Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Beszámoló a Szentendrei Autómentes Napról

2010.10.07. 09:20 LED

 

Szentendrén sétálgatva sok mindenbe belebotolhatunk. A hangulatos utcák, kellemes cukrászdák nyüzsgő éttermek mellett Marcipán, festmény, vagy akár mikro kiállításokba is, de szeptember 22-én szerdán más különlegesebb lehetőségekkel is találkozhattunk a Dunakorzón. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idén már harmadszor rendezték Szentendre városában az Európai Mobilitás hét keretén belül az autómentes napot, amikor a Dunakorzót lezárva különböző programokkal vonulnak ki a támogató és rendező szervezetek. Zakar Ágnes az esemény főszervezője, Szentendre Önkormányzatának képviselője nyilatkozott nekünk arról, hogy kik és milyen célból támogatták az idei programokat.  „A fő támogató a város önkormányzata, de ezenkívül több civilszervezet, cég és egy egyetem is kivonult. Például a Nagycsaládosok Szentendrei Egyesülete, Zöld Út, az ÖKO- Pannon, a Volánbusz, a MAHART és a Magyar Posta is, aki külön erre az alkalomra bélyegzőt és bélyeget is gyártott.”  
 
Ezenkívül a BME Elektronikus Járműirányítási Tudásközpontja is tiszteletét tette az eseményen, ahol a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a legújabb fejlesztésű környezetbarát járműveiket. A rendezvény mottója mellett (Közlekedj okosabban, Élj egészségesebben!) a fő cél természetesen az volt, hogy felhívják a figyelmet az autómentes közlekedés lehetőségére. „Fájó pont itt Szentendrén, hogy a Dunakorzón még mindig van autóforgalom, sőt az egyirányosítást sem sikerült kilobbizni. Így leginkább a gyerekeken keresztül próbáljuk például kerékpáros programokkal kreatív játékokkal fel hívni a figyelmet, hogy autó nélkül is lehet közlekedni.” – mondta el Zakar Ágnes.
 
A programok rendkívül kreatívak és sokfélék voltak. A MAHART külön erre napra négy kétszáz fős hajózást biztosított a gyerekek számára. A BME járművein kívül egyéb érdekes járművek is felvonultak az eseményen, például tandemeket is volt lehetőségünk kipróbálni. Ezenkívül a gyerekeknek ügyességi játékok a Hulladék Show keretén belül, kerékpár verseny a Hód Honismereti Túraegylet aktivistáinak jóvoltából és a Tűzoltóság is tartott bemutató a nap folyamán. De volt még babakocsitoló biztonsági verseny, kajakos és hajós felvonulás, kerékpáros trial bemutató és egy olyan rendezvényből, ahol a környezettudatos közlekedést próbálják népszerűsíteni a Critical Mass sem maradhatott ki. 

1 komment

Címkék: civil közlekedés egyetem egészség életmód újrahasznosítás aktivizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr692317618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grofakos · http://www.zoldhetfo.com/blog/online_vasarlas_elonyei 2011.01.28. 13:56:24

Remélem egyszer majd a Zöld Hétfő is hasonló támogatást kap, hiszen ez az esemény nem csak egy településnek, hanem az egész országnak szól.

A mottónk: "Vásárolj az interneten, védd a környezeted!"
süti beállítások módosítása