Greenpeace Magyarország

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának.

Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk itthon és a nagyvilágban.

Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te!

Munkánkat a http://greenpeace.hu/tamogass oldalon keresztül támogathatod. Adószámunk: 18178883-1-42. Köszönjük!

Friss topikok

A klímamentő állomás

2009.12.04. 17:35 Greenpeace

Üdvözlet mindenkinek innen Koppenhágából, a Greenpeace főhadiszállásáról! Mostantól egy-egy bejegyzésben igyekszem beszámolni a három nap múlva kezdődő klímacsúcs főbb helyszíneiről és eseményeiről. Most a klímakampány leginkább ismert helyszínével, a csütörtökre elkészült Climate Rescue Stationt, röviden CRS-t mutatom be, már csak azért is, mert jómagam is itt dolgoztam tegnapig. A későbbiekben lesz szó a Greenpeace-szállásról, az itt horgonyzó Arctic Sunrise-ról, és egyéb előre nem látható dolgokról is.
 
 
 
 
 

 
Jánossy Gergely fotója
 
 
 
 
 
A CRS egy nagy gömb alakú sátor, acéllal megerősített faváz tartja, a ponyvára pedig a Föld műholdas képét nyomtatták. Szép, letisztult szerkezet, összerakni viszont már korántsem volt annyira egyszerű, főleg, hogy a tizenöt lelkes aktivista nagy része életében először csinált ilyesmit.
 
 
 
 
 

 
Jánossy Gergely fotója
 
 
 
 
 
A sátor már sok helyen állt, legutóbb például egy lengyelországi szénbánya mellett, a tavalyi klímakonferencia idején. Ami most újdonság, hogy ez alkalommal – sajnos – nem az aktivisták számára épült. Ennek oka, hogy a Greenpeace most a konferencia területén belül is helyet kapott, így a Földgömb-bogyóban elsősorban politikusokat fognak fogadni, az aktivisták nagy része pedig a konferencia-központba a jövő héttől már nem teheti be a lábát.
 
 
 
 
 


Ulrich Schwarz fotója
 
 
Az egész szerkezet egy szabványos konténerbe van belezsúfolva, úgyhogy először mindent ki kellett szedni, a különböző alkatrészeket szétválogatva. Az egész olyan, mint egy nagy ikea-bútor, ezernyi csavarral, és más alkatrészekkel, amelyeknek mind megvan a maga helye, amit csak két-három ember ismert csak közülünk. Először állvánnyal, majd egy kosaras emelővel rakosgattuk be a hajlított faléceket, a legnehezebb rész pedig a ponyva kifeszítése volt.
 
 
 
 
 


Ulrich Schwarz fotója
 
 
Mostanra már hang, fények, projektor, Nick Cobbin fotói sőt még egy orgona is van a sátorban, innentől kezdve már csak azt kell elérni, hogy lehetőleg minél több delegált látogasson el a Klímamentő állomásra, ahol nemcsak a Greenpeace, de más, klímaváltozással foglalkozó civil szervezetek (vagyis a GCCA, a Global Campaign for Climate Action nevű ernyőszervezet tagjai) is jelen lesznek.
 
 
 
 
 


Jánossy Gregely fotója
 
 
 
 
Még annyit érdemes tudni, hogy ha valaki legalább távolról szeretné megnézni a CRS-t, akkor szálljon fel az egyes metróra, és Vestamager felé haladva a Bella Center megálló környékén nézzen ki balra. Lehetőleg este, mert akkor a belső fények szépen kivilágítják a gömb alakú sátorponyvát.

Megérkezett Nick Cobbing természetfotós.
 
 
 
 


Ulrich Schwarz fotója
 
 
Jánossy Gergely

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenpeace.blog.hu/api/trackback/id/tr791778613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása