Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

50 ember

2011.03.17. 19:34 Bob_

Mély együttérzéssel figyelem a globális média tudósításaiban hallható/látható fejleményeket a japán szökőár kísérte földrengéssorozattal és az ennek következtében kialakuló nukleáris katasztrófával kapcsolatban.
Hihetetlen, hogy miután a természeti katasztrófa – tervezési hiba - emberi hiba hármas kombináció következtében létrejött helyzetben 50 ember önfeláldozása kell ahhoz, hogy legalább reménykedni lehessen a legrosszabb elkerülésében!

Egy olyan országban, ahol a technológiai fejlesztések a világ élmezőnyéhez tartoznak, robotokat alkalmaznak házasodni kívánó ifjak összeadására (nem vicc) is, 50 élő ember kell, hogy vízzel locsolja a reaktor blokkokat, a kiégett fűtőelemek tárolóját a nukleáris katasztrófa elkerülésére.

Maximálisan osztom a német sugárzásvédelmi társaság elnökének, Sebastien Pflugbeil gondolatát, aki szerint „az egy rossz technológia, ha embereknek muszáj vállalniuk a halált azért, hogy megóvják a lakosságot a még súlyosabb következményektől”. Annak ellenére, hogy számos civil és tudományos szervezet kimondta, hogy az atomerőművek túl veszélyesen működve, túl drágán, túl kismértékben és túl sokára csökkentik az üvegház-kibocsátást a Földön. Hatékony energiafelhasználást, intelligens (okos) hálózatokat és a helyben hasznosítható megújuló energia források kihasználása ennél jóval kisebb kockázatokkal jár!

Arról nem is beszélve, hogy a CNN szerint a világ atomreaktorainak 20%-a földrengésveszélyes zónában épül(t)……


Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: katasztrófa atom technológia atomenergia piszkos energia

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr792748244

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zeneajánló 2011.03.18. 00:03:21

Mintegy adózva a Fukusimai katasztrófa jelenlegi és várható jövőbeni áldozatainak, hadd ajánlam látogatóink figyelmébe a Kraftwerk eredetileg 1975-ben megjelent Radioactivity (Rádióaktivitás) című albumának címadó dalát. Aki nem hallott volna még a Kra...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása