Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Obama elnök, az Északi-sarkvidék és a klímaváltozás

2013.03.14. 17:50 FloesTsai

greenpeace-sorry-obama_1363263350.jpg_1673x686

Miután a Shell Kulluk nevű olajplatformja zátonyra futott Alaszka partjainál – a második úszó olajfúró torony, ami üzemen kívül került tavaly -, az USA belügyminisztériuma és parti őrsége párhuzamos vizsgálatokba kezdett, hogy kiderítsék, mi okozta a történteket a messzi északon. 

A gyorsított vizsgálatok folyományaként olyan döntés is születhet, hogy a Shell nem fúrhat az amerikai fennhatóság alatti Északi-sarkvidéken. Közben Obama elnök épp nemrégiben hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás problémáját elengedhetetlenül fontos orvosolnunk „gyermekeink és saját jövőnk érdekében”.

Ennek kapcsán most felcsillan a remény, hogy közvetlen nyomást gyakorolhatunk Obama álláspontjára, felszólítva az USA kormányát, hogy függessze fel a Shell  által tervezett fúrásokat.

Bár a vizsgálatok még nem zárultak le, a Shell nemrégiben bejelentette, hogy nem folytatja   Északi-sarki kutatásait 2013-ban. A sarkvidéki olaj kitermelésétől azonban nem álltak el, de fel akarnak készülni, hogy 2014-ben teljes gőzzel folytathassák a fúrásokat. Ezért olyan fontos, most rávennünk Obama elnököt, hogy ezt akadályozza meg.

Obama tudja, hogy a közvélemény a mi oldalunkon áll – az amerikaiak többsége szerint a klímaváltozás komoly probléma. Az elnök álláspontja azért fontos, mert meghatározó jelentőséggel bír az amerikai belpolitikára és a világ közvéleményére is.

A Shell bejelentéséig több mint háromszázezer ember fordult  Obama elnökhoz azzal a kéréssel, hogy szüntesse be a sarki fúrásokat; ám világszinten ennek többszörösére  van szükség ahhoz, hogy tényleg magunkra vonjuk figyelmét.

Küldd el most az üzeneted melyben arra kéred Obama elnököt: állítsa meg a Shell és a többi olajfúró cég felelőtlen és önző ámokfutását a sarkvidék sérülékeny és veszélyeztetett területén.

 


1 komment

Címkék: politika olaj klíma megoldások nemzetközi shell sarkvidék

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr465134511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KAP = hülyeség (törölt) 2013.03.15. 13:13:34

Obama elnök egy tőröl metszett fasiszta rendszert épít:)
süti beállítások módosítása