Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Itt állítsátok meg a klímaváltozást!

2009.12.08. 17:42 Greenpeace

A Beluga 2, a németországi Greenpeace hajója Kastrup partjánál, Koppenhága repülőtere közelében horgonyzott le, és a fenti üzenettel egy óriási bannert feszített ki árbócára. Erre az eseményre látogattam el a hajó kampányfelelősével, egy kínai televízió operatőrével és egy német fotóssal együtt.

A mostani klímakonferencia azért lesz különleges, mert ezúttal nem kész egyezmény aláírására utaznak ide a politikusok. Még semmi sincs eldöntve, bár megvan a veszélye annak, hogy újabb félévre-évre halasztódik a végleges döntés, de a remény még megvan a cselekvésre is. Ebben a bizonytalan helyzetben fontos minden gesztus, és leginkább fontos az első benyomás, mely az érkező döntéshozókat éri: a konferenciára elsősorban repülővel jönnek a delegáltak, a leszálló gépek ablakából pedig pont a Beluga 2-re láthatnak az utasok.
 
 
 
 
 
 
 
 

A Beluga 2 legénysége Hamburgból érkezett ide a Kieli-csatornán keresztül, és a következő hetet a nyílt tengeren cseppet sem barátságos környezetében tölti el azért, hogy jelenlétükkel nyomást gyakoroljanak a konferencia résztvevőire. Vizet, élelmet csak hosszas csónakázással tudnak a fedélzetre hozni, és az állandó hideggel, széllel és a sós vízel is nap mint nap meg kell küzdeni egy ilyen kis méretű hajón. Internetük van, de azért a külvilágtól igencsak el vannak vágva: most például újságokat vittünk nekik.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Érdekes hajó a Beluga. Kétszáz éves tervek alapján épült, elsőre el sem hiszi az ember, hogy 2003-2004-ben lett kész. Tengeren és (árbócokat lehajtva) folyón is lehet vele hajózni, a német Greenpeace kiállításokra, fogadásokra és expedíciókra egyaránt szokta használni, négyfős legénységgel, jelenleg plusz két aktivistával a fedélzetén.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motorcsónak nélkül, a szárazföldről is meg lehet nézni ezt a gyönyörű hajót, hiszen néhány nap múlva a város közepén, a Nyhavn kikötőben fog horgonyozni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jánossy Gergely


 

További képek:

http://picasaweb.google.com/nezeget/COP15


Szólj hozzá!

Címkék: klíma aktivizmus nemzetközi koppenhága

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr401778632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása