Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Online aktivizmus Verespatakért

2010.10.30. 14:17 Bob_

Az ajkai/kolontári vörösiszaptározó katasztrófája mobilizálta a romániai Verespatakra tervezett óriás cianidos aranybánya elleni kampányt is.

Ezen az oldalon emailben megsürgethetjük az RMDSZ-t, hogy lendítse át a holtponton a román parlamentben elakadt cianidos bányászati tilalmat. A Greenpeace már segített a magyar cianidos bányászati tilalom megalkotásában, most itt az idő, hogy segítsünk
Romániának is! Írj egy levelet kérlek az RMDSZ vezetőinek, hogy cselekedjenek, mielőtt nem késő! A megelőzés middig sokkal olcsóbb, mint a kármentesítés! És emberéletekbe sem kerül!

Így került elénk újra a nyáron indított klassz webes kampány is, aminek lényege az, hogy arcunkkal vállaljuk, hogy nem akarunk cianidos aranybányát Verespatakra. A taktika pedig az, hogy UNESCO világörökségi védelmet kérünk neki.  

Ezen a honlapon Románia kulturális és örökségvédelmi miniszterétől, Kelemen Hunortól kérhetjük, hogy tegyen meg mindent, hogy Verespatak az UNESCO világörökség része lehessen.

Nem kell hozzá semmi, csak pár használt pizzás- vagy egyéb kartondoboz, 4 filc és egy digitális fényképező.

Ha ide elküldjük a képeket, akkor felkerül a többi mellé: poze[kukac]rosiamontana.org

Néhány példa inspirációnak - ebédidőben megcsinálható!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyomjátok, csatlakozzatok, terjesszétek! S irodánkban a ma elkapott munkatársak megtekinthetőek itt:

 


1 komment

Címkék: civil katasztrófa cián aktivizmus iroda verespatak vegyi anyagok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr132407888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bob_ 2011.01.18. 16:44:42

Ahoy! Ezt érdemes ma és holnap még nagyon nyomatni, mert a kész fotókat kivetítik egy 20-ai romániai demonstráción! Nyomjátok meg, ha lehet! Hajrá és köszi! bob
süti beállítások módosítása