Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Sarkvidéki kalandorok kerestetnek!

2013.03.27. 16:14 VKaufer

James Turner beszámolója:

"Két hét múlva a sarkvidék jegén fogok állni, útban az Északi Sarkpont felé. Négy réteg polár lesz rajtam és egy sapka amit személy szerint nekem kötöttek. A zsebemben csokoládé és  iPod mellett egy nyilatkozat a jövő generációk reményével....GP04GNK.jpg

Az Aurora expedíció tagjainak többségéhez hasonlóan nekem sincs sarkvidéki tapasztalatom. Sőt, igazából a egyetlen szabad ég alatti élményem hét éves koromból van, amikor Barnaby barátommal a kertben sátoroztunk. Felmerül a kérdés, hogy vajon miért segít akkor nekem és egy csapat tapasztalatlan kölyöknek a Greenpeace, hogy eljussunk a világ tetejére sítalpakon? Íme a történetünk.

Azért megyünk az Északi sarkra, hogy azt a Föld minden élőlénye számára védetté nyilvánítsuk. Ha megérkeztünk, akkor 4 km mély lyukat fúrunk majd a jégbe és elhelyezzük a Jövő Zászlaját a tengerfenéken. A zászlóval együtt egy üveg kapszulát is elhelyezünk, amelyben 2,7 millió, sarkvidéket védelmező ember neve szerepel, akik csatlakoztak hozzánk a www.sarkvidék.hu weboldalon keresztül.

Reméljük, hogy új lapot nyithatunk a sarkvidék sorsáról folyó eszmecserékben, amely az emberiség minden tagját bevonja majd. Jelenleg csak arról folyik a vita, hogyan és kinek lehetne az olvadó jég alól felszabaduló olaj, gáz és halforrásokat kiaknázni.

Más szóval, jelen pillanatban teljesen naivnak és hülyének néznek akkor, ha felteszed a kérdést: „Elnézést de nem teljesen abszurd az olvadó jeget látva a klímaváltozás helyett az olajfúrási lehetőségekről beszélni?”

Szerintünk azonban van más út. Felszólítjuk a hatalom birtokosait, hogy kezdjenek el közösen dolgozni a sarkvidék és a Föld klímájának védelmében, a béke és az együttműködés szellemében. Obamával kezdjük, akit arra buzdítunk egy petícióval, hogy tiltsa meg a mélytengeri fúrásokat Alaszkában, de hamarosan másokat is megszólítunk vagy ha kell célba veszünk majd."

A sarkvidéki túravezetők, fotográfusok és technikai szakemberek mellett 4 fantasztikus fiatal köztük Ezra Miller filmszínész is részt vesz Jamesszel a sarkvidéki túrán. Ők mindannyian saját személyes történetükkel kapcsolódnak az Északi sarkvidékhez, és nagy reményekkel tekintenek a klímaváltozás elleni harcra és saját generációjuk jövőjére:

Renny Bijoux a Seychelles szigetek lakója, az ország, amely víz alá kerülhet a tengerszint emelkedés hatására.

Josefina Skerk a bennszülött Sami közösség parlamenti képviselője Svédországból

Kiera Kolson Kanadai állampolgár a Tso’Tine-Gwich törzsből. A fiatal bennszülött nő a Greenpeace-el dolgozik a sarkvidék védelmében és az évezredek óta itt élő helyiek jogait és érdekeit védi.GP04GOU.jpg

 Kövesd a csapatot Twitteren a @save_the_arctic csatornán!


Szólj hozzá!

Címkék: akció klíma aktivizmus nemzetközi sarkvidék jó dolgok

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr305176073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása