Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Demonstráció a sajtószabadságért péntek este hattól

2011.01.12. 10:01 Vay M

A Greenpeace csatlakozott a különböző magánszemélyek által kezdeményezett demonstrációhoz, mely a Kossuth téren lesz péntek este hattól (Budapest, persze), hogy megvédjük a sajtószabadságot és elkapáljuk ezt az új médiatörvényt. Nem szívesen ugrálunk ilyen témában, és a kockázatai is nyilvánvalóak, hiszen egy, a médiát rendszeresen, céljaink szempontjából kiemelt jelentőséggel "használó" szervezetnek (nekünk) cseppett sem mindegy, hogy mennyire rúgja el a pöttyös labdát azoknál, akik most soha nem látott hatalmat szereznek minden magyar médium fölött, de akkor is.

Mivel akiket mi minél nagyobb nyilvánosság előtt kampányainkkal kellemetlen helyzetbe hozunk, és ezzel arra kényszerítünk, hogy változtassák meg felelőtlen magatartásukat, nagyon jó hozzáféréssel bírnak a központi hírgyárhoz, a kellemetlenkedő médiumokra bármikor brutális bírságokat kiszabó hatósághoz, ezért az is nagyon rossz lesz nekünk, ha az cenzortörvény lábon marad. Ezek a nagy cégek, politika közeli milliárdosok eddig sem haboztak, ha hirdetési pénzek visszavonásával zsarolni lehetett egy-egy médiumot, le lehetett szólni, hogy "ezt inkább ne!", úgyhogy a helyzet csak romlani fog. De rosszabb lesz minden más zöldnek, és nem csak a zöldeknek, hanem akik korrupciós ügyeket akarnak leleplezni, kiskirályok visszaéléseit megállítani, stb.

Úgyhogy most beszállunk a tiltakozókhoz. Nincsenek sajnos sokan, akik szervezeti arcukkal ki tudnak, mernek állni, de itt és most jól látszik, mit jelent az, hogy a Greenpeace független. Nincsenek olyan pályázataink, amiket félteni kellene, van jó ügyvédünk, van kapacitásunk arra, hogy a papírjainkat rendben tartsuk, mert az a rengeteg magánszemély, akiket az utcán toborzunk be, biztosítják szabadságunkat. Köszönet nekik.

A sajtószabadság kulcsfontosságú, stratégiai jelentőségű feltétele a környezetvédelem érdekeinek képviseletéhez. Ki kell állni érte, és arra kérünk benneteket, tegyétek ti is. Ahogyan tudjátok, terjesszétek az igét, beszéljetek ismerőseitekkel, és gyertek el pénteken hatkor a Kossuth térre.

Itt pedig a nemzetközi közleményünk olvasható.

 


46 komment

Címkék: média politika megmondás aktivizmus szégyelljék magukat

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr392578342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alil 2011.01.12. 11:09:48

NEEE! Könyörgöm, ne csináljatok magatokból hülyét!!!

rézkalapács 2011.01.12. 11:10:28

Nagyon helyes! Ezt hívják tökösségnek. Reméljük innentől is lehet majd látni az anyagaitokat a közszolgálati médiumokban.

fixilány 2011.01.12. 11:14:54

@Alil: nem csinált magából hülyét a Greenpeace. Még a normális fideszesek is ki vannak akadva a médiatörvényen, szerintem ez ellen akkor is ki kell állni, ha az ember nem a médián keresztül csinálja a dolgát. Így meg pláne.

Alil 2011.01.12. 11:30:19

A Greenpeace ne ártsa magát a politikába, (legalábbis ne nyilvánosan!!!:-)
De ha ragaszkodtok hozzá, járassátok le magatokat.
A médiatörvény bonyolult, rossz a szövegezése, sok benne a félreérthető elem, amin most már Brüsszel is dolgozik, hogy kijavítsák!
De ha a Greenpeace egy félreértés miatt nekiáll tüntetni, teljesen hiteltelenné válik minden más tüntetése!!! Gondolkozzatok!
A demokrácia nem tökéletes, de azért elég jól működik! Relax!

fixilány 2011.01.12. 11:32:46

@Alil: irigylem az optimizmusodat :-)

Alil 2011.01.12. 11:48:08

pedig pesszimista vagyok, mint Hetesi Zsolt: www.emmausz.hu/jovokep.doc
:)
Médiatörvény-ügyben nyugodt vagyok, mert látom, hogy dolgoznak rajta és aggodalomra nincs ok. Felesleges laikusoknak ezen rugózni, de aki értelmét látja: csinálja nyugodtan...
Nekem ez csalódás a Greenpeaceben, ennél okosabbnak gondoltam eddig... :(

fixilány 2011.01.12. 11:58:27

Na jó, akkor nem az optimizmusodat irigylem, hanem a Hited erősségét.

Zöld_Dani 2011.01.12. 13:53:33

Itt egy jó példa, mi is a probléma:
hu.indymedia.org/node/4624
Az kedvéért ,akik lusták kattintani:
1- kiderül, h a strabag pénzeli az szdsz-t (a nagy autópályaépítő pártot)
2- a jobboldal támad, kövér lászló strabag demokraták szövetségezik
3- a strabag vesz egy csomó hirdetési felületet a jobboldali médiákon
4- a jobboldal elhallgat

fuck.the.system 2011.01.12. 22:47:21

Jól van srácok (és csajok!), nem kell betojni! :-)
Talán a nemzetközi cirkusz észhez téríti őket.
Péntek este megyünk!

csuk 2011.01.13. 13:53:47

Sziasztok!

Én is örülnék, ha mi, környezetvédők kimaradnánk ebből! Gondoljunk csak bele, nem baj, ha a lelki környezetünk is védve lesz, tényleg rengeteg a "bazdmegolás" és nem árt, ha nem akármivel szennyezhetik a köztudatot.

Zöld_Dani 2011.01.13. 17:36:41

@csuk: Kedves Csuk, a kevesebb fröccsögő agyvelő valóban jó és fontos, de egyrészt az az új törvény csekély hányada - nem is azzal a résszel van a gond. Hanem a sokkal lényegesebb maradék 80%-al.
Arról nem is beszélve, hogy a túl sok bazmegezés ellen a korábbi törvény szerint is fel lehetett volna lépni. Csak éppen nem tették.
Bocsi :-)

Lámpavas 2011.01.13. 22:14:43

Ahogy a blogokat és kommenteket elnézem, óriási öngólt lőttetek.
Lehet, hogy még fel sem fogjátok.

Főkonszignatátor 2011.01.14. 08:07:34

Nagyot csalódtam a Greenpeaceben amikor halottam hogy mire készültök. Azt hiszem talán nem az lenne a feladatotok hogy belebonyolódjatok a politikába. Maradjatok meg a környezetvédelemnél és olyan elszántsággal védjétek ahogy eddig is tettétek. Van egy olyan érzésem hogy nem is nagyon vagytok tisztában hogy mi ez a médiatörvény, csak titeket is elsodort a nyugatról jövő tájékozatlan tiltakozászuhatag, még ott a nyugaton se tudják mi ez, mert csak a napokban fordították le. Eddig csak ész nélkül vakdalkoztak. Egyelőre nincs példa arra hogy a jelenlegi média törvény bármennyire is rossz, vagy veszélyes lenne. Talán meg kelle várni, hogy úgymond egyáltalán helytelenül alkalmazzák a törvényt és utána tiltakozni.
De ez a tiltakozás sem a Greenpeace dolga lenne. Nagy rajongója vagyok a Greenpeacnek amióta az eszemet tudom és reménykedem, hogy visszataláltok a helyes a útra, ezt az egész cirkuszolást pedig elfeleditek.
Legalább ti maradjatok függetlenek!
Üdv: aggódó Greenpeace rajongó

Lámpavas 2011.01.14. 09:12:13

Néhány példa:

"Eddig alkalmanként pár ezer forinttal támogattam a Greenpeace-t. Azonban úgy látszik szélsőbaloldali aktivisták vették át a vezetést, és környezetvédelem helyett politikával foglalkoznak. Ráadásul Vay hülyének néz: az új médiatörvény a pornográfiát és a rasszista uszítást próbálja korlátozni, nem a környezetvédelmet.

Többé nem fogom őket támogatni."

Lámpavas 2011.01.14. 09:13:10

Szép napot:

"Siralmas, hogy a környezetvédelem általam is pártolt ügyét lejáratják olyanok, mint az LMP vagy legújabban a Greenpeace.

Végiggondolta előtte valaki, hogy a mozgalom ezzel most több millió ellenséget szerzett magának Magyarországon, anélkül, hogy bármit is elért volna?"

Schmidt Gergő 2011.01.14. 11:48:17

@Lámpavas: Miből gondolod, hogy több millióan támogatják ezt a törvényt? Én nem találtam ilyen közvélemény kutatást.. Ráadásul miért válna valaki azért a Gp ellenségévé, mert támogatja ezt a médiaszabályozást? Van aki egyetért az atomenergiával és a Greenpeace-el is, nem kell mindenben egyetértenie az embereknek, megkockáztatom, hogy nincs két olyan ember a világon, aki 100%-ban ugyanazt gondolja mindenről...

Főkonszignatátor 2011.01.14. 13:33:25

@Eleskanyar: Rosszúl értelmezed a mondatot! Nem azért lesz valaki az Gp ellensége mert az illető támogatja a médiatörvényt, hanem azért mert a Gp beleártja magát a politikába, és ahol a politika kezdődik ott a becsület véget ér. Ezt nem lehet sajnos kimagyarázni, ezért csalódtak olyan sokan most a Gp-ben ha nem is ellenségként tekintenek rá, mert azt azért tulzás lenne mondani.
A Gp-nek szigorúan politika mentesnek kellene maradnia. Ez az egész hacacáré meg tudjuk melyik oldalról indult... Egyébként ha már mindenáron belefolyik a politikába, akkor illet volna az elmúlt 8 évben is tüntetésre járni...pl amikor a lakosságot terrorizálta a kormány és százak jogait tiporták lábbal. Szomorú ezt látni..

Schmidt Gergő 2011.01.14. 13:47:18

@Főkonszignatátor: Én most sem értelek, a Gp mindig is beleártotta magát a politikába, az előző kormány idején is tüntetett, amikor le akarták nyúlni a kvótapénzeket. Akkor is beleártja magát a politikába a Gp, amikor aláírást gyűjt egy megújuló energia törvényért. A Greenpeace foglalkozik a politikával, de nem a pártokkal, ebben az esetben ezt a törvényt úgy értékelte a szervezet, hogy negatívan érinti a munkáját, láthattad, hogy mennyi idő eltelt már a meghozatala óta, nem történt semmi addig, amíg a szervezet alaposan át nem tanulmányozta a törvényt.
Én azt nem értem miért kell ezt pártpolitikai szempontból nézni és egyáltalán miért szeret/utál valaki egy törvényt aszerint, hogy melyik párt hozza meg azt? Sajnos Mo. ez általános, de a Gp ebből szerintem nem kér...

Lámpavas 2011.01.14. 14:20:30

@Eleskanyar: :) :) :)
Te nem érted az alapszituációt! Fordítva ültök a lovon! :) A GP a pénzügyi támogatóiból él! Itt nem az a kérdés, hogy a GP miből kér vagy nem kér (az a kutyát nem érdekli), hanem hogy a támogatók miből kérnek vagy nem kérnek. Ebből a politikai szerepvállalásból úgy néz ki, hogy nem kérnek.
És az előre megjósolható, hogy a GP ezzel a tüntetéssel komoly támogatásokat fog elbukni.
Szép még lehet, okos már nem.

Schmidt Gergő 2011.01.14. 14:33:40

@Lámpavas: Lehet, de ezért nem cég vagy párt a Greenpeace, mert a szervezetnek az elvek mentén való haladás a legfontosabb. A Greenpeace lehetne sokkal jobb anyagi helyzetben akkor is, ha pl cégektől is elfogadna pénzt, mégsem teszi, ha pedig ez a mostani kritika azzal jár, hogy valaki nem támogatja többé, akkor köszönet az eddigi támogatásért, de ettől nem változik a szervezet álláspontja.

Vay M 2011.01.14. 14:37:54

@Lámpavas: helló!
Szerintem nagyon ciki lenne, ha aszerint dolgoznánk, h miket szeretnek jobban a támogatók.
Nekünk azt kell néznünk, h mik a környezetvédelem szempontjából a legfontosabb, de még megléphető lépések, és a médiatv-t közép és hosszú távú szempontok miatt nagyon fontos alaposan újrairatni.
Én is féltem attól, h a támogatóink között sokan nem fogják megérteni, ehhez képest kellemes meglepetés, h három "visszalépésről" tudok, ezek közül egy sem biztos h igazi (név nélkül a neten bárki bármit, tudod. Olyan is simán megírja h "én eddig szerettem a GP-t, de most" aki a korábbi hozzászólásaiban is folyton a zöldeket nyírta).
Az irodába ilyen levél nem jött, ilyen telefont eddig nem kaptunk.
Ezzel együtt ha valaki emiatt ennyire csalódik bennünk, azt tudomásul kell vennünk, de akkor valóban nem mi vagyunk a neki való szervezet.
Ha ezért lakatot tennénk a szánkra egy fontos ügyben, az ugyan olyan volna, mint ha a pályázataink elbírálása miatt kussolnánk. Az az öncenzúra egyik fajtája.
Az nem a Greenpeace lenne.
És meg egyszer mondom: a bátorság most is bejött, a szimpatizánsaink meglepően nagy része megértette, pedig köztük is tuti sok fideszes van. Csak a mieink normálisak :-)

Főkonszignatátor 2011.01.14. 20:22:09

@Vay M: Na végül is kibújt a szög a zsákból! A jobboldaliak a nem normálisak. Köszi szépen, nagyon kedves. Ezek szerint aki fideszes, netalántán sátáni Jobbikos, az alapból nem is lehet környezetszerető. Aki már nem ért egyet a politikai beállítottságotokkal (hogy baloldali liberálisok vagytok ezek szerint) az nem normális.
Egyébként nem tudom a sajtóban közölt gondolataitok a környezetvédelemmel kapcsolatban hogy lehet erkölcs és család romboló, ezért azt sem értem miért tiltakoztok ellene, ugyanis a médiatörvény pont ezt akarja szabályozni.

Vay M 2011.01.14. 22:17:23

@Főkonszignatátor: Hát ezt jól félremagyaráztad. (Személyes tapasztalatom szerint a jobbosok közt talán még több is a környezetvédő. Egyébként.)

Alil 2011.01.15. 01:20:05

Vay monnyon le! :)
A médiatörvényt meg hagyjuk a politikusokra, mert az ő dolguk.
A demonstrálók olyanok, mint a népmese:
"Jaj, kedves apjukom, hogyne sírnánk-rínánk, mikor milyen szomorú dolog jutott az eszünkbe!":))
www.olvasnijo.hu/olvasni.php3?tipus=olv&id=356
A kormány munkáját támogatni kellene tanácsokkal, ellenvélemény megfogalmazásával és új javaslatokkal. A cél közös, amiért Greenpeace is tehet, de ne játsszon forradalmat amíg nem tud egy új, vonzó alternatívát felmutatni. (pl. egy működőnek tűnő médiatörvényt)

Zöld_Dani 2011.01.15. 09:58:30

@Alil: Kedves Alli, nem igaz, h csak akkor szólalhatsz meg, ha kulcsrakész alternatívát tudsz adni ahelyett, ami nem tetszik.

Azért tartjuk az államot, és annak apparátusát, h az elvégezze ezeket a munkákat. A tiltakozásnak az a funkciója, h megadja a szükséges visszajelzést: apafej, a nép nem erre adott felhatalmazást, nem ezt akarja.
A civilek néha ennek ellenére maguk elvégzik az alternatív, választási lehetőségek kidolgozásának feladatát az állam helyett (mi is gyakran), de ez muszájból megy. Azért, mert így hatákonyabban lehet kényszerítőzni, és mert az állam szarik abba, h mással is foglalkozzon, mint amit ő akar.
De ez nincs rendjén.

Szerintem te is biztos tudsz egy csomó példát arra, h valami ellen tiltakoztál (vagy szerettél volna) - de nem tudtál helyette egy működőnek tűnő újat lerakni.Ettől még a véleményed legitim, és ha fontosnak érzed, el kell mondani. Nem?

Főkonszignatátor 2011.01.15. 10:19:00

@Zöld_Dani: egyenlőre még az esélyt sem adták még működjön ez a törvény... Ha már mindenáron ezt akarják csinálni, akkor legalább kicsit türelmesebbek is lehettek volna. Pl.: addig amíg az EU bizottság elmondja róla a véleményét, hogy mi nem jó benne. Személy szerint pedig addig vártam volna ezzel az egész tüntetéssel amíg bebizonyosodik, hogy tényleg csak valami cenzor szerepet tölt be a törvény.

2011.01.15. 17:04:16

Eddig anyagilag is támogattam a szervezetet(34051), mert egyetértettem a célokkal habár magyar vonatkozásban semmiféle kezdeményezést illetve eredményt nem láttam. Azzal, hogy most ebbe is beleüti az orrát a szervezet - amihez sem hozzáértése sem köze nincsen - végkép eljátsza az emberek, de az én bizalmamat biztosan. A támogatásomat ezek után arra érdemesebb szervezeteknek fogom eljuttatni.
Molnár István

2011.01.15. 17:09:38

@Eleskanyar: Bravó, nagyon karakán kiállás!? Kár, hogy abban amihez értetek nem sokat tudtok felmutatni. Ez lenne az a fontos megnyilvánulás ami a zöldmozgalmat segíti.

2011.01.15. 17:16:56

@Főkonszignatátor: Olvastad a törvényt? vagy csak azt szajkózod amit a liberális megmondó emberek
sulykolnak. A cenzorságot kérdezd meg Lendvai Ildikó nagyasszonytól, azután mondjál véleményt. Egyébként Te mielőtt bármit lépsz előtte kikéred mások véleményét? akkor miért kellen ezt megtennie egy szuverén államnak. Majd folynak viták róla és ami rossz és az élet is igazol, akkor javítható lesz a törvény. Kár előre temetni a jővöt.

2011.01.15. 17:22:19

@Zöld_Dani: Te tudod, hogy mit akarsz? mivel szemben akarsz tiltakozni? Még az eddigi médiatörvényt sem ismered eléggé ahhoz, hogy véleményt mondhass róla. De most éppen megszállt az ihlet és alternatívát akarsz kidolgozni. Bravó!

Schmidt Gergő 2011.01.15. 17:45:41

@moco64: Kedves Molnár István, Főkonszignatátor-t kritizálod, pedig ő a törvény mellett állt ki, ahogy a hozzászólásaiból is látszik.
Zöld Dani pedig éppen arról írt, hogy nem akar kidolgozni alternatívákat.
Arra kérlek, hogy őrizd meg a nyugalmad, mint mi mindannyian a fórumban, illetve olvasd el figyelmesebben a hozzászólásokat amikre válaszolsz. Köszönöm!
ui.: csak ismételni tudom, hogy a vita nem politikai beállítódásról és még kevésbé politikusokról szól, egy törvényről beszélgetünk, a többi kérdést ne itt vitassuk meg, mert a kérdéshez köze sincs.

Zöld_Dani 2011.01.16. 16:01:01

@moco64: Ezzel két gond van.
Az egyik az, h ha fél év múlva állsz neki tiltakozni, akkor tök meggyőzően hangzik, h kicsit későn ébredtél, már rég megy a törvény, tetszettek volna korábban kelni.
A másik az, h nyilván nem azért állítottak fel egy olyan konpeciót, ami minden lényeges ponton növeli a hatalomkoncentrációt, a vélemény-monopóliumot. Elég vicces volna feltételezni (pláne az elmúlt 8 hónap önmegtartóztatása után :-)) h nem fognak élni azokkal az eszközökkel, amiket fabrikáltak maguknak. Hanem csak úgy megcsinálták, h nekik ugyen nem kell, - de majd egyszer jön egy új kormány, annak azért otthagyják.
Szalai Annamária már az ORTT-ben is nyilt sisakkal képviselte a pártérdekeket, - ebben is úttörő volt, addig a többiek ezt igyekezték leplezni. Most, amikor teljhatalmat kapott, pont most kezdene önmagtartóztatásba?
Nagyon fontos, h ha nem cenzúráznak semmit, az öncenzúra akkor is működik. Hiszen mindenki félti az állását, bárkit bármikor megbüntethetnek az új szabályok szerint, és egy 20 misis bírság a portálok, nyomtatott lapok nagy részét rettenetesen megroppantja.

Ez olyan mint az a színházi törvény: ha puska van a színpadon, akkor az el fog sülni.

S érdekelne: pár ponton jobban megértetted mi a gond? vagy h miért kellett a GP-nek kiállni? Vagy semmiben, semennyire se tudtunk meggyőzni?
Üdv:
ZD

Alil 2011.01.16. 21:13:06

@Zöld_Dani: engem nem a tüntetés, mint véleménynyilvánítás zavar, hanem ez az értelmetlen hiszti.
A legjobban pedig az zavar, h a greenpeace behozta ide a politikát ahol pedig ellenségeskedés tudtunk küzdeni közös célokért (ahogy azt a t. parlamnetben is tenni kellene)!
Eddig.
Ezután a greenpeaceben is minden másképp lesz: megosztottság, viták és ellenségeskedés, és ezért nagyon haragszom!!!
Csak gratulálni tudok annak, aki ezt kitalálta! :(

Bakkermann 2011.01.17. 09:39:25

A tüntetés a médiatörvény elleni képriporthoz:
www.magyarhirlap.hu/online/tuntetes_a_mediatorveny_ellen.html

EU-s szoclib induló és himnusz.

Agynélküli droid vagyok,
a Fészbúkon blogozgatok.

Tapaszt nyomtak a pofámra,
Pinocchio cukrázdába’.

Nem beszélek csak csetelek,
ilyen modern ez gyerekek.

Gondolkodni sem kell semmit,
Neten nyomják most a tutit.

Valójában nem is tudjuk,
anyánk volt-e, vagy csak vagyunk?

Felelőség a fő elvünk,
Demszky Gabi, úgy szeretünk!

Szabadság a mi szent Grálunk,
szájbergyerek mindahányunk.

Ha a libsik kattintanak,
a droidok megindulnak.

IMF seggből kimászva,
vörösiszapot okádnak.

Hazájukat megtapossák,
reklám dzsekiért eladják.
Grínpíszt, Amnesztit lájkolják,
Gyurcsány majmainak hívják.

Éljen az EU-s szabadság!

Bakkermann 2011.01.17. 11:30:46

Aggódik és tiltakozik a Tököm is!

A nemzetközi hírű Tököm is aggódik és tiltakozik a magyar médiatörvény és a magyar kormány intézkedései miatt.

A Tököm, aki nemzetközi pisológiai tanulmányok után a kurológia professzora, a baszk akadémia rendes tagja, széles körű nemzetközi ismeretekkel és hírnévvel rendelkezik, arra kéri az EU illetékeseit, hogy büntessék meg Magyarországot, a magyar embereket és hozzanak szankciókat Magyarország ellen.

A Tököm is elítéli Magyarországot, amiért a Tökömhöz hasonló emberek, a Tökömhöz hasonló újságírók, a Tökömhöz hasonló pártok, a Tökömhöz hasonló médiák és a Tökömhöz hasonló külföldi tőkések jogait csorbítja.

A Tököm is felhívja a figyelmet arra, hogy ez így nem mehet tovább, valamit tenni kell azzal a MEREV állásponttal, amit a magyar kormány képvisel. A Tököm is arra kéri a jóérzésű, jóindulatú és jó ízlésű balliberális embereket, hogy most már ne csak a SZÁJUKKAL, hanem a tulajdon kezükkel is VERJÉK KI a közéletből ezeket a szélsőséges megnyilvánulásokat!

Azt, hogy a nemzetközi média és közvélemény miért hallgatott, amikor egyszerű járókelők és parlamenti képviselők fejét verték szét azonosíthatatlan balliberális terroristák, azt a Tököm se tudja! Azt, hogy a nemzetközi média és közvélemény miért hallgatott, amikor egyszerű járókelőket ítéltek el ártatlanul, börtönöztek be, bántalmaztak a börtönökben balliberális terroristák, azt a Tököm se tudja! Azt, hogy a nemzetközi média és közvélemény miért hallgatott, amikor mindezeken a Magyar Parlamentben jót röhögtek mentelmi joggal rendelkező balliberális terroristák, azt a Tököm se tudja!

Azt viszont, hogy mindez 2011-ben az Európai Unióban történik azt még a Tököm is tudja.

rézkalapács 2011.01.17. 18:16:24

Puffogás és gáncsoskodás ide vagy oda, én büszke vagyok a GP-re, hogy vállalta a kiállást. Szerintem az utóbbi évek megszólalásai közül ehhez kellett a legnagyobb bátorság. Nekem úgy tűnik, a nem elvakult narancsosok megértésére is lehet számítani.

rézkalapács 2011.01.17. 18:28:37

@Alil: Ez pedig egy valós veszély, de nekünk kell odafigyelni, h türtőztessük magunkat. Biztos nem én voltam az egyetlen, aki eddig is igyekezett. :-)

Világoszöld 2011.01.17. 22:46:22

Visszamondják a támogatást? Sebaj. Tőlem 5 napja ment el az első, és nem tervezem lemondani. A politikával foglalkozni pedig véleményem szerint fölösleges fáradtság.

Bakkermann 2011.01.18. 10:02:39

Ez hangzott el a GreenPeace és az Amnesty tüntetésén:

„Ma Magyarországon nincsen sajtószabadság. Ma Magyarországon nincsen szólásszabadság. Ma Magyarországon a demokrácia, hovatovább a szabadságunk veszélybe került.”

Ezek után a GreenPeacenek és az Amnestynek kapásból bármit elhiszek.

Lehet, hogy már korábban, 2000-ben az első Orbán kormány idején is együttműködött a GreenPeace az Amnestyvel. Istenem de szép is volt az a kampány:

"Fizetett hirdetés jelent meg a holland NRC Handelsblad című lapban, arról hogy Magyarországon gyakran éri rendőri atrocitás, kínzás a gyerekeket, elsősorban a romákat. A hatás fokozása kedvéért kivert fogú gyermekek jelentek meg a lapban. A hirdetést az Amnesty International holland központja adta fel."

Véletlenül az Amnestynek és a GreenPeacenek nem külföldön van a közponja? Véletlenül nem külföldiek a legfőbb főnökök?

Egyébként nagyon szép színes a reklám jakójuk, biztos nagyon drága lehetett, még szerencse, hogy ingyen kapják az aktivisták, mindössze csak a hazájukat kell érte elárulniuk!

Érdek 2011.02.05. 06:14:24

A megélhetéshez nem kellene ilyen kétes értékü tiltakozáshoz csatlakozni.
Nagyon "izzadságszagú" az érvelés.

Zöld_Dani 2011.02.05. 20:15:37

@Érdek: Haha, szerinted egy kizárólag magánszemélyek támogatásából dolgozó szervezetnek anyagilag jó, ha nekimegy a kétharmadnak? Amikor támogatói között nyilván szintén hasonló arányban ott vannak a kormány és a törvény hívei? :-)
süti beállítások módosítása