Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

131 év 26 másodpercben a NASA-tól

2012.10.01. 16:43 pappdori.bp

A NASA az alábbi 26 másodperces animációval szemlélteti a Föld átlaghőmérsékletének változásait 131 éves távlatban. Összehasonlítás alapjául az 1951-80 közötti időszak átlagát vették, ettől magasabb hőmérsékletet jelölték piros színnel, az alacsonyabbat kékkel. A kezdő év választása sem véletlen: 1880 volt az az év, amikortól már modern technikával végeztek méréseket és rögzítettek adatokat a földfelszín hőmérsékletéről. 1970-es évnél láthatjuk a hőmérséklet emelkedés hirtelen felgyorsulását, ami egybeesik azzal, hogy az energiatermelésből származó üvegházhatású gázok kibocsátása világszerte megnőtt. Az is látható, hogy lehűlést eredményezett a szennyezők kibocsátását szabályozó rendelkezések hatályba lépése, a lehűlés részben enyhíti a globális felmelegedés jeleit. A videó a new york-i székhelyű NASA Goddard Űrkutatási Intézet adatai alapján készült, az intézet a földfelszín hőmérsékletének változásait kutatja. 

Forrás: Huffington Post


Szólj hozzá!

Címkék: videó tudomány technológia klíma energia klímaváltozás nemzetközi co2 megújulók piszkos energia

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr594811690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása