Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Megbukott az Auchan a mérgező ásványvizeivel

2010.11.26. 07:02 boldogember

Nem szoktunk sima sajtóhíreket itt posztként újraközölni, de mivel kivételesen nagy genyó cégről van szó, mi is kivételt teszünk a kedvükért.

"A Fővárosi Bíróság az Auchan Magyarország Kft keresetét elutasítva ítéletében megállapította, hogy az IPM szeptemberi számában a „Hogyan került arzén az ásványvizekbe?” című cikkben valós tényeket közölt.
A bíróság megállapította, hogy a magazin nem állított valótlant azzal, hogy az Auchan Magyarország Kft. illetve beszállítója felrúgva a jogszabályi előírásokat nem az engedély szerinti kútból (K-388 sz. kút) nyeri a természetes ásványvizet, hanem valószínűleg egy arzénnal szennyezett, esetleg egy olyan felszíni kútból, amely közel fekszik egy arzénnal szennyezett kúthoz. Ezzel az Auchan komoly veszélynek tette ki vásárlóit.

Az Auchant képviselő ügyvédek és jogtanácsosok serege a tárgyaláson agresszivitásukkal olyan messzire mentek, hogy a tárgyalást vezető bírónőnek figyelmeztetnie kellett őket.

A rendőrség tovább folytatja a nyomozást az Auchan üzleteiben forgalomba hozott rossz minőségű, mérgező termék ügyében."

Forrás: Életforma.hu


4 komment

Címkék: vásárlás bojkott auchan víz vegyi anyagok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr282472941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GP-gépház 2010.11.26. 17:19:14

Úgy találtuk, eljött az ideje, hogy csináljunk egy auchan-cimkét. Egy-két cikk miatt nem akartunk, de rájöttünk, gyakran fogjá ka fiúk kiérdemelni, hogy megemlékezzünk róluk.
süti beállítások módosítása