Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Pörölnek....

2013.09.03. 01:59 Bob_

Ahelyett, hogy minél hamarabb kivonnák a forgalomból méhgyilkos szereiket az agrárvegyipari óriások, ők inkább beperlik a tagállamokra, a tudományra és a józan közvéleményre hallgató Európai Bizottságot...

Perre mennek a profitért.

Minden harmadik falat ételünket beporzókat kockáztatjuk. Néhány vegyipari óriás gigantikus profitjáért.

Állítsd meg ezt az őrületet!

Csatlakozz a méhek barátaihoz itt és most:  http://www.mehpusztulas.hu

 eltunhetnek ne hagyd Te se.jpg

A Syngenta után  a Bayer is beperli a Bizottságot méhgyilkos rovarölőszereik uniós korlátozása miatt

A svájci Syngenta nevű agrovegyipari óriáscég jogi úton támadja egy méhgyilkos vegyszer uniós korlátozását. A cég augusztus 14-én az Európai Bíróságra benyújtott kifogásáról tegnap számolt be az európai sajtó. A hasonló jogi eljárások körülbelül két évre is elnyúlhatnak.

“Úgy látszik, hogy a Syngenta továbbra is tagadja azokat a tudományos bizonyítékokat, melyek egyértelműen összekapcsolják a cég rovarölőszerét a méhpusztulással. Ahelyett, hogy az Európai Bizottsággal pereskednének, felelős vállalatként le kellene állítaniuk méhgyilkos termékük marketingjét. A Bizottság helyesen cselekedett. A Greenpeace a továbbiakban is folytatja méhek védelmében indított kampányát, ugyanis ezen vegyszerek használatának környezeti kárai és mezőgazdaságra vonatkozó veszélyei lényegesen nagyobbak vélt vagy valós hasznaiknál.” – reagált a hírre Tömöri Balázs, a Greenpeace magyar méhvédelmi kampányának felelőse.

A hatóság szerint ismeretlen eredetű somogytúri méhpusztulás esetén is a Greenpeace által a méhpusztulás központjában található napraforgótáblából vett virágmintákban alacsony koncentrációban tiametoxámot mutattunk ki. A tiametoxám egyáltalán nem alkalmazható biztonságosan. A Science-ben, a világ talán legrangosabb tudományos lapjában publikált vizsgálat szerint egészen alacsony, még nem halálos (szubletális) mennyiségű  tiametoxám-al szennyezett pollen és nektár hatására a méhek nem találtak vissza a kaptárukba, és kétszeresére növelte meg egy napon belüli haláluk kockázatát.” – tette hozzá Simon Gergely, a Greenpeace regionális vegyianyag szakértője.

A neonikotinoidok erős rovarölőszerek, amelyek a méhek és más beporzók idegrendszerét roncsolják. Nemcsak ezek a vegyszerek, de a Syngenta és más agrovegyipari cégek által gyártott rovarölőszerek is jelentős veszélyt jelentenek a méhekre. Az idén áprilisban bemutatott “Méhpusztulás – Az európai beporzó rovarokat és a mezőgazdaságot fenyegető veszélyek” című jelentésében 7 méhgyilkos vegyszert nevez meg, melyet a Syngenta, a Bayer, a BASF és más cégek gyártanak. Ezek közül 3 a neonikotinoidok csoportjába tartozik. A Greenpeace azon dolgozik, hogy ezeknek a vegyszereknek engedélyeit vonják vissza és a vegyszerintenzív, monokultúrás nagyüzemi mezőgazdaság helyett a modern ökológiai gazdálkodás kapjon támogatást.

A méhgyilkos vegyszerek részleges korlátozása Olaszországban, Franciaországban, Németországban és Szlovéniában sem okozott visszaesést a mezőgazdasági termelésben.

A méhek védelmének célját támogathatja mindenki a Greenpeace által indított >> mehpusztulas.hu << honlapon.

Hiszen minden harmadik falat ételt a beporzóknak köszönhetünk!

 


2 komment

Címkék: agrár méh méhek toxic vegyipar méhpusztulás vegyi anyagok Bayer méhgyilkos neonikotinoid Syngenta növényvédőszerek agrokemikália csávázószer

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr135492834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calabria007 (törölt) 2013.09.04. 09:31:17

"A Greenpeace azon dolgozik, hogy ezeknek a vegyszereknek engedélyeit vonják vissza és a vegyszerintenzív, monokultúrás nagyüzemi mezőgazdaság helyett a modern ökológiai gazdálkodás kapjon támogatást."

talán egyiket sem kéne támogatni... + mindössze a magántulajdon szentségéért kéne kiállni...

környezetszennyezés = magántulajdon elleni agresszió...

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2013.09.05. 12:34:34

én a házi darazsammal tök jóban vagyok. rágyújtok az erkélyemen, 1-2 perc múlva megjelenik, rosszallóan körberöpül néhányszor, én megpróbálom felfelé fújni a füstöt, majd mindketten megyünk dolgunkra. BEE-FRIEND!!!
süti beállítások módosítása