Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Köszönjük az elmúlt tíz évet

2012.10.02. 17:22 Greenpeace


25 komment

Címkék: videó támogatás aktivizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr274816161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuck.the.system 2012.10.02. 21:57:51

Bravó, nagyon profi videó!

EXO 2012.10.03. 08:51:44

www.eszk.org/index.php?l=hu&p=rendezvenyeink&s=jubileumi_konferencia
A BME-n az energetikai szakkollégium szintén most lesz 10 éves, ha érdekelnek titeket a megújulók,atomenergia stb, akkor gyertek el, csak ne tüntetni, hanem figyelni az okosságot.
Október 17-én lesz, a többi info a plakáton.

pandava 2012.10.03. 17:54:41

@EXO: kösz a linket, a kerekasztal beszélgetések különösen érdekesnek ígérkeznek.

Bár a hitelességről mindent elmond, hogy a rendezvényt támogatja a paksi atomerőmű!:D

fuck.the.system 2012.10.03. 21:53:53

@pandava: no igen, mennyire hiteles és szakmai amit valaki a konkurenséről állít?
Nota bene, ez az egész nyomorult BME-s energiás curriculumra igaz :-(
Ezért akarják a műszakisok kitépni a zöldek szívét: többségében az atomosok anyagaiból tanulnak, persze hogy azt hiszik, amit hisznek.

pandava 2012.10.03. 22:47:18

@fuck.the.system: no igen, mivel a megújuló konkurenciája az atom, mennyire hiteles és szakmai az amit az atomról mond?

Ugyan az a logika.

Hát talán azért, mert a BME-s energiások begyepesedett, önálló gondolkodásra és véleményalkotásra képtelen, atomos agymosottaknak vannak beállítva. Neked nem esne rosszul?

Apropó, elhiszed, hogy nem vagyok BME-s?:D

msnick 2012.10.03. 23:05:58

Ciki, hogy az atomos banda ennyire ott van. Ez egy egyetem?! Még szerencse, hogy a vizesek most csöndben vannak, remélem, vesztésre állnak. :DDD

EXO 2012.10.04. 00:04:25

@fuck.the.system: @pandava: @msnick:
Meghallgathatjátok egymás után az atomot meg a másikat is és akkor mindenki kifejtheti a véleményét.
Amúgy az egyetemen azt tanítják, hogy bizonyos korlátok között mindkettő hasznosítható és ezt megfelelően alá is támasztják

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.10.04. 13:23:23

@fuck.the.system: Megújló "zöld" erőművek max. a nagyon buta emberek álmaiban konkurencia az atomnak. Meg is nézném, hogy mit szólna a kedves átlagpolgár, ha az a konkurencia elterjedne és 3-szor lenne a villanyszámla és napi szinten lenne áramkimaradás és a fél világot elcsúfítanák az erőművek. A klimatikus kihatásokat is örömmel nézénm...

Ez kb. olyan, mint magyar n-ed osztályban focizó csapatot a Real Madriddal szemben konkurenciának kikiáltani. El sem hiszem, hogy ennyire buták egyesek.

Most akkor tényleg írjam le, hogy a hi-tech naperőmű sokszor magsabb beruházási költségből mekkora NÉVLEGES teljeítményt produkál? Az, hogy mennyi áramot ugyanazon üzemidő alatt az már tényleg olyan, hogy a térdem csapkodom a "konkurencia" szó használatánál.

Gemasolar erőmű, 380 millió dollár, 20Mwe névleges. Ez 19 ezer dollár/kWe néveleges telepítési költség. Ez kb. 19-szerese egy kis gázerőműnek, aminek fajlagos költsége borzalmas. A világ legeslegeslegdárgább atomerőműve is olcsóbb.

A méregzöldek által emlegetett finn elszállt áras erőmű - az, hogy mitől szállt el és ez mit jelent a vásárlónak, azt persze nem nézik meg... - is olcsóbb ennél. Ha azt hasaja valaki, hogy 3 milliárd euróból épül meg az új 1600 MW-os cucc akkor is az jön ki, hogy 2500 dollár / kWe alatt van a beruházási költség. 19000 vs 2500, laza 7,5-szeres difi. Az, hogy adott beruházásból utána meg mennyi áramot termelnek és mennyi ideig, és hogy mennyire tervezhető, azt inkább ne is firtassuk...
Konkurencia? Röhög a vakbelem...
Ezt konkurenciának

pandava 2012.10.04. 18:22:27

@molnibalage: Számomra az élet nagy rejtélyei között lassan azonos szinten szerepel a női nem kiismerhetetlensége és a "zöldek" gondolkodásmódja.:)

Az értelmes "zöld" környezetvédő ilyen infók intellektuális feldolgozása közben vajon milyen gondolatok segítségével képes azokat érvényteleníteni?

"Molnibalage komplett idióta, ezért bármit ír, tuti zagyvaság!"
"Aszódi Attila megvette kilóra!"
"Bár én nem értek hozzá, Rohonyi mást mond, és ő olyan jóóól beszél, neki hiszek!"

Mert az írásodból világosan látszik, hogy a globális felmelegedés ellen ezzel az erőművel küzdeni olyan, mint az afrikai éhezőkön Pick szalámival segíteni. (és nem észrevenni, ha az adományokból krumplit vettünk volna szalámi helyett, 10x több embernek jutott volna)

...

"na de Pandava is egy kötöznivaló hülyegyerek"
:)

fuck.the.system 2012.10.04. 22:21:33

@pandava: Helló! Kis erőszakkal lehet így értelmezni amit írtam, de tiltakozom ellene, nem így gondolom.
Azért el tudod képzelni, amit írtam?
X marha sok pénzt fizet egy egyetemnek.
Az azt jelenti, hogy X-nek komoly kontrolja van arra, amiből ott tanítanak, amit tanítanak, és arra, akik tanítanak. Ez akkor is így van, ha egy szót sem szól, magyarországon az alárendeltek maguktól is megfelelnek az erősebbnek, aki fizet.
Eddig vitatod amit mondok?
Ha nem, akkor már csak az van hátra, hogy ha egy egyetem egy lényeges kérdésben elfogult, a bemutatott tényeket egyféle képen csoportosítja, stb, akkor az meg fog látaszani a diákok világképén, gondolkodásán stb?
Hát persze, hogy meg.
Ilyen egyszerű.

A műszakisok meg sajnos tényleg elképesztő gyűlölettel tudnak lenni a zöldekkel szemben, _ha atomról van szó_, ezt volt párszor szerencsém tapassztalni. :-(

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.10.04. 23:35:04

@fuck.the.system: Az nem egyetemtől függ, hogy X pénzből Y MWe kapacitás épül. Ez tény te okostojás. Azt meg ki ne találd, hogy matematika is konteósok fegyvere...

Tudod, a mérnöki mukában a méregzöld okoskodás helyett az a szép, hogy van kimenete, ami fizikailag megfogható termék. Mert otthon a konnektoroban a 50 Hz névleges hálózati freki és a feszültség nem nem odavarázsolódik. Ott van mögötte a hálózat, a rendszerirányítás és a termelők. Ezek mind forintosíthatóak. Az összegek fent láthatóak. Nekiálhatsz mindeféle balfasz elméletet gyártani, max. kiröhögünk.

A műszakisok lehet, hogy gyökerek a te szemedben, csak a műszaki ember az, aki jó esetben nem nyel le mindeféle bullshit baromságot, hanem utánajár, tervez, számol, bizonyít. Te meg gyak. hiszel valamiben...

static.rcgroups.net/forums/attachments/8/4/0/4/4/a3460415-180-2007-01-15-science-vs-faith.png?d=1283824361

Vagy máséppen fogalmazok. A valósággal szemben a zöldek gyökerek, ugyanis gyakorlatialg a valóságot tagadják...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.10.04. 23:39:33

@fuck.the.system: Vagy akkor még a "gyűlöletről". Az értelmesen gondolkodó emberek nem képesek bizonyos távon tolerálni az emberi hülyeségeket, amiket nonszen érveléssel és 0 adattal támogatnak meg. A bizonyos táv az egyre nagyobb trollhadsereg, kónteós zöldbalfaszok miatt egyre lentebb került.

EXO 2012.10.05. 15:24:08

@fuck.the.system:
Csak azt felejted el, hogy ez fordítva is igaz.
A vezető megújulós cégek már nem pár tucat vagy pár száz fős kis és középvállalatok, hanem több tízezer embert foglalkoztató és több milliárd Eurós forgalmú multik. Szerinted nekik nincs lobbierejük?
en.wikipedia.org/wiki/Vestas
Ez itt a Vestas, a forgalma 6,9 milliárd Euró évente, ez 15ször akkora ,mint a Paksi erőműnek.
Ha nem ekkora cégek lennének a vezető megújuló energiás cégek, akkor az ESZK-n se lenne megújulós szekció.
en.wikipedia.org/wiki/Siemens
A Siemens szintén a megújuló szektor egyik zászlóshajója, konkrétan 4szer akkora a bevétele, mint a MOL-nak. Szerinted ők nem tudnak zsebeket tömni?

EXO 2012.10.05. 20:29:47

Basszus, az atomenergiás kerekasztal beszélgetésen ott lesz a Jávor Benedek. Még hogy Paks elnyom mindent.... kiváncsi leszek.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.10.05. 23:16:31

@EXO: De. Nekik van igazán. Ugyanis nonszensz, hogy veszteséges vállaltok veszteségeit adóból kifizetik. Miért pont azokat? Ennyi erővel, ha alapítok egy céget, ami repszimet fejleszt és repnapokra visz ki embereket veszteségesen, azt miér nem pótolja ki? Pont annyira hobbi, mint a "zöld energia" fejlesztése. Azon kívül, akiknek kifizetik a buktát senkinek sem jó... Ez mi, ha nem lobbierő? Ez kéremszépen államosiilag támogaott lopás az én szememben.

EXO 2012.10.06. 14:14:51

megujulok-maskent.blog.hu/
Ajánlom nektek ezt a blogot.
Kicsit több az objektív adat.

pandava 2012.10.06. 15:54:52

@fuck.the.system: Helló!:) Bocsánat az erőszaktételért!:)

Elég kifacsartnak érzem látásmódodat. Ugyan is az oktatás-ipar közeledését üdvös dolognak szokás elkönyvelni. Mikor annak idején középsulimat a BOSCH megfinanszírozta, (lett jól felszerelt laborunk, üzemlátogatásokra mentünk) örült a diák mert nagy valószínűséggel a boschnál biztos el fog tudni helyezkedni, meg a cég is, mert jól képzett munkaerőt tud felvenni.

A mérnök-képzésben olyan embereket képeznek akik képesek mérnöki problémák megoldására, adott esetben atomerőművet üzemeltetni.

Te meg úgy írsz mintha a BME egy ideológiai átképző lenne, heti kettő atomos szeánsszal, vizsgaidőszakban kollektív szélgép woodoo-ba szurkálással.:)

Ha a mérnök felszólal a megújulók ellen, a zöld azt mondja hülye szerencsétlen, áthuzalozták az agyát, csak atomban tud gondolkodni.

Ha a zöld felszólal a megújulók mellett, a mérnök azt mondja hülye vagy és mellékel egy számítást.

Molnibalage is mellékelt egyet. Én tényleg őszintén kiváncsi vagyok, hogy mikor azt elolvasod mit gondolsz róla.

pandava 2012.10.06. 15:56:08

@EXO: na ez biztos minden szeánszon ott volt:)

fuck.the.system 2012.10.16. 09:00:04

@pandava: Erre akartam neked molnibalagével kapcsolatban válaszolni:
" Én tényleg őszintén kiváncsi vagyok, hogy mikor azt elolvasod mit gondolsz róla."
Ennek az ipsének (mert pasi, ez a konfliktuskereső macsó szag ezer mérföldről érződik rajta) elég sok megnyilvánulását volt szerencsénk látni. Más blogokban kb ugyanezt csinálja. Kiderült jó párszor, hogy sem emberi, sem intellektuális tisztességére nem lehet építeni - ezzel persze nem állítom, hogy ne lehetne időnként, vagy akár nagyobb rendszerességgel emberi vagy intellektuális értelemben igaza. Amikor különféle erőművek áráról és hatékonysági mutatókról van szó (forrás nélkül) akkor ezt én nem tudom megítélni (vagy legalábbis sajnálom rá az időt) de egy csomó esetben teljes határozottsággal látom, hogy ez a helyzet.
Nomármost.
X esetben áll szemben ez az ürge az emberi és intellektuális hiányosságaival nem noname kommentelőkkel, hanem az ELTE, Felsmann, Varró, a nemzetközi energia ügynökség számításaival, következtetéseivel. Nem beszélve a gyakorlatról, lásd a katasztrófa után lábra álló Japán és az uniót szinte eltartó Németország gazdaságát. Egyik konjuktúra sem volna lehetséges, ha a megújulók gazdaságilag szarok lennének.
Most komolyan, mit foglalkozzak vele, amikor jól láthatóan nincs egyetlen agysejtje sem, amelyik nyitott volna a más véleményére, amelyik ne megsemmisítendő ellenséget látna bennem?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.10.16. 16:50:28

@fuck.the.system: Hát kuva jó, megint ott tartunk, hogy a stílus uti tudást. Eszemfaszom megáll. A konfliktust nem keresek senkivel, csak túl sok hülye jön szembe...

pandava 2012.10.16. 20:58:16

@fuck.the.system: köszönöm, hogy megtiszteltél őszinte válaszoddal.

Olvasva a politikai karaktergyilkosság jutott eszembe. Ha egy személy hiteltelenné válik a többség szemében, mondhat ő bármi okosat, szépet, jót, egyetlen egy legyintéssel el lehet intézni.

Az a baj, ilyen hozzáállással teljesen felesleg bármit is csinálni. Mindenkire rá van ragasztva a maga kis címkéje. Címke szerint kezelendő.

Az igaz, molnibalage stílusa messze van a diplomatikustól:), ezért vele kapcsolatban részben megértem érzéseidet, de ha mondjuk ha nem molnibalage mondja, hanem más, mondjuk én? Nekem is van egy címkém?

fuck.the.system 2012.10.17. 08:11:08

@pandava: 1 - A címkék idővel fakulnak - hacsak nem írja újra és újra vastag filccel át ugyanazt a szöveget az, aki a homlokán viseli.
2- nem (csak) stílusról beszéltem. Inkább a szándékról és tartalomról. Ha ezek rendben vannak, a stíluson én át tudok lépni.

pandava 2012.10.18. 12:41:58

@fuck.the.system: Tehát mondhat az ember bármit, a címkék védelmi vonalán úgy se megy át.
És ha nem én írom?

Pl: "A négy nagy német áramszolgáltató vállalat hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy a háztartások áramszámláját terhelő, az energiaváltás költségeinek finanszírozására szánt "átállási" adó kilowattóránként 3,6 eurocentről 5,3 eurócentre emelkedik."
"Az atomenergia részaránya a német áramtermelésben 23 százalékról 17 százalékra csökkent, miközben a megújítható energiaforrások részaránya 20 százalékról 25 százalékra emelkedett."
www.portfolio.hu/vallalatok/zold_energia/fokozodik_a_zold_teher_a_nemet_energiafogyasztokon.174355.html

5,3 euro cent = 15 Ft.

Ha mi is a németekhez hasonló megújulós részarányt szeretnénk elérni, valószínűleg nálunk is ehhez hasonló mértékű adót kellene kivetni. Azaz kb. 30%-al emelkedne a villanyszámlánk.

Akkor nem is olcsók a megújulók?

fuck.the.system 2012.10.18. 18:22:10

@pandava: Félreértesz.
De te nem így működsz? Ha valakit X-szer rajta kaptál, hogy rosszindulatúan csúsztat, akkor van benned motiváció arra, hogy komolyan vedd az állításait?
És még egyszer: nagyon kell unatkozni ahhoz, hogy amikor az egyik oldalon egy noname kommentelő állít valamit (akit X-szer rajta kaptál, hogy rosszindulatúan csúsztat) a másik oldalon meg mondjuk egy alternatív Nobel-díjas (csak hogy egy friss hírt hozzak be), akkor komolyan foglalkozz az előbbi szövegeivel.
Pl: www.greenfo.hu/hirek/2012/10/16/olcso-atomenergia-tetova-mitosz-csupan

pandava 2012.10.18. 19:04:28

@fuck.the.system: Félreértelek?

"Ha valakit X-szer rajta kaptál, hogy rosszindulatúan csúsztat, akkor van benned motiváció arra, hogy komolyan vedd az állításait?"

Ez most rám (is) vonatkozik?

De én is így működök, és általában mindenki, olyan témában, amihez nem ért. Ezt használják ki mindenféle érdek-csoportok, és a politika. Kiválasztasz magadnak egy hiteles személyt, mondjuk Rohonyit:). Ha valaki az ellenkezőjét mondja mint Rohonyi, hiteltelenné válik, ha pedig már hiteltelen, mondhat ő bármit, minek vele foglalkozni.

Igazából csak remélheted, hogy olyan prominens személyben bízol, aki ezt valóban meg is érdemli.

Vagy egy kicsit utána gondolsz/kutatsz annak amit a két oldal mond és az alapján döntesz. Ez persze idő és energia.

Amit linkeltél, arról megvan a véleményem. A cikknek az a célja, hogy az olvasókban rombolja az atomenergia elfogadottságát. A cikk -ahogy átfutottam- nem hazudik, de szándákosan félrevezet. Persze, ezek csak szavak. Forrásokkal igazolva be tudnám mutatni, hogy így van, de teljesen felesleges szócséplés lenne, ha a másik fél nem foglalkozik vele, sajnálja rá az energiát, és igazából: nem is érdekli.
süti beállítások módosítása