Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Az atomenergia használatáról

2010.03.04. 11:23 Greenpeace

Hogy az előző videó szereplőinél maradjunk, alább egy kis videó a műsorvezető Bolgárúrral, Aszódi Attilával, akik a nukleáris ipar érdekeit képviselték Vay Mártonnal szemben.


5 komment

Címkék: videó atomenergia megoldások megmondás vay megújulók

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr691811051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imádott Zerka 2010.03.09. 10:02:09

Valahogy soha sem esik szó arról,h mekkora veszteségekkel jár a villamos áram szállítása.. No meg arról sem,h pl. a felsővezeték egy km-re való elhúzása,annak karbantartása drágább,mint egy kisebb települést ellátó, megújuló energiákon alapuló energiatermelő sziget (esetleg napelem+szélerőmű együttesen) telepítési költségei.
Én mindenképp kezdeményezném,h a tanyavilág elemei kizárólag lokálisan juthassanak áramhoz!
Amúgy meg egyáltalán nem tartom fernek a beszélgetőtársaid!!!Megkérdőjelezték tudásod,mikor maguk sem beszéltek a bővítés technikai, financiiális, adatairól,a biztonsági tényezőkről, a fennmaradó radioaktív salak tárolásáról, sem a Föld urán készleteinek becsült nagyságáról...
Tudnék csúnyát mondani, de természetesen nem lehetek tiszteletlen! Maradnak az érvek..
A last one mondatért pedig indítványozám az ATV nyilvános bocsánatkérésének követelését,ugyanis a Greenpeace munkatársai mindannyian szakképzett,tájékozott, környezettudatos, elhivatott emberek! Igen nagy számú támogatói körünk tudatosan választ minket,azaz megbíznak hitelességünkben! ... Bővebben
A hóhér szerintem is Greenpeaces volt.. :))))
Gratulálok a kitartásodhoz Marci!!! :]

Vay M 2010.03.10. 12:59:22

Szia! Nem hiszem h érdemes lenne nyilvános bocsánatkérést várni. Kicsinyes, mimóza viselkedésnek tűnne, és nem lennénk vele előrébb semmivel. Én pontosan tudtam, h erre számítsak, és ha ezen keménykedünk, akkor könnyen lehet h legközelebb nem lesz módunk ennyi nézőnek elmondani a gondolatainkat.

Gloucester 2010.03.19. 16:22:05

Minden tiszteletem a Greenpeace szakembereké, de rájuk férne egy kommunikációs tréning. Túl azon, hogy Bolgár György bekonferálása már előrevetítette, hogy ki oldalára fog állni, de így nem lehet érvelni. Ne csodálkozzanak, ha nagyon ritkán kap szereplési lehetőséget a Greenpeace.

Az atomenergia kérdésről tényleg megoszlanak a vélemények. Nagyon szívesen olvasnék, néznék, hallgatnék a laikus társadalomnak szóló, logikusan elmagyarázott érveket az atomenergia ellen, de úgy, hogy ne veszélyeztesse az energiaellátást. Meggyőződésem, hogy minden ember hozzá tud járulni a maga részéről az egészséges energia lemondásról. Hadd linkeljem dr. Hetesi Zsolt véleményét erről a kérdésről:
www.youtube.com/watch?v=m485Bx5KRM8&feature=related

Vay M 2010.03.21. 13:37:29

Helló!
Képzés volt, és mint látható, még kell is, de sebaj.
Atomtémában az energia klub egy tanulmányát ajánlom, elég jó anyag: www.energiaklub.hu/hu/kiadvanyok/?id=44
Vagy ha publicisztika formátum is megfelel, akkor ezt: www.nol.hu/archivum/archiv-388171

Gloucester 2011.03.19. 21:54:02

@Vay M: Már nem érhető el az Energiaklub tanulmánya. :(
süti beállítások módosítása