Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Kumi Naidoo karácsonyi üdvözlete a Greenpeaces toborzóknak, aktivistáknak, támogatóknak

2010.12.22. 08:40 Greenpeace


Drága Testvéreim, Kollégáim és Barátaim!

Gyorsan közeleg 2010 vége, és én újra fellelkesülve látom, hogy lehetséges a pozitív változás; az iparon, a kormányokon, a civil társadalmon átívelően, és a saját szervezetünkben is. Ezt érdemes kiemelni, hiszen jókora adag vakmerőségre van szükség ahhoz, hogy elhihessük, hogy a jó ügyért kampányoló polgárok szembeszállhatnak a hatalmasokkal, a gazdagokkal, az erősekkel – és nyerhetnek!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Együttesen óriási dolgokra vagyunk képesek: a kanadai és finn erdők védelmétől az argentin gleccsertörvényig, a Heathrow harmadik kifutópályájának megakadályozására, az Új-Zéland védett területein tervezett szénbányászat betiltására, a legelső európai polgári kezdeményezés benyújtására, a cancúni tárgyalásokon történt előrelépések egy részében való hozzájárulásra, és megannyi másra. A Greenpeace-en belül kiépítettük kelet-ázsiai csomópontunkat, és megszavaztuk, hogy újraszervezzük erőforrásainkat a fejlődő országokra gyakorolt hatásunk erősítése érdekében.


Mindezek ellenére az összes kemény munkánk sem volt elég ahhoz, hogy elérhetővé tegyük azokat a változásokat, amelyekkel visszafordíthatjuk a katasztrofális éghajlatváltozást. A NASA megerősítette, hogy 2010 valóban a legmelegebb mért év volt. A világban többfelé szemtanúi lehettünk halálos tűzvészeknek, pusztító aszályoknak és iszonyatos áradásoknak – valószínűleg mind a klímaváltozáshoz köthető.

Most minden eddiginél nagyobb nyomást kell gyakorolnunk. Nem tízezreket, hanem százezreket kell megnyernünk az éghajlatvédelmi igazságosságért dolgozó mozgalmunknak, amíg annyira hatalmas és hangos erővé nem válunk, hogy a politikusoknak és az iparnak, akik jelenleg figyelmen kívül hagyják követeléseinket, ne legyen más választása, mint hallgatni és megtenni a szükséges lépéseket.

Első évemet eltöltve nemzetközi ügyvezető igazgatóként, megtiszteltetés volt találkozni államfőkkel, az ipar vezető szereplőivel, a civil szféra számos részével, valamint több mint húsz nemzeti és regionális irodánkkal, és amit láttam, az hihetetlenül ösztönzően hatott. A vallásos szervezetek vezetőitől megtudtam, hogy ugyanolyan erősen vágynak a bolygó megvédésére, mint mi; szakszervezeti képviselők elmondták, hogy osztják kívánságainkat a zöld munkahelyek számának növelését illetően. Piacvezető cégek akarták tudni, hogyan változtathatják meg gyakorlataikat a bolygó érdekében (vagy hogy mit tehetnének, hogy abbahagyjuk a kampányolást ellenük). Nem elképzelhetetlen egy világméretű megmozdulás az éghajlatvédelmi igazságosságért.

Szinte bárhová mentem, olyan sajtóval találkoztam, akit érdekeltek a meglátásaink és szakértelmünk a környezeti igazságosság terén, és felhasználják az akcióinkat arra, hogy elnyerjék a közönségük figyelmét. Ugyanakkor a demokratikus párbeszédek tere tovább szűkült idén. Jelen pillanatban is a világ minden szegletében állnak önkénteseink bíróság előtt, sokukra várhatóan börtönbüntetés is vár a békés, erőszakmentes közvetlen akciók „bűncselekménye” miatt. Mivel őszintének lenni a hatalommal alapvető része mindannak, amit csinálunk, folytatjuk az ellenállást azokkal az erőkkel szemben, akik az aktivizmust bűnnek tekintik.

Amint az előző majd negyven évben tettük, 2011-ben is kitartunk azon elköteleződésünk mellett, hogy elhozzuk azt a változást, amelyet látni szeretnénk a világban. Öreg barátokkal és új szövetségesekkel vállvetve elhozzuk az átalakulást, hogy gyermekeink, unokáink és számtalan jövendő generáció is egy zöld és békés világot élvezhessenek.

Barátsággal és szolidaritással:
Kumi

A Greenpeace International igazgatója
 


Szólj hozzá!

Címkék: megmondás aktivizmus kumi naidoo

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr862519825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása