Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Kit érdekel, festem-e még a körmöm?

2012.12.03. 09:39 pappdori.bp

Minden felháborodás mellett nagyon örülök, hogy ennyien érdeklődtök az iránt, miként lehet szobanövényekkel érdemben tisztítani a lakásunk levegőjét. Egy-egy cserépnyi növény meglepően sok káros vegyianyagot képes kiszűrni nappalink, hálószobánk levegőjéből. Van mit: a városi szmog mellett a házi vegyszerek - mint például a körömlakk- meglepően sok és egészségtelen anyaggal szennyezik szobáinkat.
Egy korábban itt a blogon megjelent poszt Évek óta nem festettem a körmöm folytatása következik.

vitorla1.jpg

rák1.jpg

gerbera1.jpg

szanzavéria1.jpg

azálea3.jpg

fikusz1.jpg

Bizonyára többen emlékeztek, hogy a dohányfüst ártalmatlanítására is ígértem megoldást, ez nem más mint a szobapáfrány (Nephrolepis exaltata). Ha nem tudsz vagy nem szeretnél a leszokás mellett dönteni, ebből néhány cseréppel érdemes beszerezned. Nem annyira függő, mint függeszthető, előnye, hogy árnyékkedvelő és figyeljünk oda, hogy magasabb páratartalmú helyiségben helyezzük el (pl. konyha, fürdőszoba).

Mivel a virághoz nem tartozik kép, szeretném kérni a lelkesebb olvasókat, ha van otthon szobapáfrányotok, küldjetek egy fotót kommentben.

Összefoglalómat a Mother Nature Network cikke alapján készítettem, a NASA kutatásait összefoglaló kiadvány pedig elérhető http://www.scribd.com/doc/1837156/NASA-Indoor-Plants oldalon. Köszönettel tartozom két segítőkész 7. kerületi virágboltnak, ahol a fotózástól nem riadtak vissza.


3 komment

Címkék: életmód levegő megoldások co2 mérgek vegyi anyagok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr764930069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zaza42 2012.12.06. 14:23:34

A szellőztetés hatékonyabb.

fixilány 2012.12.07. 14:19:16

Azzal több helyen csak kicseréled a kinti és a benti mérgeket. Nem? És a növény kivonja, ártalmatlanítja a mérgeket, míg a szellőzéssel csak áthelyezzük őket.
Persze nem vitatkozom - csak hangosan gondolkodom. :-)

zaza42 2012.12.09. 20:16:46

@fixilány: ezek szerint te sosem szellőztetsz? =]
süti beállítások módosítása