Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Segíts visszaszorítani az állatkísérleteket

2013.07.30. 15:23 Greenpeace

Bár kevesen tudják, de folyamatban vagy egy európai polgári kezdeményezés, melynek végső célja az állatkísérletek teljes betiltása. A kezdeményezést kényelmesen, otthonról is alá lehet írni online ezen a honlapon: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000007/public/index.do?lang=hu Az aláíráshoz a nevedre és egy azonosításra alkalmas okmány számára lesz szükség. Az azonosítás azért fontos, mert ez nem egy petíció, több annál. Ha összegyűlik az 1 millió aláírás az Európai Unióban, illetve legalább hét országban elérik az előre megszabott kvótákat, akkor az európai bizottságnak kötelessége foglalkoznia a kezdeményezéssel.

Miről szól a Stop vivisection európai polgári kezdeményezés?

Az európai polgárok, arra ösztönzik az Európai Bizottságot, hogy vonja vissza a tudományos célokra felhasznált állatok védelméről szóló 2010/63/EU irányelvet. Egyúttal felkérik az Európai Bizottságot, hogy nyújtson be egy új javaslatot, amely véget vet az állatkísérleteknek és kötelezővé teszi az orvosbiológiai és a toxikológiai kutatásban a kifejezetten az emberekre, nem pedig az állatokra vonatkozó adatok használatát.

kismajom.jpg

 

A jelenleg hatályos jogszabály többek között engedélyezi:

  • olyan kísérletek végzését főemlősökön, amel
    yek nem humán gyógymódok kifejlesztését célozzák
  • kísérletek végzését érzéstelenítés nélkül, valahányszor a kutatók ezt megfelelőnek tartják
  • olyan kényszerített úszás- vagy mozgástesztet, amelynek célja a teljes kimerülés

Kérjük támogasd te is harcunkat az állatkísérletek ellen!

További információ: http://www.stopvivisection.eu/hu


13 komment

Címkék: európai unió állatok szégyelljék magukat

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr975434206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuck.the.system 2013.07.30. 15:33:51

Ugye az megvan, hogy az állatkisérletek elsöprő többségét kozmetikai termékek miatt és fegyverek tesztelésére végzik? Szó sincs arról, hogy itt a gyógyszeripar alapjairól van szó!

calabria007 (törölt) 2013.07.30. 16:50:48

@fuck.the.system:

no és akkor embereken kéne tesztelni azokat a kozmetikai termékeket? :)

mellesleg, ennyi erővel a vágóhidakat is betilthatnánk...

calabria007 (törölt) 2013.07.30. 16:54:10

@fuck.the.system:

egyébként nem azzal van baj, hogy a zöldek tenni akarnak ez ellen, hanem ott kezdődik el a bibi _ahogyan_ akarnak tenni...

(vásárlói bojkott helyett jogszabály fabrikálás...)

Teragigamega lélek 2013.07.30. 18:38:04

A greenpeace az egyik legijesztőbb szervezet a világon. Irreális célkitűzések, fiatalosnak tűnő hozzáállás és nyelvezet, de a részletekben ott lapul a Nagy Testvér és minden, ami rossz.

Egy rakás jó ötlete van a Greenpeace-nek. Amikor egy aktivista odajött hozzám Budapest egyik frekventált terén, gondoltam, segítek. Pénzadományt gyűjtött, volt nálam pénz, de nem adhattam oda (!).... mivel a Greenpeace-t csak és kizárólag banki ügyfél támogathatja. Én meg nem vagyok banki ügyfél.
Ha lenne számlám, akkor támogathatnám a bálnák védelmét meg az olajfúrótorony-bosszantást.
De így nem. Pont olyan ez, mint amikor valaki csak a faszbukon társalog és ha valakinek nincs faszbukja, akkor ott rögtön vége a világnak. Mert más kommunikációs megoldás aztán nincs...

reality check 2013.07.30. 19:07:53

Rendben! Állatok helyett teszteljük mondjuk anyádon. Vagy van önként jelentkező?

Panacea Regina 2013.07.30. 22:45:41

Én támogatója vagyok a Greenpeace-nek (vonják is minden hónapban a bankszámlámról), de ezt most ostobaságnak tartom. Nem kell végletekben gondolkodni, léteznie kell itt is aranyközépútnak! Kozmetikai/hadviselési célokra persze, hogy tiltsák be, sőt, az orvostanhallgatók által állatokon végzett "gyakorlatok" is megérnek egy misét, de egyelőre még nincs megfelelő alternatíva, ami a gyógyszeriparban kiválthatná. Próbálkozni kell, hogy legyen, de egyelőre még nincs. Ha választani kéne a kísérleti állatok és egy embercsecsemő, akit sikerül megmenteni az állatokon kikísérletezett gyógyszerrel/oltással, akkor azt kell mondanom, az embert kell választanom, bármennyire tartom magam állatvédőnek. Rengeteg megmenteni való van, elsősorban azokkal kéne foglalkozni!

reality check 2013.07.30. 23:01:10

Kapcsolódó demotiváló poszter:

imageshack.us/a/img179/5667/animalresearchix0.jpg

"Az állatkísérleteknek köszönhetően 20.8 évvel tovább tudnak tiltakozni."

Táblán a felirat: "Állítsák meg az állatkísérleteket!"

Lábjegyzet: "Az amerikai egészségügyi és humánszolgáltatási minisztérium szerint az állatkísérleteknek köszönhetően a várható életkorunk 20.8 évvel meghosszabbodott."

fuck.the.system 2013.07.30. 23:50:23

Azért az vicces, hogy ha a az kézreeső első 2000 karaktert elolvastátok volna az ügyben, akkor tudnátok, hogy az általatok felvetett okvetlenkedések teljesen irrelevánsak.
Senki nem támadja a szükséges gyógyászati célú kísérleteket.
Persze akinek bármi csak a Greenpeace fikázására alkalmas ürügy, azt nem fogja zavarni az igazság :-(

reality check 2013.07.31. 04:32:07

@fuck.the.system: Nekem épp az jön le hogy a gyógyászati célú kísérleteket támadják.

calabria007 (törölt) 2013.07.31. 11:02:01

@fuck.the.system:

ideje lenne betiltani az oroszlánokat is?

Lions Eat Baby Elephant ALIVE
www.youtube.com/watch?v=BlbY5z5FDWg

fuck.the.system 2013.07.31. 13:46:18

nincs kedved abbahagyni épületes tevékenységedet? Vagy mi a célod vele?
süti beállítások módosítása