Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Bringás életképek Orosházáról, 1990

2010.06.26. 12:40 Zöld_Dani


3 komment

Címkék: videó bicikli semmi különös

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr792103538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mezix · http://www.hajoepitok.hu 2010.06.28. 11:09:41

Sziasztok, Tök zsír, hogy ilyen vicces és kellemes témákról szól ez a blog. Nyilván a kerékpáros életmód is fontos, bár nem GP kampány (kivéve részben a Stop Szmog kampányban), mégis úgy érzem kevés szó esik fontos és aktuális a GP kampányait érintő kérdésekről, annál inkább lényegtelen, semmitmondó dolgokról (talált kutya, szúnyogírtási praktikák). Korábban üzentem Nektek, amikor Csernobil évfordulója volt, és említés sem esett róla, próbáltam felhívni a figyelmet az IWC aktuális ülésére, de úgy tűnik, nem sok változott. Most éppen a szélenergia kapcsán szeretném újra felhívni a figyelmet egy fontos folyamatra, amely az új parlamentben zajlik - nevezetesen a szélenergia pályázat feltételeinek módosítása. A két évvel ezelőtti 1000Szél túrának is fontos üzenete volt ez. Nem tudom a most véget ért megújulós túrának volt-e az adománygyűjtésen kívül egyéb célja (a sajtóban nem sok szó esett róla), de remélem a háttérben legalább lobbizás szintjén történt valami.
Ajánlom figyelmetekbe az Energia Klub oldalán található cikket: energiaklub.hu/hu/hirek/?news=799
Egykori GP dolgozóként nem jó ezt az egészet látni. Ha bárkinek sérti a lelki világát a véleményem, nyugodtan töröljétek ki a kommentet.
Üdvözlettel

Vay M 2010.06.28. 14:22:11

Köszi a kritikát, s a moderálás fel se merült, nyugi. (Remélem te is viccnek szántad!)
Most visszaszámoltam, az előző 13 írásból hét volt szorosan kampánytémánkhoz kapcsolódó, szerintem ez jó arány, nem lehet egy blogot úgy szerkeszteni, h az érdekes is legyen, ne vigyen el nagyon sok időt, ha nem kalandozunk át kampánytémáinktól máshova. Túl azon, h az meg az egysíkúság veszélyével járna, illetve h kinek van szíve nem feltenni pl egy remekbeszabott bringás videót.
A túra (adománygyűjtésen túli:-)) céljai ezek voltak:
A megújuló energia túra során a Greenpeace aláírásokat is gyûjt annak érdekében, hogy a megújuló energiaforrásokat támogató törvény szülessen Magyarországon, és hogy elsõ lépésként a kormány dolgozzon ki egy ambiciózus és a kötelezõ 13%-os célon túlmutató megújuló energiaforrásokra vonatkozó Nemzeti Cselekvési Tervet.
A megújuló energiás törvénynek Stoll Barbara, a Greenpeace klíma és energia kampányosa szerint a következõkre kell koncentrálnia: leegyszerûsíteni az engedélyeztetési eljárást, létrehozni az egyablakos ügyintézést, kezelni a hálózati csatlakozás problémáit és priorizálni a megújulókat a rendelkezésre álló pénzügyi források megfelelõ átcsoportosításával.
Az IWC-vel még tuti fogunk foglalkozni, sajnos számomra se kívánságműsor a blogszerkesztés :-)
Az EK-s linket meg köszi, szólok Barbinak (az energia kampnyosunknak) h ő is olvassa el amit írtál.
Üdv:M

Mezix · http://www.hajoepitok.hu 2010.06.28. 16:09:25

Szia Marci, Köszi a válaszokat.
Persze a moderálást csak viccnek szántam.
13 bejegyzésből 7 kampányüzenet az több, mint a fele. Nyilván gondosan van definiálva a blog célja a médiastratégiában. Ha szerintetek a talált kutyák és szúnyogriasztás témák érdekesebbé teszik a blogot, hát legyen, de azért az én véleményem változatlan. Tudom, csak egy a sok közül. Sok sikert kívánok a bloghoz! Ha van valami témajavaslatom, azt azért beküldöm.
Nem kívánságműsor? Azt hittem te vagy a sajtós.
Köszi a sajtóközlemény idézeteket. Remélem sok aláírás összegyűlt a túrán.
Szerintem a bálnavédelem és IWC fontos, mert évekig aktív kampány volt Magyarországon eredményekkel és sokat fundrézeltünk is rá. Örömmel várom a kapcsolódó bejegyzést.
További jó munkát!
Üdv
Csaba
süti beállítások módosítása