Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Vérre megy

2011.05.19. 08:29 stradivari

Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett egy szikszói környezetvédő, akit hétfőről keddre virradóra támadtak meg otthonában alvás közben. A tettes (ek) még ismeretlen, de miután a férfit évek óta fenyegetik, autóját többször leöntötték kromofággal, tavaly éles tölténnyel lőttek be ablakán , s az elkövetők pénzt, értéket nem vittek magukkal, valószínűsíthető, hogy a bűncselekmény összefüggésbe van Kaposi Zoltán környezetvédői tevékenységével.


A megjelent híradások szerint egy a városban működő céggel gyűlt meg a Szikszói Környezet- és Természetvédelmi Egyesület (SZKTE) hatvanhárom éves elnökének baja. Két peres ügye is folyamatban van az állati hulladékokat feldolgozó céggel. Kaposi igazságügyi szakértői véleménnyel tudja alátámasztani, hogy a vállalat szabálytalanul kezeli a működéséből származó szennyvizet, s egy másik híradás szerint illegális szemétlerakással is vádolható az – egyelőre ismeretlen tettes. Egy dolog nem igényel különösebb bizonyítást: Szikszót, amely 17 kilométerre van Miskolctól és több, mint ötezer ember lakja, hullámokban önti el a dögszag a cég tevékenységének köszönhetően.


Akinek kétségei voltak a tekintetben, hogy a környezetvédelem ügye vérre menő kérdés, az mostantól elfelejtheti kétségeit. A szikszói ügyben a víz, a föld és a levegő van jó ideje folyamatos támadásnak kitéve. Hogy ez agresszió, nem vitás. Kaposi Zoltán brutális megveretése ezt az agressziót tette látványossá és egyben fenyegetővé. Azok a tízezrek, akik itt Magyarországon a különféle környezetkárosítások következtében daganatos, vagy érrendszeri betegségek okán kerülnek kórházba – s esetleg halnak meg -, ugyanannak az erőszaknak az áldozatai, mint a szikszói környezetvédő, aki akaratlanul is saját vérével tett felkiáltójelet egy évek óta húzódó, megoldatlan ügy mellé.


Kaposi Zoltán támadói nem értek célt – a feltételezhetően keresett dokumentumokat nem találták nála -, sőt ellenkezőleg: a helyi ügyből országos lett, az áldozatból pedig hős. De legalább is a civil kurázsi bajnoka. Az, hogy álmában érte a támadás egyrészt minősíti ellenfeleit, de magát a történetet is. Az egész olyan, mint egy rossz álom, amiből ideje lenne felébredni már.
 


Szólj hozzá!

Címkék: antizöldek szégyelljék magukat

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr292914029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása