Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A tavasz rossz

2011.03.23. 11:45 Zöld_Dani

Igen, én is nagyon vártam már a tavaszt. Ám még sötét volt és hideg, amikor először éreztem meg az allergia tüneteit. Azonnal el is ment a kedvem tőle.

Nálam ez azt jelenti, hogy márciustól november elejéig változó intenzitással, kis szünetekkel viszket belülről az orrom, a füljáratom, a szemgödreim, a szájpadlásom, tüsszögök, és folyik az orrom. Ebből a viszketés a legkellemetlenebb, különösen ott ahol nem lehet vakarni: a füljáratban és a szememnél. Az orrot ki lehet mosni: elég kellemetlen, de segít. A szájpadlást lehet vakarni, ez úgy történik, hogy az ember a nyelvével dörzsöli. Aludni e közben már viszonylag jól megtanultam - tíz éve alig ment, most már éjszaka csak két-háromszor ébredek fel arra, hogy álmomban folyamatosan vakaródzok a nyelvemmel.

Szögezzük le: szervezetemnek nem a virágporokkal van baja, hiszen az ember több tízezer éve csiszolódik össze a nyárfával, füvekkel, mogyoróval, stb. A vegyszerekkel, a légszennyezéssel nem volt még (és nem is lesz) módom összeszokni, azok készítik ki úgy az immunrendszeremet, hogy aztán ilyen hisztérikusan reagál minden egyes pollenre.

"Nem magamért sírok én, hisz testvérem van millió" ahogy Babits írta egyik kedvenc versemben (Cigány a siralomházban). Hanem ízért írok, hogy ha legközelebb a nyályas olvasó dönthet arról, hogy használ-e vegyszereket, füstöl a gépikocsjával, és hogy nyomást gyakorolhat azokra, akik a szabályzási rendszert kezelik: vegyianyagok engedélyezése, városi levegőminőség, stb, akkor gondoljon az allergiásokra. És rúgja fenéken az illetékes elvtársakat.

Budapesten minden harmadik gyerek asztmás vagy allergiás. Hahó!


1 komment

Címkék: közlekedés egészség levegő vegyi anyagok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr632764559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuck.the.system 2011.03.24. 12:13:47

A pollens homeopátiás cucc nekem sokat segített, érdemes kipróbálni!
süti beállítások módosítása