Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Illegális halászokat fülelt le a dán Greenpeace

2012.02.18. 08:38 Toma001

Sebastian Jensen beszámolója

2010 tavaszán aktivisták 10 darab nyomkövetőt helyeztek el 5 halászhajón, hogy 5 hónapon keresztül megfigyeljék őket, ugyanis valószínűsíthetően illegális halászatot végeznek a Kattegat szorosban Dánia és Svédország között. A pozíciójuk és több készített fotó is bizonyítja, hogy 70 esetben végeztek illegális halászatot védett területen.

2010 augusztusában a bizonyítékok a rendőrséghez kerültek, és több média is főoldalon számolt be az esetről. Az 5 hajótulajdonos ellen főképp a mi anyagainknak köszönhetően emeltek vádat. A bíróság jelentős bírságot szabott ki rájuk, és emellett sok mindenüket elkobozták. A bírósági ügynek köszönhetően azóta nem észleltünk halászati tevékenységet a védett területen. Persze a rendőrség ellenünk is feljelentést tett a területre való tilos behatolás miatt (a nyomon követés az nem illegális).

A bíróságon aztán a bíró nem talált minket bűnösnek, és a műszereinket is visszakapjuk. A bíró azért döntött így, mert egyértelmű, hogy a mi bizonyítékainknak és információinknak volt köszönhető, hogy az illegális halászok ellen vádat tudjanak emelni, és ezzel véget vessenek az illegális halászatnak a védett területen. Az ügyészségnek most 10 napja van, hogy fellebbezzen.

Ez az egész ügy, amit a mi csapatunk végrehajtott, politikai ügy is, kapcsolódva a Közös Halászati Politika tevékenységéhez, a tengeri védett területekhez stb. Ezek mindig is egy fontos részei voltak a Greenpeace kampányainak, és most különösen boldog vagyok emiatt. A bíróság hétfői eredménye csak még több okot ad rá, hogy mosolyogjak.
 


Szólj hozzá!

Címkék: bíróság halászat

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr123745065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása