Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Döntések és markolók

2011.10.18. 18:36 pappdori.bp

Az iroda melletti telken lakó néhány kunyhóról már volt szó a blogban, a beköltözés után mutattuk be őket. Az A XIV. kerületi önkormányzatnak azonban nem csak a romos házak befalazására telik, tegnap markolót béreltek. Ma reggel felkeltek, lezseren öltöztek és kivonultak a Francia utca elejére, kollégáikkal a közteresekkel és tucatnyi rendőrrel együtt. Lezárták az út bejáratát és a délelőtt folyamán darabokra szedtek 3 kunyhót a vasúti töltés mentén. A határozott fellépés segít a problémák megfelelő kezelésében, ezt gyakorlati bemutatóval erősítette meg ma a hivatal. 


A Zuglói önkormányzat szerint a tereprendezés a legésszerűbb megoldás a hajléktalan halandóság csökkentésére. Ma reggel 8 órakor megjelentek a rendőrök, közteresek és az alpolgármester, hogy szívességet tegyenek a MÁVnak: eltakarítottak 7 hajléktalan nőt és
férfit az otthonukat nyújtó bódékkal együtt. A rendőrök lezárták az utat, a köztisztviselők kellő távolságból meózták a munkát, az FKF/közteres munkások pedig halmokba hordták a romokat. 9kor már végzett a markoló, 10előtt megérkezett a lomtalanításokból jól ismert hulladékdaráló. Volt önálló rendelkezési jog, nincs önálló rendelkezési jog.



Annyira hivatalos volt az akció, hogy jegyzőkönyv sajnos nem készült és korábban ott  élő lakók által aláírt együttműködési nyilatkozatokat sem tudták megmutatni. 1 ember visszautasította a segítséget, de állítólag róla is gondoskodnak a Myrai Szent Miklós Keresztény Egyház munkatársai. Ezek az emberek nincsenek olyan fizikai és mentális állapotban, hogy eldöntsék, mi a legjobb nekik, tájékoztatott Rozgonyi Zoltán Zugló alpolgármestere, válaszolva arra az egyszerű kérdésre, mi történik ekkora hivatalos jelenlét mellett a vasúti töltés alatt. A kilakoltatottak mentális állapotáról valóban árulkodik, hogy nem emlékeztek az említett nyilatkozatra...

Többek között a tegnapi Parlament előtti demonstrációt szervező A Város Mindenkié csoport beszéli rá a hajléktalanokat, hogy ne írjanak alá nyilatkozatokat. És ugyan vállalják-e a felelősséget azért ha valaki a mocsokban fetrengve kénytelen élni vagy megfagy a fűtetlen bódéban? Rozgonyi Úr megnyugtatott, ők nem erre feketetik a hangsúlyt. Szociális munkások segítségével felmérik a teljes kerületet, " ...személy szerint tudni fogjuk, ki hol van".


A jövő pedig a lakókonténereké és a közmunkáé: nem helyettük kell megoldani a helyzetet, hanem velük. Szoros együttműködésben. Ez történt ma reggel is, ugyanazon a telken álltak hajléktalanok és hivatalnokok, egyik a lakását veszette el és a próbálta összeszedni a menthető darabokat, a másik pedig irányította a munkagépeket.

Háttérinfóul, egy hajléktalan elhelyezésének költségei:

Szálláson: havi 40 ezer forint.

Lakhatási támogatással: havi 25 ezer forint.

Elzárással (ha nem tudja befizetni az akár már 150 ezres szabálysértési bírságot): havi 240 ezer forint.


4 komment

Címkék: hülyeség szegénység iroda szégyelljék magukat

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr863312471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása