Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Végre igazán színes a Benetton – az olasz divat legenda is csatlakozott a mérgektől mentes divathoz

2013.01.16. 13:59 SimonG

Az olasz divat legenda, a Benetton a mai napon, 2013. január 16-án csatlakozott a Greenpeace Detox kampányához és vállalta, hogy kivonja a veszélyes vegyi anyagokat a ruhagyártásából - a beszállítóit is beleértve - 2020-ig.

A Greenpeace 2012 novemberében bemutatott tanulmányából kiderült, hogy a Benetton ruhái is tartalmaznak káros kemikáliákat. A Greenpeace 2012-ben 141 ruhadarabot vásárolt a világ 27 országában, köztük négyet Magyarországon. A vizsgálat során mind a 20 divatmárka ruháiban talált veszélyes hormonkárosító anyaggá bomló nonil-fenol-etoxilátokat és számos ruhában egyéb veszélyes vegyi anyagokat, például ftalátokat[1]. Azóta több világmárka, így például a Zara, a Levi’s és a Mango is ruhagyártásának méregtelenítése mellett döntött.

Greenpeace-Detox-email-header-7-26-11.jpg

A Benetton tizenharmadikként csatlakozott a többi ruhaipari óriás világcéghez, akik vállalták a Greenpeace-nek, hogy nem használnak mérgeket a ruhagyártásban, megelőzve így a világ vizeinek elszennyezését. A Benetton vállalta, hogy közzéteszi 30 beszállítójának szennyezés kibocsátását 2013 év végéig, ezután pedig fokozatosan kiváltja a káros vegyületeket a környezetet és az emberi egészséget nem károsító anyagokkal. Vállalta például, hogy már 2015 végégig kivonják a veszélyes PFC-ket a gyártásukból.

A Benetton vállalása[2] a Benetton csoport (Benetton, Sisley és Playlife) világszerte mintegy 6,500 boltjára vonatkozik. A Greenpeace továbbra is várja az újabb ruhaipari cégek csatlakozását a mérgektől mentes divat kampányhoz.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr15021625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása