Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Beszámoló a megújulós túra szegedi állomásáról

2010.06.21. 08:18 Kattica005

Tegnap (2010/6/12) 11 órától fél 6-ig Szegeden, az Árpád téren állomásozott a Greenpeace csapat a legújabb, megújuló energiaforrásokat népszerűsítő túrájának keretein belül. Hajnalban érkezett meg egy tucat aktivistánk Pécsről, ahol az előző napot szintén standozással töltötték.

Kettő körül értek ide, és fél 4-kor már aludtak, majd még 8 előtt fújra talpon voltak Elég kemény hét lehetett ez nekik, de azt hiszem, megérte. Több ezer képeslap gyűlt össze, amelyet az energiaügyi és otthonteremtési államtitkárnak fogunk elküldeni (ő egyébként Bencsik János, aki egyben Tatabánya polgármestere is). Ennek célja, hogy legyen egy ún. megújuló törvény, amely több támogatást ad többek közt a napelemekre, napkollektorokra, szélturbinákra. Azért ezeket említem mert a túra alkalmával ezeket nézhették meg közelebbről az érdeklődők.

Volt még egy hibrid, napelemes bicikli, ez már megtett egyszer egy Győr-Budapest utat. Prospektusokat osztogattunk, kérdésekre válaszoltunk, aláírástgyűjtöttünk. Szerintem nem csak a számok beszélnek, hanem az is, hogy volt egy csapat ember, aki tűző napon, 39 fokban is képes volt a cél érdekében feláldozni szabadidejét és a - megújuló:) - energiáját arra, hogy népszerűsítse ezeket az energiaforrásokat.

Sajnos még mindig sok olyan ember van, aki el tudna képzelni egy atomreaktort a kertjében, (vagy  méginkább másokéban) mivel nem tudja vagy nem akar tudomást venni arról, hogy a nukleáris hulladék milyen veszélyes. Igaz ugyan, hogy még nem olcsó befektetés egy napelem vagy egy -kollektor, de megtérül, mivel általuk egyre többen függetlenedhetünk az enegiaszolgáltatóktól. Csak egy példa: 6 méternél kisebb szélturbina felállításához falun nem kell engedély, és ezzel már jelentősen spórolhatunk a villanyszámlán. Ami pedig a társasházakat illeti, összefogással ott is el lehet érni változást. Erre egy budapesti példát mutatok:
http://urbanista.blog.hu/2009/04/22/atadtak_az_elso_panelhazi_napkollektort

Másnap (2010/6/13) Debrecenben tart a csapat, az a túra utolsó helyszíne.

( A cikk szerzője Kata, aki a szegedi Greenpeace csapat koordinátora)


Szólj hozzá!

Címkék: szeged klíma aktivizmus megújulók

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr202092513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása