Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Rinosirató

2011.11.28. 09:20 stradivari

Aki azért utazna Afrikába, hogy fekete orrszarvút lásson, az csalódni fog. A Nemzetközi Természetvédelmi Unió minap jelentette, hogy az orrszarvúak családja szegényebb lett ezzel a fajtával. Volt – nincs. Levadászták valamennyit. Fehérből még van, tehát ha valaki nem ragaszkodik görcsösen az eredeti elképzeléséhez, akkor mégsem fog csalódni. Bár a cikk szerint már a fehérből is kicsi a készlet. És ugye jön a karácsony…

 

 

Aki most valami koncepciót, vagy diszkriminatív  megfontolást vélne felfedezni abban, hogy a feketékre járt a rúd, az téved. Egyrészt mert a fekete sem fekete igazán (csak valami nyelvi félreértés okán nevezték el az amúgy szürkét feketének), másrészt, tán inkább kerültek puskacső elé, mint világosabb társaik, tekintve, hogy feltünőbbek.

Az orrszarvút különben azért vadászták, mert állítólag a szarvából rákellenes gyógyszert lehet készítni, míg más nézetek szerint afrodiziákum alapanyag. Egyszóval az életigenléséhez van szükség az orrszarvú halálára és lássuk be az bizony fájdalmas pradoxon. Akárcsak az, hogy az orrszarvú, másképp rinocérosz rendelkezik a legvastagabb bőrrel. De ez sem segített a túlélésben.

Hogy a fekete orrszarvú kihalásának van-e itt hazánkban valami konkrét üzenete, azt most még nehéz lenne megmondani. Bár, hogy a vastag bőr sem old meg mindent, az bíztató. Állatok jönnek, állatok mennek, ez így van, mióta világ a világ. S magasabb szempontból nézve az emberi faj is lehet fekete (vagy fehér) orrszarvú. Futó kaland az univerzum történetében.

Hamarost kiderülhet, lejárt-e az időnk.


 


3 komment

Címkék: afrika állatok szégyelljék magukat

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr183417760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki76 (törölt) 2012.05.18. 09:46:08

Éljenek a magán-vadrezervátumok!

Shamwari Private Game Reserve - Rhino Africa Safaris
www.youtube.com/watch?v=Rqozqo5KsQE
süti beállítások módosítása