Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A kezdeti sokk

2009.12.06. 17:40 Greenpeace

Szeretettel üdvözlök mindenkit innen a nagyon hideg, de annál hangulatosabb Koppenhágából:) Itt minden sarkon van egy feldíszített karácsonyfa, csakhogy nehogy a nagy konferenciázásban elfeledkezzünk arról, hogy nem mellesleg közeleg a szeretet ünnepe:) Már csak 1 nap és elkezdődik a COP15, az ENSZ 15. Klímakonferenciája, amit szerte a világon óriási érdeklődés övez.
 

 
 
 
 

A Greenpeace politikai delegációja két napja már nagyon keményen ülésezik, és legalább egy tonnányi stratégiai megbeszélésünk volt, hogy mit, hogyan, milyen úton érhetünk el. A szűkebb politikai csapat kb. 50 tagot számlál, de vannak megbeszéléseink regionális lebontásban, illetve egyes kulcsfontosságú ügyekhez kapcsolódóan, kisebb ún. „issue group”-okban is. A szállásunk az első 3 napban egy órányi vonatútra volt Koppenhágától, ami nem éppen könnyítette meg az amúgy is nagyon kimerítő napjainkat. De elképesztően inspiráló a környezet, tényleg itt vannak a világ legfontosabb országaiból a legfontosabb klímapolitikai tanácsadók és kampányosok, nem beszélve az abszolút professzionális és mindenre felkészült kommunikációs és média csapatról. Szóval minden egy helyen van ahhoz, hogy valami nagyot alkossunk.
 
 
 
 
 
Miután tegnap éjjel felröppent a Fehér Házból a hír, hogy Obama a konferencia utolsó napján lesz jelen személyesen az eredetileg tervezett 9-e helyett, a remény újra erőteljesebben villant fel egy - a két hét eredményeként megszülető - új megállapodással kapcsolatban. A Greenpeace delegációja szerint a Kiotói Jegyzőkönyvet egyébként mindenképpen tovább kell fejleszteni, tehát a 2012 utáni időszakra a jóval ambiciózusabb vállalásokat bele kell integrálni a Kiotóba is, miközben egy új megállapodás is létrejön, amely a Kiotót kiegészítené (és amelynek olyan nagy és kulcsfontosságú országok is, mint az USA és Kína, tagjai lennének).
 
 

 

Egyelőre tényleg nem lehet tudni, mi fog történni. A csapatban mindenki óriási várakozásokkal tekint az elkövetkezendő két hét elé, és maximálisan próbálunk felkészülni az esetleges történésekre. Holnap is egész nap ülésezni fogunk, hogy aztán hétfőn teljes erőbedobással mindenki nekilásson a COP rengetegének… Egy biztos, a Greenpeace csapat felvértezte magát minden szükséges tudással ahhoz, hogy itt tényleg a jó irányba tudjuk a két hét alatt terelni az eseményeket.


Szólj hozzá!

Címkék: klíma aktivizmus nemzetközi koppenhága

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr761778625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása