Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Utószó a Klímaklub Klímacsúcsához

2010.02.24. 09:29 Zöld_Dani

Második Klímacsúcs néven, pénteken egynapos konferenciát szervezett a Klímaklub nevű csoportosulás, igazi anti-zöld támogatókkal. Már az első Klímacsúcsról is ezen támogatók érdekében tiltották ki az atomenergiával szemben kritikus civil szakértőket, és a zöld szervezetek azóta bojkottálják a Klímaklub szennyezőket zöldre festő eseményeit.

Az az igazság, hogy szerintünk a klímaváltozás elleni legfontosabb lépéseket akadályozó cégek támogatásával nem lehet valóban elmozdulni a fenntarthatóság felé. Ez nagyon egyszerű: a  Magyar Villamosművek, a Paksi Atomerőmű és a Mátrai Erőművek a jelenlegi klímapusztító energiapolitika fő haszonélvezői és bebetonozói, szereplésük egy klímavédelmi rendezvényen csak a rossz példák között képzelhető el, és nem támogatók között.

Az MVM azzal tehetné például a legtöbbet a klímavédelemért, ha felülvizsgálná eddigi üzletpolitikáját, és nem a szennyező energiákat támogatná, hanem innentől a helyben hasznosuló, decentralizált, megújuló energia rendszerbe fektetne. A nukleáris és fosszilis energia ipar pedig azzal tehetné a legtöbbet, ha nem újabb blokkok építéséért és a konkurenciájának számító megújulók visszaszorításáért lobbizna, sőt, lélekben felkészülne arra, hogy egy fenntartható világban hosszú távon nekik nem jut szerep. A nukleáris és fosszilis energia ipar cégei nem érdekeltek az olyan lépésekben, mint például hogy kiaknázzuk Magyarország  világszinten is dobogós helyezésű potenciálját a geotermikus energiában, vagy hogy az évek óta engedélyezésre váró, 1500 megawattnyi összkapacitású szélerőművek beinduljanak.

A mostani Klímaklub egyes résztvevői között több, a klímaváltozással szemben valóban elkötelezett, hiteles ember szerepel (nem Herczog Editről van szó!), azonban a Klímaklub valós keretei és valós céljai sajnos a jelenlegi környezetpusztító gyakorlat hazai fő fenntartói és hasznonélvezői szerint vannak szabva.

Úgyhogy vigyázat, zöldrefestés!


2 komment

Címkék: klíma megmondás zöldrefestés

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr171786016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.02.25. 08:56:24

A fosszilis energiát erősen el kell választani a nukleáristól.

Az előbbit nem támogathatja környezetvédő, az utóbbi nélkül nem lehet valaki környezetvédő.

Elég baj, hogy a Greenpeace úgy látszik Magyarországon még nem nőtt fel addig, hogy rájöjjön, a nukleáris energia a legkörnyezetbarátabb energiatermelési mód ami jelenleg létezik.

Vay M 2010.02.25. 15:13:16

Erre a holnapi (vagy a szombati) népszabiban válaszolok :-)
süti beállítások módosítása