Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Zöld programok szombaton, Gödöllőn

2013.03.20. 08:58 Greenpeace

Gödöllőn tartják 23. országos találkozójukat a hazai zöld szervezetek, és ennek keretében szombaton több, bármely érdeklődő számára nyitott program is lesz a Művelődési Házban. Aki pár óra alatt szeretné magát képben hozni valamely ismert és fontos témában, vagy valami olyan kérdésben, ami ugyan fontos – de biztos, hogy ő lesz közel-s-távol az egyetlen szaktekintély környezetében, nos, annak érdemes elsétálnia szombaton a Művelődési Házba.116.jpg

Lesz szó a lassan legendássá vált makói palagázmezőről, melynek értéke ugyan nagy, ám csak az ivóvízkészletek nagyon komoly veszélyeztetésével termelhető ki, és az eddigi palagázkitermelési tapasztalatok alapján bányászata bizony földrengéseket is okozhat.

Az élelmiszerönrendelkezésről szóló beszélgetésen arról lesz szó, hogy miként tudjuk érvényesíteni az egészséges élelmiszerekhez való elég alapvető jogunkat, hogyan hat az élelmünk minőségére az itthon is egyre gyakoribb vegyszeres, nagyipari mezőgazdaság. Miben és mennyire lehetnek segítségünkre a világszerte ébredező gazdamozgalmak? Igazi parasztokkal fogunk beszélgetni, igazi élelmiszerről. A helyi élelmiszerstratégiákról szóló beszélgetésen pedig azokat a gyakorlati trükköket és tapasztalatokat vesszük számba, mit tehet maga az egyes ember annak érdekében, hogy családja, gyermeke iskolája egészséges helyi élelmiszerhez jusson.  

Aki azt hitte, hogy a sarkvidék messze van, az téved. És aki azt hitte, hogy a sarkvidék egyenlő a cuki jegesmedvékkel, az szintén téved. A sarkvidék a Föld hűtőszekrénye, amely olvadásával a bolygó felmelegedése tovább gyorsul, és ez cseppet sem mindegy Magyarországon, ahol a medence-hatás miatt a globális felmelegedésnél kétszer gyorsabban melegszik a klíma. A Mentsük meg a sarkvidéket! beszélgetésen arról lesz szó, hogy mit tehetünk mi, itt, Magyarországon.

A vadászat és természetvédelem kapcsolatáról szóló beszélgetésen számba vesszük azt a sok pontot, ahol a vadászok és a természetvédők érdekei egybe esnek, és ahol az összefogással, közös munkával sok szép és hasznos dolgot érhetnének el. A fenntartható tájhasználatban sok természetvédő szerint a vadászatnak igenis helye van – mit lehet akkor tenni hát annak érdekében, hogy a két fajta erdőjáró ne lássa egymást reflexből ellenségnek?

A szuper és hipermarketeknek ha nem is látványos, de drámai káros hatása van a gazdaság meglepően nagy részére. Jóval több munkahelyet szüntetnek meg mint ahányat teremtenek, érdekek szerint formálják a helyi és az országos döntéshozatalt, és még arra is befolyással vannak, mit termeljenek hazánk földjein. A témában szervezett beszélgetésen a tudatos vásárlók erejének jelentőségéről és az eddigi jó példákról lesz szó. 

Lesz még szó szombat délelőtt a vegetarianizmusról, az állatvédelemről, a Gödöllőn igencsak releváns elővárosi közlekedésről, a légszennyezésről és az élőfalvakról, az erdők védelméről, a fogamzásgátlás jelentőségéről a globális problémákkal szembeni küzdelemben, és sok minden másról is. A teljes program itt található: http://zoldot.hu/oldalak/szekciok-a-23-orszagos-talalkozon

 

 

 


4 komment

Címkék: civil aktivizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr675157276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pandava 2013.04.02. 21:40:06

És az előadások anyagát, esetleg a róla készült felvételeket el lehet valahol érni?

A linknél csak az szekciólapokat látom.

pandava 2013.04.07. 21:42:32

Látom az itteni zöldek már szóra se méltatnak. Na nembaj. Egy bölcstől egyszer azt halottam, hogy a szeretet szeretetet szül. Gondolom ez a kedvességre is igaz. Hoztam hát egy ajándékot:

megujulok-maskent.blog.hu/2013/04/07/megerianapelem

Imádni fogjátok!:)

Zöld_Dani 2013.04.07. 22:01:17

@pandava: Az info@zoldot.hu-ra írtál? Ott találod az illetékes elvtársat. Ezt -úgy látszik- nem olvasta.

pandava 2013.04.10. 21:18:27

@Zöld_Dani: még csak nem is válaszolnak. Az ajándékomnak nem is örülsz? Pedig még az újság is megírta:)

hvg.hu/gazdasag/20130409_A_napelem_lett_a_legjobb_befektetes
süti beállítások módosítása