Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Használati utasítás

2010.02.18. 13:27 Greenpeace

A blog célja a Greenpeace körüli közösséggel való kapcsolattartás, hogy megjelenítsük azokat a gondolatokat, eseményeket, amik számunkra fontosak, ám nem részei a Greenpeace hivatalos, fősodrú kommunikációjának. Célja, hogy jól érezzük magunkat, hogy megmutassuk mindazt, ami számunkra fontos és szeretetre méltó a Greenpeace körüli közösségben és világmegváltásban, és nem célja, hogy túlságosan komolyan vegyük magunkat. Az sem célja, hogy mindenáron meggyőzze azokat, akik nem értenek egyet velünk valamiben, viszont kiemelten fontosak számára a nyitott, de még kevésbé zöld olvasók.

Mivel sok, pezsgő, színvonalas fórumot vagy portált, blogot láttunk elnéptelenedni az elszaporodott öncélúan negatív, kötekedő kommentek miatt, ezért szükség esetén élni fogunk a moderálás vagy a kitiltás jogával. Nagyon fontos: nem a kritikáról, ellenvéleményekről van szó: azokat igyekszünk a legjobb módon megválaszolni.

Hiszen a Greenpeace célja Magyarország és a Föld barátságosabbá, egészségesebbé tétele, és ehhez még számtalan embert kell megnyernünk


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr731768843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GP-gépház 2012.11.17. 13:56:30

Szolgálati közlemény: kitiltottuk molnibalage-t és EXO-t. Az ok: más emberek visszatérő sértegetése, alázása.
Bővebben: szó sincs arról, hogy az agressziónak ezt a megnyilvánulását "ártatlannak" lehetne tekinteni. Rossz annak, aki az arcába kapja, rossz azoknak az embereknek, akik ezt nézni kénytelenek. Rossz hatással van az érintett közegre, hiszen elriasztja a normális embereket, elnémítja az ellenvéleményeket.
A verbális agresszió legitimálja a fizikait is.
A Greenpeace egy olyan világ megteremtéséhez szeretne hozzájárulni, amelyik mentes az erőszaktól, - ezért a figyelmeztetések hiába valósága és egy 30 napos kitiltás után,- bármennyire is utáljuk az ilyen eszközöket, maradt a végleges kitiltás.
Bár azt reméljük nyilvánvaló, de fontosnak tartjuk leszögezni: nem azzal volt a gond, hogy a két úr (valószínűleg kivétel nélkül) ellenvéleményen volt velünk. Sokszor volt számunkra is tanulságos a "vita", vagy azok követése, érveink csiszolódtak, több új infót kaptunk, és így tovább.
A rendszeres sértegetéssel, alázással és az agresszió túltengésével volt gond.
Azt gondoljuk, hogy ez sehol sem számíthat bocsánatos bűnnek, ezt sehol sem szabad elnézni, és az sem relativizálhatja, hogy a neten annyira elterjedt.

pandava 2012.11.17. 20:36:57

@GP-gépház: Ez erős! A "két úr" általában erősen eltérő stílusban fejezte ki magát, éppen ezért eltérő megítélést is érdemelnének, nem ilyen -kis túlzással- tisztogatás szerűt.

Abban igazatok van, hogy teljesen felesleges és káros minden ide tévedő halandóba beleállni, csak azért, mert másként viszonyul bizonyos dolgokhoz.
Azt is elhiszem, hogy a hátatok közepére kívánjátok a két urat, és ezzel a végleges kitiltással egyszer és mindenkorra megszabadulhattok tőlük, de miért ne lehetne másként kezelni a helyzetet?
Miért ne lehetne a bántónak ítélt megjegyzést kimoderálni, a 30 napos kitiltást meg-megismételni?

A végleges kitiltással talán nyertek az admin felületen néhány kattintást havonta, de elveszítitek a következőt: "Sokszor volt számunkra is tanulságos a "vita", vagy azok követése, érveink csiszolódtak, több új infót kaptunk, és így tovább."

Megéri?

Javaslom és kérem a végleges kitiltás feloldását.

GP-gépház 2012.11.17. 23:11:18

@pandava: Az általad említett alkalmi moderálásból volt egy pár - a kiugró bunkóságok esetében. Ezért is lehet, hogy te nem találkoztál egy csomó mindennel - ami miatt itt betelt a pohár, s melyek ismeretének hiányában a kitiltást túlzásnak érzed.
Nagyon bízunk abban, hogy jönnek új emberek, akik bár a régi energiarendszer hívei, de a kulturális minimumot meg tudják ugorni, ha más véleményt képviselőkkel "kell" vitatkozni.
Volt is, van is, és lesz is ilyen.
süti beállítások módosítása