Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

Fontos

2012.08.25. 01:17 Zöld_Dani

Pár ember - konkrétan hat, jól képzett mászó, köztük a Greenpeace International igazgatója - ma felmászott a Gazprom egy olajfúrótornyára valahol az Északi-sarkvidéken. 15 órát lógtak rajta, és mivel ebből 14,5 órájuk azzal telt, hogy a munkások vastag slagból öntözték őket hideg vízzel (az Északi-sarkvidék jeges szeleitől ringatva) - végülis lejöttek. GP047XL.jpg

Jól tették, elkel néha egy-egy NEMECSEK ERNŐ a zöld forradalomhoz is, de jobb ha túlélik. Így is hetente gyilkolnak meg egy környezetvédő aktivistát világszerte - nem vagyunk olyan sokan, hogy beleférne hat ilyen ember elvesztése. Mert az orosz hatóságok nem viccelnek, ezt ha máshonnan nem, a Pussy Riot szomorú esetéből tudjuk, és a Gazprom sem kis játékos: Putyin és Medvegyev választásonként helyet cserélnek Oroszország és a Gazprom elnöki székében. 

De nem ez a kérdés, hanem az, hogy mikor és hogy sikerül megállítani az Északi-sarkvidék kirablóit. Ami nem jegesmacis cukiság-issue, félre ne értse senki. Ha ott ezeket a fúrásokat elbasszák - ami csak idő kérdése - akkor jóval gyorsabban olvad a jég. Ami most Föld hűtőszekrénye, ha az nincs, akkor itt most nem 40 fok van, hanem mondjuk 43. És ezt nem lehet légkondival kibekkelni, elszállnak az élelmiszer-árak, a hőségnapok növekvő száma miatt romlik a gazdaság teljesítőképessége, több járvány lesz, erdőtűz, éhezés, és egyéb olyan fennforgás, amit jobb volna elkerülni. Például hogy az a pár százmillió, akit az éghajlatváltozás már most kóstolgat, a kiszárad, tengertől elöntött otthona helyet új lakhelyet keressen. 

Úgyhogy ez egy olyan téma, amit az is jobb, ha komolyan vesz, aki egyébként nem ugrik különösebben a zöldek sötétzöldek, hippik és egyéb előrelátóbb állatfajok szavára. 

Nem kell olajfúrótornyot mászni, nem kell jegesmedvét befogadni, elég csökkenteni az energiafelhasználásunkat, szeméttermelésünket, és itt most aláírni az Északi-sarkvidék védetté nyilvánítását támogató petíciót.


9 komment

Címkék: akció olaj gazprom aktivizmus kumi naidoo északi-sarkvidék

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr114730490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kronstadt (törölt) 2012.08.25. 16:30:06

első reflexió:

kitűnő ingyenreklám a Gaspromnak és a Greenpeace-nek:)

kronstadt (törölt) 2012.08.25. 16:31:35

Pussy Riot = totális happy end

az exhibicionista csajok már világhírűek (végül is ezt akarták:) ), Putyin meg sikeresen lejáratta az ellenzéket:)

kronstadt (törölt) 2012.08.25. 16:32:53

"Gazprom sem kis játékos: Putyin és Medvegyev választásonként helyet cserélnek Oroszország és a Gazprom elnöki székében. "

no ez már egy értelmes gondolatnak tűnik... Oroszországban a nyersanyag-kitermelés nagyon politika-túlterhelt terület...

kronstadt (törölt) 2012.08.25. 16:44:56

"De nem ez a kérdés, hanem az, hogy mikor és hogy sikerül megállítani az Északi sarkvidék kirablóit. "

no itt kezdődnek a valódi problémák...

ugyanis itt nem az "északi sarkot", hanem a területen évezredek óta ott élő ŐSLAKOSOKAT rabolják ki...

nem "jegesmedvéket", hanem EMBEREKET!!!!

pl. a mi legközelebbi nyelvrokonainkkal a HANTIKKAL és a MANYSIKKAL is így bántak el... (lásd alábbi cikk)

"Sose adj vodkát egy hantinak" - riport a magyarok legközelebbi nyelvrokonairól
www.origo.hu/nagyvilag/20110928-sziberia-riport-a-finnugor-hanti-oslakosokrol-az-ob-folyo-menten.html

az állítólagos "autonóm" területükön a BEVÁNDORLÓÁRADAT miatt már csak a lakosság 1,5%-át teszik ki...

a horribilis olajjövedelmekből lényegében semmit sem kaptak...

pedig ha csak mondjuk 5% landolt volna a 4-5 ezer éve helyben élő őslakosok asztalán, akkor ma valamelyik külföldi luxusüdülőhelyen szórnák a pénzt...

a nem megfelelő kőolaj-kitermeléssel együtt járó környezetterhelés ellehetetlenítette a hagyományos természetközeli életüket

(nem nagyon lehet egy fúrótorony mellett vadászni... hát ezért se kaptak kárpótlást... )

az ún. "autonóm" területen gőzerővel folyik a bevándorlóáradat nyomán törpe kisebbséggé vált őslakosság tudatos asszimilációja...

a hantik és a manysik a földjük alatt rejtőző hihetetlen vagyonból csak KÖRNYEZETSZENNYEZÉST és NEMZETHALÁLT kaptak, ALKOHOLISTA, asszimilálódó félben lévő SEGÍLYESEK lettek a saját hazájukban...

kronstadt (törölt) 2012.08.25. 22:16:18

"Gazprom egy olajfúrótornyára valahol az Északi-sarkvidéken."

valahol? :)

a jeles akció Novalja Zemlja tőszomszédsáságban a Prirazlomnoye mezőn történt...

Miről is híres Novalja Zemlja? :)

hát arról, hogy ez volt a legnagyobb atmoszférikus atom- és hidrogénbomba kísérleti telep a világon:)

a "szűzi" sarkvidék kapcsán újra belinkelem a cár bombával kapcsolatos tanulságos videót (ez csak egy volt a kb. 150 atom- és hidrogénbomba-robbantásból)

The Tsar Bomba - History Channel
www.youtube.com/watch?v=3eX3V-cL6gI

persze azt hihetőnek találom, hogy a Gazprom nincs a helyzet magaslatán

hogy mivel lehetne javítani a helyzeten?

pl. a magántulajdon szentségének a következetes érvényesítésével, a több ezer év óta helyben élő FINNUGOR KOMI lakosság tulajdonjogának az elismerésével, ill. a nekik okozott környezeti károk MEGTÉRÍTÉSÉBEN (ez lenne a valódi környezetvédelem) ill. privatizációval/deregulációval

BTW

az állítólagos komi "autonóm" területen egyébként ezerrel folyik a kisemmizett finnugor komi lakosság asszimilálása.

Zöld_Dani 2012.08.27. 08:58:37

@kronstadt: Van olyan témája a GP-nek, amiben te nem vagy okosabb és/vagy amiben egyet értesz velük?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.08.27. 13:14:48

@Zöld_Dani: Igen. Szedjetek szemetet, stb. Az megy nektek.

Valahol röhejes, hogy a világ tele van elhagyott gyárakkal meg régi ipari üzemekkel, de azok eltakarításáért nem fáradoztok, de a világ végére fosszilis üzemanyggal elzarándokoltok és büszkék vagytok arra, hogy megmásztok egy olajfúró tornyot. Baszod, ez mi ha nem szimpla trollkodás...?

Zöld_Dani 2012.08.27. 14:26:32

@molnibalage: Nem gondolod, hogy amiről beszélsz az állami feladat? És nem egy zöld mozgalomé?
Egyébként amikor meg ilyesmiket csinál a GP, akkot te vagy valamilyik másik okostojás egy harmadik dolgot hiányol.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.08.27. 15:13:28

@Zöld_Dani: Nem. A problmémám az, hogy az ilyen egyzerű dolog, ami talán menne, azt nem csináljátok. Ellenben folyamatosan belefozátok abba, amiről lövésetek sincs...

Egyébként miért is állami feladat lenne? Érdekes, hogy valamit az államra bíztok, valamit meg nem a környezetvédelem és biztonság terén. Akkor hogy is van ez most...?
süti beállítások módosítása