel Gibson 2012.10.06. 22:08:25

Bűbájos és egyben megmosolyogtató volt ahogy a Hír-Tv-s (Zöldövezetes) riportban a derék Simon Gergely szagértő úr - a szokásos begyakorolt terelés, félremagyarázás mellett magyarázza a saját nyomorult elméletét a (na persze a nem is létező) Chemtrail jelenségről.

Tényleg megindító volt, csak kár – és most nagyon diplomatikus leszek - köze nem volt a valósághoz! De mindez már irreleváns, mert a tények magukért beszélnek.

De ami a riportban elhangzottak legeslegnagyobb ökörsége volt, hogy Ön, Önök a hivatalos vizsgálatok helyett "lelkes lakosokra" bízták a bizonyítékok begyűjtését.
Na ennyit a Greenpeace hitelességéről!

De a kétkedő hitetlenkedők bízzanak csak nyugodtan tovább az efféle csiribiri szervezetekben.

Mel Gibson 2012.10.07. 10:46:06

És még egy utolsó gondolat, és innentől a magyarországi Greenpeace-t teljes nyugodtsággal le lehet húzni a WC-n hozzá-nemértésük miatt. Vagy feljelenteni az illetékes szerveknél, mert szándékosan vezetik félre a közvéleményt, mind azonfelül bűnrészesek, mert hallgatólagosan cinkosak egy világméretű népirtásban!

Mind egyebek mellett a mesterséges időjárás-módosítás (felhőmagvasítás) már több évtizede létezik, ez bizonyított tény. Ezt már senki nem tudja ki, s félremagyarázni, se letagadni. Ahogyan a HAARP projektet sem!

Emellett az amerikaiak már régóta kísérleteznek vegyi-anyagokkal, amiket a saját állampolgáraikon próbáltak ki - mindezeket a mérgező anyagokat repülőgépekről szórták, permetezték a légkörbe. vilaghelyzete.blogspot.hu/2012/10/az-usa-az-amerikai-honpolgarokon.html

Na akkor lehet tovább gondolni ezt a történetet...

antimason (törölt) 2012.10.07. 11:05:15

Simon Gergely és a GP is egy lefizetett banda.
Azt mondják és teszik, amit mondanak nekik.
A GP politikai eszköz a hatalmasságok kezében.
Kényszerítő erő.

Nem azt teszed, amit kell?
A GP, meg a többi elkezd besározni.

Mel Gibson 2012.10.07. 11:49:17

antimason,
végre egy tömör, de lényegre-törő megfogalmazás.
A Hír Tv-s vergődésük is szánalmas volt, de inkább óvodás szintű. Még ahhoz is ostobák, hogy észrevegyék csak magukat járatják le az ilyen beteges, kóros hazudozókkal.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.05.15. 07:55:41

Nyilvanvalo hogy Pelikan is az imperialistak fizett ugynoke, Bastya elvtars meg Ferihegyen szerel kondenz csikhuzo mergezo urgeborbe vart merget minden bojingre. Ez nyilvanvalo kerem, de mi folyik Gyongyoson??

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.05.15. 07:58:01

Nyilvanvalo - es a jol ertelsultek regota tudjak - hogy a zusa ki akar nyirni mindenkit, meghagyjak a feher haz kornyeket meg par jobb palinkafozot es kesz. Ezert vannak csikok az egen. Kovetkezo kerdes?

Ahuba 2013.05.15. 12:04:07

LOL Én egyszer kiöntöttem a megposhadt vizet a palackomból az ablakon repülés közben. Most akkor összeesküvő, szupertitkos, szabadkőműves, cionista, szíájés globális emberirtó vagyok?
Gergice jól leírta, Unbeliever.? pedig jó konteo-hívőként reagált rá. A kondenzcsík folytonossági hiányait vagy lokálisan melegebb levegő (alacsonyabban pl. termik, akár, ami a gomolyfelhőket is "csinálja"), vagy a tolóerő csökkenése okozhatja. Aki a földről el tudja dönteni, hogy a gép pl. épp süllyedni kezdett, az menjen légiirányítónak. Flightradar-hívőknek meg nem ártana tudni, hogy csak a másodlagos transzponderrel szerelt gépek látszódhatnak rajta. Arra alapozni, hogy mit lát otthon a flájtrédörön, olyan, mint kijelenteni, hogy "láttam róla képet a neten, tehát igaz".
Íme egy klasszikus permetezés: www2.dupont.com/Crop_Protection/hu_HU/assets/images/AD_Tanos_SF_2.jpg itt van csík, és ez tuti vegyszer. És ha télen látszik a futó ember lehelete, akkor az a humtrail?
...elképesztő az egész elmélet, de amióta egy fórumon komolyan arról vitáztak, hogy a föld lapos, én már lassan semmilyen marhaságon sem csodálkozom... :D

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2013.05.16. 22:08:51

. A chemtrail elmélet szerint az összeesküvő nagyhatalmak, világszervezetek (USA, NATO, ENSZ, EU, stb.

bacca meg, mi az hogy kihagynak?
hol vannak az izraeli összeesküvők?

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2013.05.16. 22:09:59

khmm...a Mel Gobson nick pedig kifejezetten találó...
már ha a későbbi kiadás a minta...

Joci Kerekes 2013.07.03. 18:16:40

Sziasztok!
Ezt a nemrég kapott írást azoknak ajánlom, akik hisznek a chemtrail elméletben és védekezni szeretnének ellene. A szöveget változtatás nélkül közlöm.

HOGYAN VÉDEKEZHETÜNK A CHEMTRAIL ELLEN?

leállítani soha nem fogjuk tudni őket, de megvannak a módszerek hogyan szabduljunk meg a nyakunkba szórt nehézfémektől és a többi káros anyagtól!

az elején szeretném leszögezni, hogy ez az én személyes véleményem, ajánlásom, és NEM 100%-OS ÍGÉRET A GYÓGYULÁSRA! felelősséget nem vállalok, kizárólag a te döntésed, hogy az ajánlott módszerek közül melyiket választod! gógyulásodat nagyon sok minden befolyásolja, főleg a válaszott szakember felkészültsége, és tudása. innentől kezdve hogy te kiben bízol meg, az magánügy, hibázása esetén pedig nem róhatod rá a tudatlanságot az egész szakmára! én se orvos, se természetgyógyász nem vagyok, csak egy átlag magyar srác, aki közel áll az utóbbiak köréhez.

márkákat, cégeket, és embereket ebben az írásban nem fogok megnevezni, mert senkit nem akarok bajba sodorni. akit érdekel, a felsorolt dolgoknak utánanéz.

nos, az egészet azzal kezdeném, hogy a nyugati orvostudomány közel nem tudja olyan hatékonyan kezelni a nehézfémmérgezést (de még a rákot sem), így természetgyógyászattal kapcsolatos módszereket fogok ismertetni.

1. méregtelenítő gép. ezek a nehézfém kivezetésére szolgálnak, pár éve nagyon nagy divatja volt. hozzátenném, hogy ezt szívbetegeknek, pacemakereseknek, és keringési zavarosoknak nagyon nem ajánlott használni! fontos, hogy képzett, szakmában jártas természetgyógyászok segístségét kérjétek, ha ezt választjátok, ne pedig saját magatok vásároljatok. bár hozzáférhetőek az ilyen gépek mindenki számára, mégis azért csökkent a népszerűsége, mert sok hozzá nem értő ember vett ilyet, és nem úgy működött/használt, ahogy azt elvárta volna! én szerencsére jó szakembereket ismerek, és belőlem is többször vezettek ki sikeresen nehézfémet. tehát mégegyszer: csak szakemberekkel, és előzetes megbeszélés alapján!

2. huminsav. hogy ez mi is tulajdonképpen, ittvan egy rövid szöveg erről a weblapról: www. humicin. hu/mi-a-huminsav/
"A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak a biológiailag aktív és igen értékes huminsavak és fulvolsavak, melyek legalább 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában."
ennek is utána tudtok nézni a neten. kevés olyan "beszedhető" termék van, ami a nehézfémet és egyéb szervezetből ki nem ürülő anyagokat kihoz. na ez pont ilyen. használatáról, dózisairól, és beszerzési helyéről szintén nem írok, ezzel kapcsolatban szintén természetgyógyászok tudnak segíteni. az hogy neked tiszta huminsavra, vagy huminsavas készítményre van szükséged, szintén szakemberrel konzultálj!

3. energetikai módszerek. ez nem kifejezetten a természetgyógyászathoz kapcsolódik, mégis nagyon sokat segíthetnek a gyógyulásban. én itt most konkrétan a kézrátételes gyógyítási technikákra gondolok. magyarországon több energetikai ágazat létezik, és hatékonyan segíthetnek a nehézfémek, méreganyagok kivezetésében. sajnos neveket itt sem említhetek, én különsen a tibeti eredetűek közül ajánlanék egyet-mivel magam is azt végeztem, és tudom hogy ők tényleg képesek ezek kivezetésére. kérjétek meg ismerőseiteket, hogy kezeljenek titeket, vagy végezzetek tanfolyamokat. az isteni energia az egyetlen, amit soha nem tudnak beszennyezni! hogy melyik ágazatot választod, az szintén rajtad múlik.

Toth Jozsef 2013.09.26. 10:28:59

Méregtelenítő gép? Ez jó vicc. Hol találsz te ilyeneket?

ősasszony41 2013.09.26. 16:32:30

Ebben a hónapban (2013. szeptember) másodszor ébredtem - kora reggeli órában - arra, hogy a tiszta kék égen valóságos égi-légi parádi van. Szinte "karnyújtásnyira" be-négyzet-rácsozva a "kondenzcsíkkal" az ég. 7 órakor még egyetlen felhő, repülő, kondenzcsík, látható csillag, ufó vagy egyéb égi jelenség nélküli kék eget szemlélek, aztán hopp, 7-9-ig lázas "légiforgalom" serény jövés-menésétől tejfehér csíkok keresztezik az eget. Ez egy teljesen dilettáns, naívan hétköznapi ember számára is minden, csak nem természetes.

fact finder 2014.06.12. 23:44:10

Tisztelt Simon Gergely Regionális vegyi-anyag szakértő Úr!

köszönjük kimerítő és szaktudásának megfelelő mindenre kiterjedő válaszát a chemtrailokről, számomra megnyugtató lenne, mert az aláírásból kiderülve a Greanpeace nevében nyilatkozott, mely szervezetre nagyon nagy tisztelettel tekintek ugyanis az információi és munkássága világraszóló, megalapozott.

amit viszont NEM értek azaz, hogy ha ez így igaz amit Ön/Greanpeace kifejtett akkor MIÉRT léteznek a következő bizonyítékok, hogy ez mind NEM összeesküvés:

Bill Gates beismeri, hogy (többedmagával) finanszírozza a kutatásokat melyek SZOROSAN kapcsolódnak szórásokat:
www.theguardian.com/environment/2012/feb/06/bill-gates-climate-scientists-geoengineering?guni=Article%3Ain+body+link

Californiai Ügyvédek emberiség elleni bűntett megalapozott gyanújával pereket fontolgatnak:
www.southfloridacriminaldefenselawyerblog.com/2014/05/demands_for_chemtrail_conspira.html

BBC HARDTalk interjút készített David Keith-el tudóssal ki az egyik vezéregyénisége ezeknek a kutatásoknak és beismeri, hogy szórják, illetve, hogy KÁROS az emberiségre és "több millió halálát fogja okozni":
www.youtube.com/watch?v=TNE1JVP0jDg

UN konferencia MIÉRT süllyed le arra a szintre, hogy összeesküvés elméletekkel foglalkozik??:
www.youtube.com/watch?v=L5is16A8pfw

Murkowsky Szenátor MIÉRT citálja be a HAARP rendszer igazgatóját és vonja kérdőre:
www.youtube.com/watch?v=j3-c1dhQ8A0#t=63

természetesen lehetne még sorolni azokat a bizonyítékokat amelyek az Ön széleskörű szakmai tudásának ellent mondanak, továbbá amit még szintén NEM értek, hogy ezek az emberek, szervezetek, műsorok MIÉRT süllyednek le arra a szintre, hogy összeesküvés elméletekkel asszociálják a nehezen kivívott presztízsüket?

Megtisztelne Bennünket olvasókat, Greanpeace követőket, ha válaszolna a feltett kérdésekre azon a szinten amelyen az a szervezet van akinek a nevében nyilatkozott, vagy ha ez a Greanpeace véleménye a chemtrailokról, akkor viszont megkérdőjelezhető magának a szervezetnek a kredibilitása is.

tisztelettel, egyvalaki aki eddig "vakon" követte a Greanpeace tevékenységét és álláspontját!!

SimonG 2014.06.13. 14:44:05

@fact finder:
Kedves Fact Finder!

Kicsit elbeszélünk egymás mellett, mert egyrészt olyan anyagokat küldött, melyek leírják, hogy mi lenne a geoengineering, milyen kísérletek voltak - amit én is tudok, majd beidéz chemtrail hívő emberek, oldalak nyilatkozatait, melyek szintén semmilyen új információt nem adnak.
Először is a Bill Gates-es cikk, teljesen ismert, nemcsak ő, mások is sokan támogatnak olyan kísérleteket, mely révén a klímaváltozást mérsékelni lehet olyan módon, hogy a napfényt visszaszórjuk. Különösen a szulfát aeroszolokról ismert, hogy jól visszaverik a napfényt és sokáig is a levegőben tartózkodnak (lásd vulkánkitörések, vagy repülőgépek kibocsátásai) Sok ilyen irányú kísérlet volt, (pl: www.bbc.com/news/science-environment-24033772) sőt voltak kísérletek, melyekből feljelentés is lett: (www.theguardian.com/environment/2012/oct/15/pacific-iron-fertilisation-geoengineering - Amerika nyugati part kísérlet). Ezek közismert tények, viszont semmi köze ahhoz a chemtrail-es feltételezéshez, miszerint Magyarország felett utasszállító vagy egyéb repülgépek mérgeket szórnának valamilyen furcsa okból (leszámítva persze a szúnyogirtó v. egyéb permetező/mezőgazdasági gépeket).

A második kaliforniai link amit küldött semi mast sem bizonyít, mint, hogy kaliforniában is vannak, akik félnek a chemitrailtől, nincs benne semmilyen bizonyíték, utalás megnyert perre, stb. Egyébként gyanítom ennek az alapja is a nyugati parti kísérlet.

David Keith közismert tudós, aki az első pontban is felvetett kutatásokat támogatná. Ő sem beszél ilyen gyakorlatról, cask támogatná ezt. Én személy szerint nagyon rossz iránynak tartanám ezt, hisz ha újabb anyagot viszünk a légköri rendszerbe, az komoly előre nem látható problémákat okozhat, ezért is harcol a Greenpeace az üvegházgáz kibocsátás ellen.

Rosalind Peterson a google szerint nem ország, vagy ENSZ tisztségviselő, hanem egy olyan személy aki folyton a Chemtrail-ről beszél. Láthatóan ő is keveri az ismert kísérletet és elméletet (pl. már előbb általam is idézett nyugati parti kísérletet) és a chemtrail összeesküvés elméletet.

A szenátor felvetett kérdésének nem értem a relevanciáját. De akármi is is az, azért egymás között nem kevés politikust láttam már hülyeségeket beszélni.

Viszont, lényeg ami lényeg, továbbra is őszintén várom, ha bármi olyan bizonyítékot látna arra , hogy Magyarországon van a térségünkben szándékosan káros anyagokat (a szennyező kerozin égéstermékeken) túl a levegőbe bocsátanának repülők, kérem informáljon!

Üdvözlettel,

Simon Gergely

fact.finder 2016.04.17. 01:44:35

@SimonG: Tisztelt Uram, 2014ben bizonyítékot kért, nem tudom-e, hogy elég bizonyíték-e a napokban indított per Dan Pelletier és Canada (Her Majesty the Queen) állam között a torontói bíróságon. (www.geoengineeringwatch.org/documents/Claim%20-%20T-431-16.pdf).

további fontos infók a perrel kapcsolatban:
www.geoengineeringwatch.org/pushing-back-against-climate-engineering-canadian-lawsuit-filed/

fact.finder 2016.04.17. 01:47:15

@fact.finder: Bocsánat a link valmi végett magábafoglalja a " ) " is, a helyes link:

www.geoengineeringwatch.org/documents/Claim%20-%20T-431-16.pdf

SimonG 2016.04.17. 11:18:46

@fact.finder: Köszönöm a linket. Kíváncsian várom a per eredményét, hogy sikerül-e a bíróságon bizonyítaniuk az állításaikat.

fact.finder1 2016.07.11. 23:17:53

Sajnálattal kell közölni, hogy John O. Brennan CIA igazgató beismerte (Brexit utóhatásairól is beszél, tehát nagyon friss és nem kitalált!), hogy a Geoengeneering tény és nem konspirációs elmélet. Erről a Greenpeace miért nem tudod és miért csukja be a szemét és miért tagadta Ön is és miért van félretájékoztatva a közönség a Greenpeace részéről??

link (12:04-től tér ki rá és ismeri be, hogy szórnak a fejünkre mérget):
awarenessact.com/no-longer-a-conspiracy-theory-cia-director-admits-plans-of-aerosol-spraying-for-geoengineering/

mit lép erre a Greenpeace?? még mindig kitart azon téves magyarázat mellett, hogy az égen látható csíkok "kondenzcsíkok"??

SimonG 2016.07.12. 07:42:48

@fact.finder1: Nem teljesen érthető a kérdés. Miért tagadná a Greenpeace, hogy létezik a geoengeneering, nevű tudomány. Számos kísérletről, elméletről lehet olvasni. A CIA vezető a beszédében elmondta, hogy ő látna benne fantáziát (www.cia.gov/news-information/speeches-testimony/2016-speeches-testimony/director-brennan-speaks-at-the-council-on-foreign-relations.html). Mi nem gondoljuk így szerintünk az üvegházgáz kibocsátások visszafogásával kell megállítani a klímaváltozást.

fact.finder1 2016.07.12. 19:59:09

úgy látszik, hogy félretetszett érteni az írott szöveget:
- "potentially could help reverse the warming effects of global climate change. One that has gained my personal attention is stratospheric aerosol injection, or SAI," SAI-t kész tényként kezeli ami "potenciálisan megfordíthatja a felmelegedést" vagyis azzal nincsennek tisztában, hogy csökkenti-e vagy sem. Mint ahogy azzal sincsennek tisztában, hogy milyen negatív hatása van a szórásnak az emberiségre és a természetre! De, hogy szórják azzal igen mert tudják, hogy 10 milliárd dollárba kerül évente.

Továbbá (következő link utolsó előtti bekezdése: www.cia.gov/news-information/speeches-testimony/2016-speeches-testimony/director-brennan-speaks-at-the-council-on-foreign-relations.html ) viszont azzal tisztában vannak, hogy „On the geopolitical side, the technology’s potential to alter weather patterns and benefit certain regions at the expense of others could trigger sharp opposition by some nations.” , azaz, a CIA azt mondja, hogy lehet, hogy egyes régiók kárára megváltoztatják az időjárási szokásokat azért, hogy más régiók hasznot húzhassonak ebből!! Tessééék???

Ha viszont azzal tisztában vannak, hogy "alter weather patterns (változtatni lehet az időjárási szokásokat)" biztos, hogy a CO2 a felelős a klímaváltozásért és nem már szórakoznak velünk és a CO2 - re van fogva??

Mindez alapján nem úgy tűnik, mint, hogy az igazgató az interjú alkalmával fantáziát látna ebben, hanem mint kész tényként közölte, hogy folyamatban van ÉS mivel földrajzi régiókról beszélt így nem csak bizonyos helyeken szórják a repülök hanem az egész világon és azzal, hogy „bizonyos régiók kárára” szeretnék felhasználni máris hadi eszközként használatról beszélhetünk, mert ugyanis, ki az aki eldönti, hogy kik azok a „szerencsés kiválasztottak” akik élvezhetik és kiknek a kárán és szenvedésén!!

Szerintem pont ez az a terület ahol a Greenpeacenek IGENIS fel kellene venni a kesztyűt és nem próbálni megmagyarázni homokba dugott fejjel, hogy az égen látható csíkok kondenzcsíkok mint ahogy ennek a blognak az elején látható.

SimonG 2016.07.13. 12:36:04

@fact.finder1: A SAI-ról egyértelműen mint tervről ír. A terv, mint lehetőség eddig sem volt titkos: en.wikipedia.org/wiki/Stratospheric_sulfate_aerosols_(geoengineering)

fact.finder1 2017.03.28. 08:44:11

mikor tetszenek elismerni, hogy a "chemtrail NEM osszeeskuveselmelet?? vagy a The Guardinan vilaghiru es nagy tekintelyu napilap ekkora tevedesben lenne??

www.theguardian.com/environment/true-north/2017/mar/27/trump-presidency-opens-door-to-planet-hacking-geoengineer-experiments

fact.finder1 2017.03.28. 09:05:08

es meg 1 gyongyszem, "Future tests could involve seeding the sky with aluminium oxide – or even diamonds." mit keres az aluminium a levegoben?? vegulis az osszeeskuves elmelet gyartok is azt regeltek (ahogy On is kiemelte a bevezeto irasaban "A chemtrail leírások szerint alumíniumot és báriumot, vagy nano méretű alumíniumot és báriumot, polimer-mikroszálakat, sőt egyéb anyagokat is kijuttatnak, ami képzi a szerintük gyilkos vegyi felhőt.". Ha viszont mar elismerik akkor regota szorjak es nem pedig csak fogjak majd!!

ha jol gondolom ezekutan is a nagyra tisztelt Green Peace tovabbra is okorsegnek tartja behunja a szemet es a "globalis felmelegedest" a CO2 kibocsajtas kovetkezmenyenek tudja be.

www.theguardian.com/environment/2017/mar/24/us-scientists-launch-worlds-biggest-solar-geoengineering-study

SimonG 2017.03.28. 11:11:09

@fact.finder1: Köszönöm a cikkeket. Rámutatna, hogy a cikk állításai miben mondanak ellent a cikkben leírtaknak?
Ha úgy gondolja hasznos szívesen kiegészítem a cikket azzal, hogy milyen geoengineering kísérletek folytak és miket javasolnak még. Ugye az nem volt a témája az eredeti cikknek.
süti beállítások módosítása