Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Még egy ütős születésnapi videó

2011.09.23. 07:58 Greenpeace

... ezúttal az olasz greenpeace-esektől.

És egy Kumi Naidoo-s poszt is sorban áll még! :-)


10 komment

Címkék: videó 40 születésnap

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr183245664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EXO 2011.09.24. 15:04:40

www.youtube.com/watch?v=4g7YO1hzB7A&feature=related
Kiváncsi vagyok, mit kezd majd azzal a GP, ha a jövőben az olajhomok többségét nem felszini bányászattal, hanem fúrásos SAGD eljárással bányásszak ki, a vízkészletek elszennyezése és a felszín letermelése nélkül.
www.youtube.com/watch?v=BTpiTLV6DzI

Zöld_Dani 2011.09.26. 08:35:13

@EXO: Majd ha nincs több kihasználatlan tartalék az energiahatékonyságban, a klíma elbír több CO2-t a levegőben, és minden háztetőt ott a napkollektor, napelem, és már a földgázkészletek is kifogytak, akkor visszatérhetünk rá. :-)

EXO 2011.09.26. 10:58:19

www.c3headlines.com/2011/09/failure-of-nasas-co2-based-climate-model-continues-predicted-warming-significantly-below-actual.html

A Nasa mérési adatai szerint a saját klímamodelljük egyre jobban eltér a valóságtól, ráadásul azt a szkenáriót követei, ami szerint drasztikusan csökkentettük a kibocsátásokat.

www.c3headlines.com/2011/09/more-evidence-that-agw-theory-alarmism-is-bankrupt-co2-caused-warming-is-not-accelerating.html

Ezekpedig szintén a Nasa adatai, a CO2 növekedéséről, és az éghajlat melegedésének üteméről. Látszólag nincs összefüggés(szerintem csak bonyulultabbak az összefüggések az eddig gondoltaknál)

climateclash.com/2011/02/05/new-nasa-model-doubled-co2-means-just-1-64%C2%B0c-warming/

Ami még keményebb , hogy új Nasa modellek szerint 2-szer ekkora CO2 szint esetén a globális átlaghőmérséklet növekedés nem lenne 2 fokos se, ugyanis beleszámoltak a növényzet megváltozott viselkedését.

Amúgy az kétségtelenül igaz, hogy az egyes IPCC jelentések után a lehető legrosszabb forgatókönyvvel szoktak riogatni.

Például a legutóbbi jelentésnél a legrosszab eset(folytatódó kibocsátás növekedés) lehetséges következménye az átlaghőmérsékletere 2,5-5,6 fokos tartományban volt, 4 fok alatti mediánnal 2100-ra.

Ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy masszían megy a palagáz és az olajhomok előtt az út előkészítése,

mivel vannak akik már tudnak valamit.

Mondjuk szerintem is jó lenne erőteljesebben a gáz-víz-tengerienergia-nukleáris mix irányába elmozdulni, már azért is, mert az olajjal az arabok üzérkednek nagyon, a szénet talán akkor, ha a co2 leválasztását megoldják(technológia projekciók szerint az évtized végére versenyképes lessz).

Egy bizonyos mértékű olajtermelést mindenképpen meg kell hagyni, mert a nagy távolságú áruszállítást, a polimer kompozitokat(amik jól csökkentik a járművek fogyasztását), és a műtrágyát nem tudod máshogy megvalósítani.
A legkritikusabb dolog amúgy a műtrágya, a mezőgazdasági gépesítés, és a rovarrírtó szerek, ezek nélkül az emberiség fele éhanhalna, jövőben még nagyobb arány, attól szerintem naygon nehezen fogunk szabadúlni.

Tlalocatecuhtli (törölt) 2011.09.27. 19:47:06

Én személyes tapasztalatokra építek. Van olyan hely a városomban, ahol égett műanyag szagot érezni télen. Én ott biciglizek. A proli szemetet éget gyakorlatilag. Fasza dolog.

Újdonsült GP támogató vagyok. Találkoztok majd még velem. Az utcán is majd lekeverek néhány pofont. Szedd már össze magad techno-kultúra.

EXo-nak az üzenetem:

1. NASA modell: egyik a sok ellenőrizhetetlen modell közül.

2. "az emberiség fele éhenhalna" - éhen is fog halni! Ráadásul meg lesz mérgezve.

3. "Talán" nincsen. Gazdasági összeomlás előtt vagyunk. Minden optimizmus túlbecslés.

4. Nem vitatkozom. Nem érdekelnek a neurózisaitok.

rézkalapács 2011.09.27. 19:56:09

@Tlalocatecuhtli: Helló, alpavetően sajnos egyet értek veled. De egy lényeges kiegészítés: amikor a proli azért égeti a szemetet, mert különben megfagy, akkor ne rá legyünk mérgesek. Sajnos egyre több ilyen is van.

Tlalocatecuhtli (törölt) 2011.09.27. 20:48:36

Én nem vagyok mérges a prolira.

Én a burzsujra vagyok mérges. Meg a techokol-materiál szadistára.

EXO 2011.09.28. 15:30:39

@Tlalocatecuhtli:
1. A Nasa hansen féle modelljére alapozzák a CO2 alapú éghajlatváltozást az IPCC-nél: akkor a CO2 visszafogása egy teljesen ellenőrizhetetlen modell alapján történik?
Ha ellenőrizhetetlenek a modellek, akkor az egész felmelegedés tényként kérdőjeleződik meg(legalábbis az emberi eredete)
Amúgy van klímaváltozás fosszilis anyagok égetése nélkül is:
www.friendsofscience.org/index.php?id=457
A középkori meleg periódusban, a római korban, és 6000-8000évvel ezelőtti időszakban is melegebb volt mint ma. Ráadásul 6000évvel ezelőtt több mint 1 fokkal volt melegebb, mégis kibírta az emberiség.
A 20.századi statisztika is érdekes:
www.planetseed.com/node/15221
A század első felében harmadakkora volt a CO2 kibocsátás,de a növekedés hasonló volt.
Emellett a 40-es től a 60-as évekig csökkent az átlaghőmérséklet, miközben a kibocsátás megkétszereződött.

2. a gazdasági összeomlás alapjában hitelezés és a spekuláció miatt van, nem az energiaforrások elfogyása miatt,bár az áruk kétségtelenül növekszik. Viszont 50-60doláros olajárnál már megy az olajhomok, a jelenlegi gázárak 2/3-áért pedig a palagáz. A 70-es évek olajválságait is elnőttük, a 80-as években alacsonyabban maradt az olajár és sokkal diverzifikáltabbá vált az olajforrások.
Az évtezed folyamán az afrikai és brazil partok előtti mélytengeri, az orosz sarkvidéki és a kanadai olajhomok termelés fog hozni kínálatot. A Ford Mustang új verziója pedig 13liter/100 helyett 8-at eszik.

Az olajkészletekről ennyit:
www.petroleumequities.com/cgi-bin/site.cgi?p=energysecurity.html&t=5
A bal oldali a jelenlegi hivatalos készlet, a jobb oldali a főleg olajhomok formályában található készletek. Az olajpala emellett a jobb oldalihoz hasonló nagyságrendű kör.
A riogatók 40éve is 40éve való olajat mondtak: akkor ki hazudik?

Összeségébe véve akkora olajkitermelési kapacitás építési folyik és tervben van véve a következő tíz évre, amekkora a jelenlegi teljes kínálat harmada.
A hitelválságtól aztán megállt az olajtermelés bővítése...

fixilány 2011.09.28. 17:21:14

@EXO: "A riogatók 40éve is 40éve való olajat mondtak: akkor ki hazudik?"
Az nem lehet, hogy csak tévednek és nem hazudnak? Bárkiről is legyen szó?

EXO 2011.09.28. 18:39:44

www.usmessageboard.com/environment/86284-arctic-ice-thins-dramatically-47.html
Az oldalon lehet találni egy jó táblázatot az elmúlt 600 millió év átlaghőmérsékleteiről és CO2 koncentrációiról.
Elég érdekes.

Tlalocatecuhtli (törölt) 2011.10.08. 14:13:45

@EXO: Felebarátom EXO hallgass meg - vagy inkább olvass el. Én jóelőre leszögeztem, hogy vitatkozni nem fogok.

A ősember cimborának jó foga, jó gyomra volt, és nem fázott a hidegben.

Éshát ez az ősember barátunk még sárkányt rajzolni sem tudott. De aztán eljött ennek is az ideje. Az első sárkány le lett rajzolva. A első sárkány, aki kivágta és vitrinbe tette az emberi szívet. A mi első sárkányunk módfelett elégedett volt ezzel.

Aztán jöttek Krisztus-ok, Mohamed-ek. A kőépületek megteltek emberekkel akik a kötelességük szerint megjelentek. És mondják ma is: ne vágjátok ki az emberi szívet - gépek, és sárkányok miatt! A sárkányok el lettek zavarva.

Aztán jött a felvilágosodás. Európának sikerült félrerakni a dogmákat. Emberek kötelességüknek érzik, hogy ne menjenek templomba. És a tudomány lépcsőzetes fejlődése mellett csodás hangulatuk támadt. És végül a sárkányok újra megjelentek.

1956 októbere jut eszembe, amikor a magyar nép szembesül a sárkánnyal. És szembesül azzal, hogy kivágták a fát, megmérgezték a forrást. És nem tudja a megoldást, de egynémelyek a poklot kívánják ránk.

És én is megkaptam a magam poklát. És az igazság is csak töredékesen szűrődik át. Előtted van a Roulette tábla. Piros, vagy fekete?
süti beállítások módosítása