Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Minden madár gyanús

2011.09.22. 08:00 stradivari


Olvasom, hogy a semprachi Svájci Madárfigyelő Állomás szakértői figyelmeztettek: a klímaváltozás egy élőlényt sem hagy érintetlenül. A felmelegedés és a csapadékot illető változások oda vezethetnek, hogy a növények és az állatok új helyekre települnek és elhagyják ősi területeiket. Amennyiben nem sikerül alkalmazkodniuk az új körülményekhez, a kihalás veszélye fenyegeti őket.
Persze rögtön gyanakodni kezdek, nem-e valami bankár-trükkről van szó, hisz Svájcban minden második ember bankár, vagy az szeretne lenni. És jól tudjuk – immár -, egy bank(ár) nem ismer lehetetlent, simán kitelik tőle, hogy lepénzeli a madárfigyelő intézetet, keltsen pánikot ezzel a klíma dologgal, mer addig is arra figyelnek az emberek, ők pedig simán folytathatják suttyomban a piszkos üzleteiket.


De az is lehet, hogy a bank(ár) annyira rafinált, hogy kikerüli a madárfigyelő állomást és közvetlenül a madarakhoz (és a növényekhez) fordul. Mint tudjuk ebben a világban pénzzel (vagy erőszakkal) mindent meg lehet oldani, miért ne lehetne a svájci madarakat jobb fészekkel, bizonyos, madarakra veszélyt jelentő nemmadarak kitiltásának ígéretével, esetleg sörétes puskával arra bíztatni, hogy menjenek már feljebb, hadd higgye a világ, hogy klíma-problémák vannak. (Ők pedig tovább folytathatják a piszkos üzelmeiket.)
Végezetül nem lehet kizárni, hogy ezek a svájci madarak megőrültek jódolgukban, rosszabb esetben befészkelte magát közéjük néhány liberális, liberálbolsevik, vagy egyenesen zsidó jómadár és uszítja őket, a balhé kedvéért, meg nyilván azért, hogy eltereljék az emberek figyelmét az Ellenségről, hogy azok zavartalanul végezhessék tovább az aknamunkájukat. Mert nyilvánvaló, hogy itt egy Nagy Nemzetközi Összeesküvés van a világban, tehát ne higgyünk a madaraknak, a növényeknek pláne nem, ha pedig bankárral találkozunk, menjünk át az utca túloldalára.
A svájci intézet megállapítása szerint, a századforduló óta az összes madárfaj egyharmada vonult magasabb területek felé. Ebből a gyanakvó elme három féle következtetést vonhat le. Egy. Bankok sokkal régebb óta vannak, tehát ez a madár-klíma ügy csak egy jól előkészített manipuláció virágba szökkenése. Kettő. Tényleg lehet, hogy gáz van a klímával, akárki akármit is mondjon. Három. Nincs itt semmiféle összeesküvő, gonosz Ellenség (aki ilyet állít, az félelemre játszik és hatalmat akar, minél nagyobbat), hanem globális válság van, mert a profitorientált, egocentrikus, a természet törvényeit semmibe vevő világszemléletet felváltó közösségorientált, organikus fejlődést kívánó világnézet még nem rendelkezik szükséges erővel, ahhoz, hogy a madaraknak (és  a növényeknek) végre nyugtuk legyen.



 


Szólj hozzá!

Címkék: klíma állatok semmi különös hülyülés

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr303230508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása